×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/03/26 - 12:41
  • بازدید : 40
  • تعداد بازدیدکننده : 40
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نکات ایمنی در راه اندازی کولرهای آبی

مهندس علیرضا ابراهیمی حریری مدیر گروه سلامت کار معاونت بهداشت با تاکیدبر این که فقط لحظه‌ای بی احتیاطی می ‌تواند موجب وقوع حوادث ناگواری شود از هموطنان خواست راه‌اندازی و سرویس کولر را به تعمیرکاران مجاز بسپارند.

در سراسر کشور استفاده از کولرهای آبی بسیار رایج است و بسیار از افراد شخصاً اقدام به راه اندازی و سرویس کولر می کنند

 مهندس علیرضا ابراهیمی حریری مدیر گروه سلامت کار معاونت بهداشت با تاکیدبر این که  فقط لحظه‌ای بی احتیاطی می ‌تواند موجب وقوع حوادث ناگواری شود از هموطنان خواست راه‌اندازی و سرویس کولر را به تعمیرکاران مجاز بسپارند.

وی افزود بیشترین حوادث مربوط به کولرها به دو دسته برق گرفتگی و آتش سوزی تقسیم می شود که عمده این حوادث یا مستقیماً ناشی از برق کولر است یا منشاء برقی دارد.

وی با اشاره به این که در انواع کولر باید از سیم های برق سالم، استاندارد و متناسب با مصرف کولر استفاده شود افزودگاهی برای یک کولر کوچک، از سیم ضعیف استفاده می شود و بعد از مدتی تصمیم به جایگزینی با کولر قوی‌تر گرفته می‌شود. در این شرایط حتماً باید کابل برق کولر نیز تعویض شده و کابلی جدید، متناسب با کولر قوی جایگزین شود.

مدیر گروه سلامت کار معاونت بهداشت پوشش های پلاستیکی روی پمپ آب، جعبه ترمینال برق و انتهای دینام وجود را از دیگر موارد خطر آفرین عنوان کرد و گفت ابن پوشش‌ها برای جلوگیری از ریزش آب و اتصالی برق است و حتما  دقت کنید اگر این پوشش ها از بین رفته و معیوب است باید آن ها را تعویض شوند .

مهندس ابراهیمی حریری مهندس حریری در ادامه ضمن تاکید بر اینکه هرگونه نصب و راه اندازی و تعمیر کولر باید توسط سرویس کار مجاز صورت گیرد نکات ایمنی را مطرح کرد.

توصیه‌های ایمنی

یکی از خطرات مهمی که در نصب کولر آبی وجود دارد خطر برق گرفتگی سرویس کاران وصاحب خانه ها است. هنگام سرویس کولر ، حتماً برق کولر را قطع کنید و یک نفر را مسئول کنترل و وصل مجدد آن نماید.

در هنگام سرویس کولر به اهالی خانه اطلاع دهید تا از روشن کردن کولر خودداری نمایند.

هرگز با پای برهنه درنزدیکی کولر بخصوص زمانی که زیر آن خیس است قرار نگیرید زیرا آب رسانای جریان برق است حتما از کفش استفاده نمایید.

در هنگام نصب و راه‌اندازی دفترچه راهنمای کولر در اختیار تعمیرکار قرار دهید

از ریختن آب توسط شلنگ یا پارچ روی پوشالها جدا خودداری کنید چون احتمال خطربرق گرفتگی و یا سوختن الکتروموتور وجود دارد.

به دلیل وجود محیط مرطوب بروی پوشال ها این مکان محیط مناسب رشد قارچ و باکتری می باشد بنابراین حتما پوشال ها را سالانه تعویض نمایید.

از تعمیرکار بخواهید مسیر انشعاب برق و سیم کشی را کنترل کند تا از سالم بودن آن مطمئن شوید

در انواع کولر از دستکاری در سیم کشی برق، استفاده از سیم های چند تکه سری شده و استفاده از نوارچسب خودداری کنید.

 پمپ آب و دینام، دو وسیله برقی و خطرناک کولر هستند که به هنگام کار با آن ها باید بسیار دقت کرد. هر سال فرسودگی سیم برق کولر را کنترل کنید و در صورت نیاز برای تعویض سیم فرسوده اقدام کنید .

پمپ آب کولر باید محکم در جای خود قرار گیرد. در صورت شل بودن محل نصب و افتادن پمپ در آب،  کولر برق دار می شود

در حین وصل کردن سیم فاز و نول ضمن  دقت  زیاد  حتما  یاید  از فازمتر استفاده شود.

 موارد زیادی از برق گرفتگیها به دلیل عدم تشخیص صحیح فاز و نول و برق دار شدن  آب داخل تشتک و بدنه کولر بوده است . در چنین حالتی به محض دست زدن به بدنه کولر، افراد دچار برق گرفتگی می@شوند.

هرگز بدنه کولر را با کف دست لمس نکنید چون  در صورت برق گرفتگی جدا کردن کف دست از منبع الکتریسیته ممکن نیست . برای اطمینان از عدم وجود برق در بدنه کولر از فازمتر استفاده کنید

نصب فیوز مناسب در مسیرتغذیه برق کولرلازم و ضروری است

شناور کولر ( شلنگ آب و سیستم قطع کن آب) را بررسی کنید و از عدم وجود نشتی مطئن شوید. وجود رطوبت در اطراف کولر به ویژه اگر اتصالی برق داشته باشد خطر برق گرفتگی را تا چند متر به اطراف گسترش می دهد.

از سرویس کار بخواهید تا برای کولر آبی سیم ارت نصب  کند.  سیم ارت در صورت بالا رفتن ولتاژ  و خیس بودن زمین  مانع از انتقال جریان به سمت زمین  میشود.

از برق کار بخواهید کلید فیوز و حفاظ جان مناسب در سر راه سیم فاز کولر قرار دهند. وظیفه  این کلید قطع کردن مدار در هنگام تشخیص جریان های نشتی به زمین است. همچنین این وسیله کاربر را در برابر شوک الکتریکی یا برق گرفتگی ناشی از تماس مستقیم محافظت می کند.

  • گروه خبری : معاونت
  • گروه خبری : 143546
کلمات کلیدی
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست