نکات تغذیه ای در تهیه و توزیع غذاهای نذری در ایام محرم و صفر
دفتر بهبود تغذیه جامعه، وزارت بهداشت برای حفظ بیشترین ارزش غذایی در تهیه و مصرف غذاهای نذری نکاتی را یادآوری کرد که در ادامه میخوانید:
- از سرخ کردن زیاد سبزیهای مورد استفاده در تهیه غذاهای نذری همچون قرمه سبزی خود داری کنید.
- چربیهای اضافه همراه با گوشت را در انواع خورش یا گوشت چرخ کرده تا حد ممکن قبل از طبخ جدا کنید.
- پوست مرغ را قبل از طبخ به طور کامل جدا کنید.
- تا حد امکان روغن مورد استفاده در طبخ غذاها را کاهش دهید و از انواع روغنهای مایع استفاده کنید و حرارت زیاد ندهید.
- از روغن های با اسید چرب ترانسپایین (کمتر از 2 درصد ) در طبخ غذا استفاده کنید.
- از روغن مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده کنید.
- در کنار غذاهای نذری از دوغهای کم نمک به جای نوشابه استفاده کنید و آب و دوغ کم نمک بدون گاز را به سایر نوشیدنیها ترجیح دهید.
- میزان نمک افزودنی به غذا را محدود کنید و فقط از نمک یددار تصفیه استفاده نمایید.
- از مصرف نمک دریا در طبخ غذاها خودداری کنید.
- از مصرف "نمک سنگ" برای خیساندن برنج اکیدا خودداری کنید.
- از سوزاندن غذا در زمان کباب کردن یا پخت (کباب، جوجه کباب، ته دیگ و ...) خودداری و از مصرف بخش های سوخته غذا نیز پرهیز کنید.
- چنانچه از شیر یا شیرکاکائو برای پذیرایی استفاده می کنید، از شیرین کردن بیش از حد آن اجتناب کنید.
- از شیرین کردن بیش از حد شربتهای صنعتی و سنتی بعلت این که حاوی کالری بالایی هستند خودداری نمایید.
- بیماران مبتلا به چربی خون بالا، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی باید در مصرف غذاهای چرب، پر نمک و شیرین و در حجم زیاد احتیاط کنند.
- در صورت استفاده از حبوبات در غذا، قبل از طبخ آنها را به مدت حداقل 4 ساعت در آب بخیسانید ، سپس آب باقیمانده را دور بریزید و حبوبات را به غذا اضافه کنید.
- ترجیحا" از خرما (زرد زاهدی) و کشمش به جای قنددر کنار چای استفاده کنید.
- از سرو چای داخل لیوانهای پلاستیکی شفاف و یا غذا در ظروف پلاستیکی خودداری کنید.
- استفاده از ظروف پلاستیکی برای ارائه نوشیدنیها و غذاهای سرد بلامانع است.
- در پخت حلوا از روغن کم استفاده کنید.
- در صورت امکان به جای پخش شیرینی در این ایام، میوه توزیع کنید.
- به سلامت و بهداشت آب توجه کنید .
منبع : دفتر بهبود تغذیه جامعه وازت بهداشت
نظر