×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/05/03 - 12:01
  • بازدید : 282
  • تعداد بازدیدکننده : 272
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نکات تغذیه ای در تهیه و توزیع غذاهای نذری در ایام محرم و صفر

دفتر بهبود تغذیه جامعه، وزارت بهداشت برای حفظ بیشترین ارزش غذایی در تهیه و مصرف غذاهای نذری نکاتی را یادآوری کرد که در ادامه می‌خوانید:

  1.  از سرخ کردن زیاد  سبزی‌های مورد استفاده در تهیه غذاهای نذری همچون قرمه سبزی خود داری کنید.
  2. چربی‌های اضافه همراه با  گوشت را در انواع خورش یا گوشت چرخ کرده تا حد ممکن قبل از طبخ جدا کنید.
  3. پوست  مرغ را قبل از طبخ به طور کامل جدا کنید.
  4. تا حد امکان  روغن مورد استفاده در طبخ غذاها را کاهش دهید و از انواع روغن‌های مایع استفاده کنید و حرارت زیاد ندهید.
  5. از روغن های با  اسید چرب ترانسپایین (کمتر از 2 درصد ) در طبخ  غذا استفاده کنید.
  6. از روغن مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن  مواد غذایی استفاده کنید.
  7.  در کنار غذاهای نذری از دوغ‌های کم نمک به جای  نوشابه استفاده کنید و  آب و دوغ کم نمک بدون گاز را به سایر نوشیدنی‌ها ترجیح دهید.
  8. میزان نمک افزودنی به غذا را محدود کنید و فقط از  نمک یددار تصفیه استفاده نمایید.
  9. از مصرف  نمک دریا  در طبخ غذاها خودداری کنید.
  10. از مصرف "نمک سنگ" برای خیساندن  برنج اکیدا خودداری کنید.
  11. از سوزاندن غذا در زمان کباب کردن یا پخت (کباب، جوجه کباب، ته دیگ و ...) خودداری و از مصرف بخش های سوخته غذا نیز پرهیز کنید.
  12. چنانچه از شیر یا شیرکاکائو برای پذیرایی استفاده می کنید، از شیرین کردن بیش از حد آن اجتناب کنید.
  13.  از شیرین کردن بیش از حد شربت‌های صنعتی و سنتی بعلت این که حاوی  کالری  بالایی هستند خودداری نمایید.
  14. بیماران مبتلا به چربی خون بالا، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی باید در مصرف غذاهای چرب، پر نمک و شیرین و در حجم زیاد احتیاط کنند.
  15. در صورت استفاده از حبوبات در غذا، قبل از طبخ آنها را به مدت حداقل 4 ساعت در آب بخیسانید ، سپس آب باقیمانده را دور بریزید و حبوبات را به غذا اضافه کنید.
  16. ترجیحا" از خرما (زرد زاهدی) و کشمش به جای  قنددر کنار  چای استفاده کنید.
  17. از سرو چای داخل لیوان‌های پلاستیکی شفاف و یا غذا در ظروف پلاستیکی خودداری کنید.
  18. استفاده از ظروف پلاستیکی برای ارائه نوشیدنی‌ها و غذاهای سرد بلامانع است.
  19. در پخت حلوا از روغن کم استفاده کنید.
  20. در صورت امکان  به جای پخش  شیرینی  در این ایام،  میوه  توزیع کنید. 
  21.  به سلامت و بهداشت آب توجه کنید . 

 

  1. https://nutr.behdasht.gov.ir/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1/%D9%86%DA%A9%D8%A7%D8%AA-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D9%88-%D8%A8%D9%87%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%D9%88-%D8%AA%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%B9-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%B0%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%85-%D9%85%D8%AD%D8%B1%D9%85-%D9%88-%D8%B5%D9%81%D8%B1-
  2.  

منبع : دفتر بهبود تغذیه جامعه وازت بهداشت

  • گروه خبری : معاونت
  • گروه خبری : 129587
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست