×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/07/08 - 14:30
  • بازدید : 284
  • تعداد بازدید : 278
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت با گرامیداشت روز جهانی قلب و با اشاره به شعار امسال« شناخت عوامل خطر بیماری قلبی عروقی، مراقبت بهتر و سالمتر» نقش تغذیه را در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر از جمله بیماری‌های قلبی عروقی بسیار مهم عنوان کرد.

 یکی از شایع ترین علل مرگ و میر در دنیا و هم چنین کشور ما بیماری قلبی عروقی است.  

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت با گرامیداشت روز جهانی قلب و با اشاره به شعار امسال« شناخت عوامل خطر بیماری قلبی عروقی، مراقبت بهتر و سالمتر» نقش تغذیه را در پیشگیری  از بیماری های غیرواگیر از جمله بیماری‌های قلبی عروقی بسیار مهم عنوان کرد.

فرشته فزونی با بیان این نکته که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در افرادی که دارای اضافه وزن و چاقی هستند بیشتر است تاکید کرد الگوی غذایی نامناسب از جمله مصرف زیاد قند ، نمک و چربیها، مصرف کم میوه، سبزی ، حبوبات و مصرف بی رویه فست فودها  و تحرک بدنی  کمتر مهم ترین علل ابتلابه بیماری های غیر واگیر از جمله بیماریهای قلبی است.

به نشانگرهای تغذیه ای توجه کنید

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت با بیان این نکته که توجه به نشانگرهای رنگی تغذیه ای محصولات غذایی کمک می کند تا محصولات مناسب تری انتخاب کنیم گفت همه افراد هنگام خرید باید به برچسب محصولات غذایی که با سه رنگ سبز ، نارنجی و یا قرمز مشخص شده اند دقت کنند

فزونی با تاکید برانتخاب آگاهانه مواد غذایی گفت محصولاتی که حاوی مقادیر زیاد قند ، نمک ، چربی ، اسید چرب ترانس و انرژی هستند در برچسب غذایی با رنگ قرمز مشخص شده و باید تلاش کنیم مصرف این مواد غذایی محدود شود. 

مصرف نمک را کاهش دهید

 رییس گروه تغذیه معاونت بهداشت با اشاره به مصرف زباد نمک در کشورو نقش آن  به عنوان یکی از عوامل تاثیر گذار بر فشار خون و عوارض قلبی عروقی گفت طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک در افراد زیر 50 سال پنج گرم معادل یک قاشق چایخوری و در افراد بالای50 سال و بیماران قلبی وعروقی و کودکان روزانه کمتر از 3 گرم  است..  

وی تصریح کرد این میزان نمک شامل نمک های پنهان در غذا مانند نان ، پنیر ، رب گوجه فرنگی و ... هم می شود و باید مورد توجه قرار گیرد.

فزونی  یادآوری کرد اگر به تدریج مقدار نمک افزوده شده به غذا کاهش داده شود  در مدت  چند هفته ذائقه به غذای کم نمک عادت می کند.

رییس گروه نغذیه و دارویی معاونت بهداشت با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید از والدین خواست از  غذاهای تهیه شده در منزل و تنقلات سالم شامل میوه، آجیل خام و بدون نمک، ساندویچ های خانگی به عنوان میان وعده کودکان و نوجوانان  استفاده کنند  و فرزندان خود را از کودکی به مصرف غذای کم نمک عادت دهند

 

مصرف فیبر را افزایش دهید

  رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت فزونی مصرف حداقل 5 واحد سبزی و میوه در روز را  یک فاکتور پیشگیری کننده از فشار خون بالا و بیماری های قلبی و عروقی عنوان کرد.

وی از سبزی ها  و میوه های تازه ، سبوس غلات کامل(پوست نگرفته ، حبوبات و مغزها به عنوان منابع  فیبر برد و تاکید کرد مصرف روزانه غذاهای حاوی فیبر درکاهش چربی و قند خون و تنظیم فشار خون نقش مهمی دارند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.

فزونی پیشنهاد کرد برای افزایش ارزش غذایی برنج آن را به صورت مخلوط با سبزی و حبوبات مصرف کنید.

 

چگونه  تغذیه خود را سالم تر کنیم ؟

رییس گروه تغذیه و دارویی معاون بهداشت در ادامه راهکارهایی برای کاهش مصرف نمک،، قند و غذاهای چرب به عنوان عوامل تاثیرگذار بر سلامت بدن به ویژه سلامت قلب و عروق بیان کرد.

چند پیشنهاد برای کاهش مصرف نمک

سرسفره به غذا نمک نزنید و نمکدان را از سفره و میز غذای تان حذف کنید.

به میوه ها و سبزی های خام ( گوجه سبز، خیار، گوجه فرنگی و ....) نمک نپاشید

مواد غذایی نمک سود و دودی شده، انواع شور و ترشی،دسر ها، سس های سالاد آماده، سویا سس، زیتون و خردل و سوپ های آماده و تنقلات شور  مانندچیپس سیب زمینی، چوب شور ، چیپس ذرت، کراکر، آجیل ، مغز های شوراز  منابع عمده غذایی سدیم هستند، مصرف آن ها را محدود کنید.

برچسب های تغذیه ای را مطالعه کرده و غذاهایی را که مقدار سدیم کمتری دارند انتخاب کنید.

از ادویه هایی که در تهیه آنها از نمک استفاده نشده است استفاده کنید.

مصرف گوشت های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس که حاوی نمک زیادی است را به حداقل برسانید.

 غذاهای کنسروی حاوی نمک زیادی هستند، مصرف آن ها را کاهش دهید .

به جای تنقلات شور، به فرزندان خود، میوه و آجیل خام بدهید.

  به جای نمک از چاشنی هایی مانند سبزی های معطر تازه یا خشک مانند )نعناع، مرزه، ترخون، ریحان و...) یا سیر، لیموترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک استفاده کنید.

نمک مصرفی شما باید از نوع تصفیه شده یددار باشد. به یاد داشته باشید نمک تصفیه شده یددار هم به همان اندازه سایر نمک ها موجب افزایش فشار خون می شود.

 

مصرف غذاهای  پرچرب را کاهش دهید

به جای سرخ کردن غذا از روش های دیگر پخت مانند بخارپز ، آب پز و تنوری استفاده کنید.

از حرارت دادن زیاد روغن و غوطه وری ماده غذایی در مقدار زیاد روغن خودداری کنید.

پیش از پختن گوشت چربی های قابل رویت آن را جداکنید.

مصرف ماهی را در برنامه غذایی هفتگی بگنجانید.

از مصرف لبنیات پرچرب، شیرینی خامه ای، روغن حیوانی ، روغن نباتی جامد ، فست فود پرهیز کنید.

مصرف چربی های اشباع و ترانس را کاهش دهید.

برای کاهش دریافت اسید چرب ترانس (اسید های چرب مضری که به دلیل جامد بودن در دمای محیط و بدن خطراتی چون گرفتگی رگها و امراض قلبی را ایجاد می کند) از مصرف روغن نباتی جامد ، غذاهای سرخ کرده و فست فود اجتناب کنید.

از روغن های غیر اشباع مانند کانولا،  زیتون و کنجد و ...به میزان مناسب و نه خیلی زیاد استفاده کنید.

 

چند پیشنهاد برای کاهش مصرف مواد قندی

مصرف بیش از حد مواد قندی باعث بالا رفتن فشار خون و چربی خون می شود.

به جای انواع شیرینی از میوه های با طعم شیرین ( خرما و انواع میوه های خشک ) به میزان کم استفاده کنید.

در مصرف کشمش و خرما هم اگر زیاده روی شود منجر به افزایش کالری دریافتی و چاقی می شود.

آب بهترین نوشیدنی برای تامین مایعات است. مصرف نوشیدنی های شیرین را کاهش دهید.

چای و قهوه را بدون اضافه کردن قند و شکر مصرف کنید

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : معاونت
  • کد خبر : 132141
کلید واژه

تصویر

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست