×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/12/14 - 12:35
  • بازدید : 300
  • تعداد بازدید : 293
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مراقبت از گوش و شنوایی را برای همه به واقعیت تبدیل کنیم

کارشناس سلامت گوش و شنوایی معاونت بهداشت با گرامیداشت روز شنوایی گفت سازمان جهانی بهداشت امسال شعار " تغییر نگرش: مراقبت از گوش و شنوایی را برای همه به واقعیت تبدیل کنیم" را انتخاب کرده است.

آزاده صفائی  با اشاره به آمار ابتلا به کم شنوایی ناتوان کننده  گفت  در سراسر جهان نزدیک به 466 میلیون نفر دچار کم شنوایی ناتوان کننده ھستند که 34 میلیون نفر از این تعداد را کودکان تشکیل می دھند.

 به گفته وی بر اساس مطالعات انجام شده 5.2 % از کودکان در بدو ورود به مدرسه و 11 تا 15 درصد از کودکان مدرسه رو، نشانه ھایی از آسیب شنوایی را دارند.

کارشناس سلامت گوش و شنوایی معاونت بهداشت افزایش جمعیت سالمندی، افزایش عوامل خطر مانند ابتلا به عفونتهای گوش و دیگر عفونت‌ها ازجمله بیماریهایی مانند سرخک و سرخجه، استفاده بی رویه و نابجا از داروهای آسیب رسان به شنوایی، قرار گرفتن افراد در معرض اصوات بلند درمحیط های شغلی و نظامی، استفاده بی رویه از تلفن های همراه و دستگاه های صوتی شخصی را  از دلایل اصلی افزایش آمار کم عنوان کرد.

صفائی یکی از مهمترین اقدامات جهت محافظت از قدرت شنوایی را انجام مراقبت‌های شنوایی عنوان کرد و گفت برای این منظور لازم است واکسیناسیون کودکان علیه بیماری‌های عفونی به موقع انجام شود، در صورت ابتلا به بیماری و عفونت‌های گوش از خوددرمانی خودداری و با مراجعه به پزشک عفونت به طور کامل درمان شود.

وی تاکید کرد ممانعت از ورود اجسام نوک تیز ، استفاده از وسایل محافظت شنوایی در صورت مواجهه شغلی با صداهای بلند و محدود کردن استفاده بی رویه تلفن همراه و وسایلی نظیر هدفون و هدست از جمله مواردی است که برای  مراقبت‌از شنوایی توصیه می‌گردد .

وی همچنین توصیه کرد چنانچه فردی در مواجهه با عوامل آسیب‌رسان به گوش و شنوایی قرار دارد باید جهت بررسی وضعیت شنوایی به کارشناسان شنوایی سنجی و یا متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند.

کارشناس سلامت گوش و شنوایی معاونت بهداشت با اشاره بر ضرورت انجام آزمایشات غربالگری شنوایی در نوزادان  به عنوان یکی از وظایف والدین برای مراقبت از شنوایی نوزاد گفت از هر هزار تولد زنده 1 تا 3 نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شوند.

وی افزود: ھر ساله بالغ بر 30 ھزار نوزاد در مراکز تحت پوشش دانشگاه شهید بهشتی از نظر سلامت شنوایی بررسی و ارزیابی می شوند تا در صورت وجود مشکل با تشخیص و درمان به ھنگام بتوان از بروز کم شنوایی ھای شدید و دائم در آن ھا جلوگیری کرد

صفائی از والدین خواست از طریق ارزیابی و غربالگری به موقع شنوایی در دوره نوزادی (3 تا 5 روزگی) و در سنین 3 تا 5 سالگی از شنوایی کودکان خود مراقبت کنند.

وی به والدین توصیه کرد اگر نوزاد در زمان ترخیص از بیمارستان از نظر کم شنوایی غربالگری نشده است، برای ارزیابی وضعیت شنوایی به نزدیکترین پایگاه بهداشتی یا مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنید.

 هر ساله سوم مارس  در سراسر جهان به عنوان روز جهانی شنوایی در نظر گرفته می‌شود.

 

  • گروه خبری : معاونت
  • کد خبر : 139667
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست