×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/10/23 - 13:59
  • بازدید : 509
  • تعداد بازدید : 440
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

متاپنوموویروس جدید و ناشناخته نیست/ هرآنچه باید درباره متاپنوموویروس انسانی (HMPV) بدانید

متاپنومو ویروس انسانی (HMPV) که این روزها اخبار متعددی درباره گسترش آن در برخی از کشورهای جهان از جمله چین منتشر می‌شود ویروس جدیدی نیست.

بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بررسی اطلاعات و شواهد نشان می‌دهد این ویروس از سال 2۰۰1 کشف شده است و هرساله موارد ابتلا به ویروس متاپنومای انسانی به طور گسترده در سراسر جهان گزارش می‌شود. 

ویروس متاپنومای انسانی می‌تواند دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی را در همه گروه‌های سنی به ویژه گروه‌های پرخطر درگیر کند.

علایم شایع مرتبط با ویروس متاپنومای انسانی شامل سرفه، تب، گرفتگی بینی و تنگی نفس است. 

مدت زمان نهفتگی ویروس 3 تا 6 روز تخمین زده می‌شود.

مدت زمان بیماری نیز می‌تواند بسته به شدت علایم متفاوت باشد، اما به طور کلی مشابه سایر عفونت‌های دستگاه تنفسی ویروسی است.

نحوه انتشار و انتقال بیماری

ویروس متاپنومای انسانی بیشتر از طریق ترشحات ناشی از سرفه و عطسه، تماس نزدیک شخصی مانند لمس یا دست دادن و تماس با اشیاء یا سطوح آلوده به ویروسها و سپس لمس دهان، بینی یا چشم منتقل شود.

پیشگیری از بیماری

با رعایت این اقدامات از گسترش این ویروس و سایر ویروس‌های تنفسی جلوگیری کنید:

دست‌ها را به طور منظم با آب و صابون به مدت حداقل 20 ثانیه بشویید.

از تماس دست‌های آلوده با چشم‌ها، بینی یا دهان خودداری کنید.

از تماس نزدیک با افرادی که بیمار هستند اجتناب کنید.

تهویه هوا در محیط‌هایی که احتمال وجود بیمار است برقرار شود.

اعتقاد کارشناسان سلامت بر این است افزایش اخیر موارد شناسایی شده ممکن است ناشی از پیشرفت در فناوری‌های تشخیصی و آگاهی بیشتر از این ویروس باشد.

برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید 
 
دکتر محمد مهدی گویا نیز متاپنوموویروس را شبیه بیماری آنفلوآنزا دانست و گفت: متاپنوموویروس نسبتا خفیف بوده و مرگ و میر بسیار کمی دارد و به ندرت ممکن است فردی با این بیماری به دلیل ذات الریه در بیمارستان بستری شود. معمولا افرادی که سیستم ایمنی ضعیف، ناراحتی قلبی و تنفسی دارند، ممکن است بیماری در آنها فرم شدیدی داشته باشد.
 
وی مهمترین درمان ویروس های تنفسی را درمان حمایتی و استراحت در منزل دانست
و گفت: مردم اگر تبلیغی از یک دارو در مورد درمان بیماریهای ویروسی در فضای مجازی دیدند، بدانند که نادرست و دروغ است و هیچ مبنای علمی ندارد.

این متخصص عفونی همچنین یادآور شد: در همه جای دنیا استراحت در منزل، پرهیز از تماس بیماران با سایر افراد، مصرف مایعات گرم و رعایت بهداشت فردی به ویژه شستشوی تنفسی و آداب تنفسی از جمله استفاده از ماسک و یا دستمال در هنگام عطسه و سرفه برای این بیماریها مهم است.
 
رییس اسبق مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت از وزارت بهداشت به عنوان تنها مرجع اظهار نظر و اطلاع رسانی در مورد بیماریها و از جمله متاپنوموویروس یاد کرد و گفت: در همه کشورهای دنیا، وزارت بهداشت تنها مرجع رسمی اعلام وضعیت بیماریهاست و مردم باید اخبار رسمی را از وزارت بهداشت دنبال کنند.
گفت و گوی کامل دکتر گویا با وبدا را  اینجا بخوانید 

 

 

  • گروه خبری : معاونت
  • کد خبر : 151455
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست