×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1404/07/16 - 11:44
  • بازدید : 16
  • تعداد بازدید : 14
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کارگاه توانمندسازی مشاوره تغذیه و رژیم درمانی برگزار شد

کارگاه توانمندسازی کارشناسان تغذیه با محوریت مشاوره تغذیه و رژیم درمانی در نوجوانان مبتلا به اضافه وزن و چاقی و مادران باردار با وزن گیری نامطلوب با حضور کلیه کارشناسان تغذیه ستادی و مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.

این کارگاه آموزشی به همت گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت در راستای اجرای فاز دوم پروژه توانمندسازی کارشناسان تغذیه شبکه های بهداشتی درمانی کشور در تاریخ 13 و 14 مهر ماه در تالار امام علی (ع) دانشگاه برگزار گردید.

 

در این دوره آموزشی دکتر غزاله اسلامیان و دکتر زهرا یاری اساتید دانشکده تغذیه و انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور به عنوان مدرسان کارگاه و نعیمه نقره به عنوان ناظر کشوری از دفتر بهبود تغذیه جامعه حضور داشتند.

 

دکتر هاشمی نظری معاون بهداشت نیز با حضور در این کارگاه به تشریح انتظارات معاونت بهداشت در حوزه تغذیه پرداخت.

 

وی با تأکید بر سابقه برجسته علم تغذیه و اصول پیشگیری در فرهنگ بومی کشور، انتقال دانش و تجربه در این حوزه را توسط پیشینیان و دانشمندان ایرانی، نشانه‌ای از فرهنگ ارزشمند و غنی کشور دانست.

 

 معاون بهداشت دانشگاه در ادامه به الگوی بیماری‌های غیرواگیر و سهم قابل توجه بیماری‌های قلبی‌عروقی، فشار خون بالا و دیابت اشاره و تاکید کرد آموزش‌های تغذیه باید مبنای تغییر نگرش و رفتار قرارگیرند.

 

وی با یادآوری  تناسب مشاوره‌های تغذیه با فرهنگ مردم منطقه و شرایط افراد ابراز امیدواری کرد کارشناسان تغذیه با بهره‌گیری از دانش تخصصی و شناخت دقیق از وضعیت  مراجعان بتوانند ضمن معرفی جایگزین‌های تغذیه‌ای مناسب، توصیه‌های اجرایی را در راستای اصلاح سبک زندگی و حرکت به سوی الگوی تغذیه سالم ارائه دهند.

 

دکتر هاشمی نظری همچنین بر ارائه بسته‌های خدمتی ساده و اجرای گام‌های کوچک اما مؤثر که افراد را در مسیر اصلاح سبک زندگی سالم قرار می‌دهد تأکید کرد.

 

وی هدف اصلی حوزه بهداشت را ارائه خدمات پیشگیرانه به جمعیت تحت پوشش عنوان کرد و خاطر نشان ساخت که در این مسیر باید از تمامی ظرفیت‌های موجود از جمله ظرفیت بخش خصوصی برای آموزش و ارائه خدمات بهره‌ برد.

 

معاون بهداشت دانشگاه همکاری حدود نیمی از کارشناسان تغذیه در قالب طرح نیروی انسانی را فرصتی برای تلفیق دیدگاه‌های نو با تجارب همکاران باسابقه عنوان کرد که می‌تواند به رفع چالش‌ها و بهبود عملکرد فرآیندها کمک کند.

 

وی با استقبال از پیشنهادهای اجرایی در بهبود فرآیندها، از فراهم‌سازی بستر همکاری برای همه علاقه‌مندان در حوزه‌های آموزش و پژوهش در عرصه اجرایی خبر داد و افزود: کارشناسان می‌توانند مداخلات و ایده‌های خود را در قالب پیشنهاد ارائه دهند و  آن‌ها را به عنوان درس‌آموخته‌های اجرایی ثبت کنند.

 

وی با اشاره به این که  اکثر خدمات از جمله مشاوره‌های تغذیه  قابلیت ارائه در بستر الکترونیک را دارند  خاطرنشان کرد  اولین برخورد با مخاطب می‌تواند از طریق بستر مشاوره آنلاین صورت گیرد و در صورت اثربخشی ادامه یابد.

 

معاون بهداشت دانشگاه در پایان با اشاره به نیاز برخی مداخلات در سطح سیاست‌گذاری پیشنهادات خود را درخصوص کمبود بعضی ریزمغذی‌ها در رژیم غذایی و توزیع هدفمند مکمل‌های تغذیه مطرح کرد.

 

در حاشیه این جلسه آموزشی کارشناسان تغذیه پیشنهادات و دغدغه‌های خود را با معاون بهداشت دانشگاه مطرح کردند.

 

گفتنی است پروژه توانمندسازی کارشناسان تغذیه طی دو سال اخیر در راستای ارتقای دانش و مهارت تغذیه ای کارشناسان تغذیه در خصوص بیماری های شایع و سوء تغذیه با هدف افزایش افزایش مهارت ارزیابی تغذیه ای و تنظیم برنامه غذایی، افزایش مهارت مشاوره و برقراری ارتباط موثر با مراجعین، بر اساس نظرسنجی و اولویت بندی نظرات کارشناسان تغذیه سراسر کشور اجرا می ‌شود.

در حال حاضر 85 کارشناس تغذیه در ستاد و مراکز خدمات جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عهده‌دار مدیریت برنامه های بهبود تغذیه جامعه هستند و خدمات مشاوره تغذیه، ترویج الگوی صحیح غذایی و مداخلات بین بخشی جهت کاهش بیماری های غیر واگیر را در منطقه تحت پوشش دانشگاه  ارایه می‌دهند.

 

 

 

  • گروه خبری : معاونت
  • کد خبر : 161723
کلید واژه

تصویر

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست