×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/05/16 - 07:18
  • بازدید : 282
  • تعداد بازدید : 266
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

چگونه خود را در برابر اشعه فرابنفش خورشید محافظ کنیم؟

همه افراد در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید هستند و خورشید تا حد زیادی قوی ترین منبع پرتو فرابنفش در محیط ما است.

 کارشناس پرتوهای معاونت بهداشت گفت انتشارات خورشیدی شامل نور مرئی، گرما و اشعه ماوراء بنفش (UV) است.همه افراد در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید هستند و خورشید تا حد زیادی قوی ترین منبع پرتو فرابنفش در محیط ما است. 

 وی افزود شاخص UV  اندازه گیری سطح تابش اشعه ماوراءبنفش خورشید است.

 مقادیر این شاخص از صفر به بالاتر متغیر است.هر چه این شاخص بیشتر باشد، احتمال آسیب به پوست و چشم در زمان کمتر بیشتر می شود.این شاخص معیار مهمی برای هشدار دادن به مردم جهت محافظت در برابر آفتاب است.

مهندس مریم سروش زاده یاد آوری کرد اکثر مردم عادت دارند برنامه های روزانه و انتخاب لباس خود را با پیش بینی آب و هوا، به ویژه پیش بینی دما، تنظیم کنند.شاخص UV  نیز می تواند به افراد در انتخاب های اقدامات حفاظتی سالم کمک کند.

وی تاکید کرد برای افراد بسیار حساس با پوست روشن، تماس کوتاه مدت یا بلندمدت با اشعه ماوراء بنفش با شاخص زیر 2 نیز محدود است ولی در شرایط عادی نیازی به اقدامات محافظتی نیست.در صورت نیاز به محافظت در برابر آفتاب، تمام وسایل محافظتی مانند لباس، کلاه و عینک آفتابی، سایه و ضد آفتاب باید استفاده شود.

کدام عوامل محیطی باعث تشدید اثر اشعه ماوراء بنفش می شود؟

 مهندس سروش زاده در پاسخ به این سوال گفت میزان اشعه فرابنفش عمدتاً با ارتفاع خورشید در آسمان تغییر می کند و در عرض‌های جغرافیایی میانی در طول ماه‌های تابستان در  4 ساعت حوالی ظهر  بیشترین میزان را دارد. در این مواقع پرتوهای خورشید مستقیم ترین مسیر را به سمت زمین می گیرند. در مقابل، در ساعات اولیه صبح یا اواخر بعد از ظهر پرتوهای خورشید با زاویه بیشتری از جو عبور می کنند وکمتر به زمین می رسند.

 وی ارتفاع را یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در تشدید اثر اشعه ماوراء بنفش  عنوان کرد و گفت با افزایش ارتفاع (هر 1000 متر افزایش )، سطح UV  تقریباً 10 درصد افزایش می یابد.

سروش زاده یاد آوری کرد بسیاری از سطوح، اشعه ماوراء بنفش را منعکس می کنند. چمن، خاک یا آب کمتر از 10 درصد، شن و ماسه حدود 15 درصد و کف دریا حدود 25 درصد اشعه ماوراء بنفش را منعکس می کنند. برف تازه بازتاب دهنده خوب اشعه است و قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش را تقریباً دو برابر می کند. بروز مکرر برف کوری (فوتوکراتیت) در اسکی بازان نشان می دهد که در اقدامات حفاظتی UV باید بازتاب زمین را نیز در نظر گرفت.

اقدامات ساده برای محافظت در برابر آفتاب چیست؟

کارشناس پرتوهای معاونت بهداشت رعایت برخی  نکات  احتیاطی ساده را برای محافظت در برابر نور خورشید و اشعه آفتاب توصیه کرد که در ادامه می‌خوانید :

 اواخر بهار و اوایل پاییز که پرتوهای خورشید در شدیدترین وضعیت هستند. در این شرایط بیشتر از خود  در برابر نور خورشید و اشعه آفتاب مراقبت کنید

اشعه ماوراء بنفش خورشید بین ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر قوی ترین است. تا حد امکان قرار گرفتن در معرض نور خورشید را در این ساعات محدود کنید.

سایه‌ها، لباس‌ها و کلاه‌ها بهترین محافظ  هستند . کلاه با لبه پهن از چشم‌ها، گوش‌ها، صورت و پشت یا گردن محافظت می‌کند.

لباس‌های گشاد و محکم بافته شده، محافظت بیشتری در برابر نور خورشید ایجاد می‌کنند.

از ضد آفتاب استفاده کنید. استفاده از کرم ضد آفتاب در قسمت‌هایی از بدن مانند صورت و دست‌ها که در معرض دید و در مواجهه با نور آفتاب هستند، ضروری است.

قرار گرفتن چشم نیز  در معرض اشعه ماوراء بنفش  ممکن است باعث صدمات جبران ناپذیر شود. عینک آفتابی می تواند از چشمان شما محافظت کند زیرا تابش خیره کننده را کاهش می دهد و کنتراست را بهبود می بخشد.

عینک‌های آفتابی که 99 تا 100 درصد از اشعه‌های UVA و UVB محافظت می‌کنند، آسیب‌های ناشی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید را تا حد زیادی کاهش می‌دهند. برای انتخاب عینک مناسب  با افراد متخصص مشورتت کنید 

از قرار گرفتن در مقابل لامپ های آفتابی و سالن های برنزه کننده خودداری کنید

تخت‌های آفتاب‌گیر به پوست و چشم‌های محافظت ‌نشده آسیب می‌رسانند و بهتر است به طور کامل از آن‌ها اجتناب کنید.

 

  • گروه خبری : معاونت
  • کد خبر : 145034
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست