×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1400/03/25 - 13:01
  • بازدید : 72
  • تعداد بازدیدکننده : 70
  • زمان مطالعه : 11 دقیقه
لزوم تحقق شعار «هر دانش آموز، یک سفیر سلامت»

ضرورت واکسیناسیون تمامی کارکنان آموزش و پرورش

دکتر زالی با اشاره به ظرفیت بالای دانش آموزان در ارتقای سطح سلامت خانواده ها و به ویژه مبارزه

 

دکتر زالی با اشاره به ظرفیت بالای دانش آموزان در ارتقای سطح سلامت خانواده ها و به ویژه مبارزه با پاندمی کرونا، تصریح کرد: امروز همه با هم باید برای تحقق شعار «هر دانش آموز، یک سفیر سلامت» هم قسم شویم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،دکتر علیرضا زالی در اختتامیه جشنواره پویش سپاس از مدافعان و سفیران سلامت با شعار «هر دانش آموز، یک سفیر سلامت» که به همت وزارت آموزش و پرورش و با همکاری وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برنامه ریزی و تدارک داده شده بود، اظهار کرد: برگزاری پویش های این چنینی، فرهنگ قدرشناسی را در سطوح دانش آموزی ترویج می کند.

وی ضمن اعلام درخواست از وزارت آموزش پرورش مبنی بر شکل گیری دبیرخانه برای این جشنواره، ادامه داد: کرونا موجب شد اولویت و ضرورت استراتژی بسیار موثر بین وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش در زمینه تحقق طرح سفیر سلامت، بیش از پیش شکل گیرد. امروز همه با هم باید برای تحقق شعار «هر دانش آموز، یک سفیر سلامت» هم قسم شویم.

دکتر زالی، اظهار کرد: به نظر می رسد دانش آموزان به دلیل داشتن جسارت، ایده های نوآورانه، نگاهی منطقی بلندپروازانه در ماهیت روانشناختی، قدرت اجتماعی بالا و نفوذ بالا در بسترهای خانوادگی می توانند نقش بی بدیلی را در عرصه سلامت ایفا کنند. این سفیران می توانند به صورت مستقیم و غیرمستقیم موجب ارتقای سواد سلامت جمیع ایرانیان شوند.

وی در خصوص اهمیت ارتقای سواد سلامت در جامعه، افزود: در کشورهایی که سواد سلامت جامعه از استاندارد متوسط جهانی بالاتر بود، میزان مرگ و میر، آسیب های اجتماعی و بهداشتی و روانی ناشی از کرونا هم کمتر بود. یکی از درس آموخته های کرونا این بود که باید همه ظرفیت های کشور را به سمت گفتمان سازی سلامت محور در بین آحاد شهروندی و بالا بردن سطح سواد سلامت پیش ببریم.
دکتر زالی، با اشاره به اینکه کرونا بیماری عالمگیر و جهانی است، گفت: بسیاری از اتفاقات و رخدادهای ناشی از کرونا فقط مربوط به کشور ما یا کشورهای منطقه ما نیست. بنابر احتساب بانک جهان، میزان آسیب اقتصادی مدارس ناشی از بحران کرونا در دنیا بیش از ۱۰ تریلیون دلار بوده است. همچنین مجامع بین المللی پیش بینی می کنند حتی بعد از اتمام کامل کرونا بیش از ۲۵ میلیون دانش آموز در سراسر جهان، به مدرسه برنخواهند گشت.

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران، عنوان کرد: یکی از مهمترین عوارض کرونا، جاماندگان از تحصیل خواهد بود که در ابعاد جهانی صدق می کند. همچنین کم نیستند افرادی که به دلیل نوع تغذیه تنقلاتی در منازل، تغییر در شاخص توده بدنی BMI، تغییر در ساختار الگوی چاقی، افزایش زمینه ابتلا به بیماری های غیرواگیر در سالهای آتی در دوران نوجوانی، کاهش فعالیت های ورزشی، از جمله های جنبه های فیزیکی عوارض تعطیلی مدارس است که البته جنبه های روانی این ماندن در منزل هم کم نیست؛ اضطراب، پرخاشگری، سردرگمی و غوطه ور شدن در فضای مجازی که گاهی اوقات به دلیلی عدم تسلط کافی والدین بر فضای مجازی رخ میدهد، از هم گسیختگی روانی وهویتی و حتی افت تحصیل، کاهش انگیزه تحصیل و اختلال در فرآیند یادگیری از دیگر عوارض این همه گیری خواهد بود.

دکتر زالی افزود: دانشگاه علاقه مند است با همکاری آموزش و پرورش، حداقل در تهران در این خصوص یک مطالعه پژوهشی را کلید بزند.

وی از تعطیلی مدارس ۱۳۵ کشور جهان به دلیل بحران کرونا خبر داد و افزود: ۱۰۵ کشور از این تعداد، استراتژی هایی برای بازگشایی مدارس تدوین کرده اند که مطالعه تجارب این کشور بسیار کمک کننده خواهد بود.

 دکتر زالی با اشاره به نزدیکی به روزهای سرنوشت ساز انتخابات در کشور و شکل گیری دولتی جدید در آینده ای نزدیک، تصریح کرد: شرایطی حاکم است تا مطالبات فروخفته آموزش و پرورش در این روزها رسانه ای شود و به گوش کاندیدای ریاست جمهوری برسد. شاید کرونا بیش از هر زمان دیگر آسیب های ساختاری و بنیادی و اعتباری آموزش و پرورش در ایران را نمایان و آشکار کرد و درس های خوبی از این بحران آموختیم.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به ضرورت بازنگری در نظام آموزش و پرورش کشور گفت: با بازگشایی مدارس در بحث آموزش، زیرساخت، گسترش فضای مجازی، تکنولوژی نوین آموزشی، تکنیک های جدید یادگیری، بهینه سازی فضای فیزیکی و رعایت اصول بهداشتی، هزینه هایی تحمیل می شود که باید دقیق محاسبه شود.

دکتر زالی بیان کرد: در بحران کرونا، با بازگشایی مدارس باید بر رعایت پروتکل های بهداشتی هم تاکید داشت.

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران در ادامه گفت: کرونا نشان داد نقش مشارکت والدین در فرآیند آموزش و پرورش بسیار پررنگ تر از میزانی است که نشان می دهد.

 دکتر زالی در خصوص شاخص بازماندگی تحصیلی که در دوران کرونا خود را به شدت نشان داد، افزود: ۹۵ تا ۹۷ درصد کودکان واجد شرایط برای ورود به مقطع ابتدایی، در مدارس حاضر می شوند و نهایت ممکن است ۱۰ درصد بازمانده در این مقطع وجود داشته باشد. این عدد در متوسطه اول ۹۲ درصد و در متوسطه دوم ۸۰ درصد است؛ این یعنی متاسفانه ۲۰ درصد دانش آموزان در میانه مسیر آموزش از تحصیل دست می کشند که عمدتا به دلیل مسائل اقتصادی است. این آمار مربوط به دوران پیش از کروناست.

وی با اشاره به طرح پایلوت غربالگری که به همت ستاد در بازار بزرگ تهران اجرا شد، ادامه داد: موضوع جالب توجه، تعداد بالای کودکان کار در این منطقه بود که بدون ماسک تردد می کردند. پیش از کرونا، در منطقه بازار این تعداد کودک کار دیده نمی شد. تهران بالاترین میزان کودکان کار را در میان استان های تهران داراست. از طرفی پیش از کرونا، کودکان کار کودکانی بودند که از همان ابتدا مدرسه نرفته بودند، اما در دوران بحران، کودکان کار، محصلینی هستند که دست از مدرسه کشیده اند و اکنون به دلیل تنگناهای اقتصادی در نان آوری به خانواده کمک می کنند.

دکتر زالی، افزود: کشور در حوزه آموزش و پرورش با استانداردهای مطلوب جهانی فاصله بسیاری دارد و این به معنای نفی تلاش های ارزنده مدیران در دستگاه های اجرایی نیست. باید از این شرایط بحرانی درس بگیریم.

رییس دانشگاه در خصوص یکی از سوالاتی که بسیار پرسیده می شود، گفت: یکی از سوالات پرتکرار رسانه های این است که کودکان به کرونا مبتلا می شوند یا خیر؟ در اصل کودکان کمتر به کرونا مبتلا می شوند، میزان متوسط درگیری کودکان ۱,۷ تا ۲ درصد در مجموع جمعیت های سنی است و از این تعداد کمتر از ۰.۵ درصد کودکان به مراقبت های ویژه نیاز پیدا می کنند. از طرفی بیشترین جمعیت زیر ۱۸ سال، جمعیت ۱۵ تا ۱۷ سال پسر هستند و موارد بستری معمولا زیر ۱۰ سال بیشتر دیده می شود. بر اساس نتایج یک مطالعه بر روی کودکان مبتلا به کرونا و بستری در بیمارستان، ۷۷ درصد آنها به بیماری زمینه ای مبتلا بودند.

دکتر زالی اظهار کرد: البته کودکان ابرپخش کننده های بسیار مهم ویروس تلقی می شوند. مطالعه ای در آلمان منتشر شده که نشان می دهد سطح آنتی بادی کرونا در کودکان شش برابر بیشتر از حد انتظار بوده است که نشان می دهد مبتلا شده اند اما به قدری ضعیف بوده که علامتی نداشته اند.

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران با بیان اهمیت تدوین پروتکل های بهداشتی برای بازگشایی مدارس به گونه ای که فقط مدرسه به عنوان یک محیط امن بهداشتی اهمیت نداشته باشد، گفت: حداقل در تهران ایمن سازی و رعایت پروتکل های بهداشتی به مکان های دیگری هم وابسته است و اهمیت آن کمتر از کلاس درس نیست. باید توجه داشت که بازگشایی مدارس در تهران، وضعیت تردد درون شهری را هم دستخوش تغییر می کند. روز گذشته ۹۲۲ هزار نفر از متروی تهران استفاده کردند که عدد کوچک نیست. قبل از کرونا بیش از ۲ میلیون نفر مسافر مترو بودند، در نتیجه آمار تقریبا به یک سوم شرایط عادی تقلیل پیدا کرده که به دلیل تعطیلی مدارس بوده است.

وی افزود: به دلیل ناهمگونی در ساختار پرسنلی باید تمام کارکنان آموزش و پرورش را واکسینه کنیم که حدود یک میلیون نفر هستند و باید نقطه هدف ما باشند.

  دکتر علیرضا رییسی، معاون امور بهداشتی وزارت بهداشت و سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز در مراسم اختتامیه جشنواره پویش سپاس از مدافعان و سفیران سلامت که در آکادمی المپیک برگزار شد، گروه هدف اصلی در حوزه پیشگیری را دانش آموزان دانست و گفت: کرونا از همان ابتدا بحرانی عجیب و غریب بود و رفتاری غیر قابل پیش بینی داشت. روزهای نخست تصور می کردیم این ویروس به گرما حساس است اما با شروع فصل تابستان شاهد اوج گیری شیوع بیماری، به ویژه در مناطق جنوبی کشور بودیم که این موضوع، اهمیت سیستم تهویه را در پیشگیری از گردش ویروس در محیط نشان داد. از همین رو برای بازگشایی مدارس و تجهیز کلاس ها، باید به این موضوع توجه ویژه نشان داد.

وی با اشاره به اینکه باید برای بازگشایی مدارس برنامه ریزی شود، افزود: تعطیل بودن آموزش حضوری برای دانش آموزان به ویژه دوره ابتدایی آسیب زاست، آسیب ناشی از تعطیلی مدارس را می توان بیشتر از عوارض بیماری کرونا دانست و این نکته ای است که سازمان بهداشت جهانی هم بر آن تاکید دارد.

دکتر رییسی، پرورش را مقدم بر آموزش دانست و اظهار کرد: به میزانی که نگران تعطیلی مدارس هستم، نگران تعطیلی دانشگاه ها نیستم، چراکه دانشگاه صرفا محل آموزش است، دانشجویان واکسن پذیرترند، سن بالاتری دارند و راحت تر کنترل می شوند، باید اصل را بر بازگشایی مدارس بگذاریم که نیاز به برنامه ای جامع دارد و در این مسیر نقش خانواده ها غیرقابل چشم پوشی است.

وی با بیان اینکه آموزش حضوری نمی تواند جایگزین آموزش مجازی شود، خاطر نشان کرد: در آموزش مجازی فقط آموزش انجام می شود، اما با حضور فیزیکی فرزندان در مدارس، پرورش که مقدم بر آموزش است هم مورد توجه قرار می گیرد.

دکتر رییسی عنوان کرد: همچنین توانایی فعالیت با ابزار هوشمند در سنین دانش آموزان با مشکلاتی همراه است که دانشجویان از چنین مشکلاتی برخوردار نیستند و کنترل افراد در سنین بالاتر راحت تر از دانش آموزان است.

وی ادامه داد: در آنفلوآنزا هیچ وقت مدارس تعطیل نمی شد، بلکه والدین، دانش آموز علامت دار را به مدرسه نمی فرستادند، باید این آموزش ها به والدین داده شود. حتی برای بازگشایی مدارس قادر هستیم بر اساس لیست تاییدی وزارت آموزش و پرورش، راننده سرویس های مدارس را هم واکسینه کنیم.

دکتر رییسی با اشاره به اینکه باید توانمند سازی و آموزش خانواده ها در اولویت قرار گیرد، افزود: البته تاکید می کنم بحث اصلی، استانداردها و اموزش مدیران و معلمان است. استانداردها کاملا مشخص است و آموزش و پرورش به قدری خوب اقدام کرده که معلمان از مدیران ما هم خیلی بهتر بر موضوعات بهداشتی اشراف پیدا کرده اند.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا ادامه داد: تعطیلی مدارس در کشورهای درحال توسعه، میزان ترک تحصیل دانش آموزان، کودکان کار، مشکلات روحی و روانی برای دانش آموزان بازمانده از تحصیل را افزایش داده است که اگر مجموعه عوامل کنار هم باشد و همه دست به دست هم دهیم، بازگشایی به صورت مناسب صورت می گیرد.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا با بیان اینکه بدن افراد زیر ۱۸ سال برای مواجهه با مقابله با کرونا قوی تر است، توضیح داد: میزان بستری بیماران بزرگسال در بیمارستان نسبت به دانش آموزان بسیار کمتر است، دانش آموزانی در معرض خطر هستند که بیماری های غیرواگیردار مانند دیابت و بیماری تنفسی داشته باشند.

دکتر رییسی ادامه داد: البته دانش آموز چاق زیاد وجود دارد که این موضوع هم خطرناک است. اگر در حوزه آموزش و پرورش سبک زندگی را به دانش آموزان یاد دهیم، مشکلات به حداقل می رسد.
وی همچنین افزود: برگزاری آزمون های حضوری پایه نهم و دوازدهم به بهترین شکل برگزار شد و حداقل مشکلات در این خصوص وجود داشت که باید در این خصوص از عملکرد مناسب این حوزه تقدیر کرد.

 آخرین وضعیت شیوع بیماری کرونا در پایتخت

دکتر زالی در حاشیه این مراسم در خصوص آخرین وضعیت شیوع بیماری در پایتخت، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت گذشته بالغ بر ۵۹۰ بیمار جدید در بخش های کرونایی بیمارستان ها بستری شدند که از این تعداد ۱۰۱ بیمار در بخش های مراقبت ویژه تحت نظر هستند. با احتساب این آمار تعداد بیماران بستری در تهران به پنج هزار و ۸۰۰ بیمار رسیده که هزار و ۹۰۰ بیمار در بخش مراقبت ویژه بستری هستند.
به گفته فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران، اظهار کرد: میزان مراجعین سرپایی به مراکز بهداشتی و درمانی استان تهران روزانه به طور متوسط بین شش تا هفت هزار مورد نوسان است. همچنین نسبت به هفته های آغازین اردیبهشت، میزان مرگ و میر با ۱۷,۵ درصد کاهش داشته است.

وی ادامه داد: در حال حاضر شهر تهران در وضعیت نارنجی بیماری قرار دارد و کماکان الگوی استانی در شهرستان ها نیز مانند شهر تهران است.

دکتر زالی در خصوص شیوه نامه های مورد تاکید در حوزه های رای گیری انتخابات، افزود: شیوه نامه ها از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا ابلاغ شده است. تاکنون در شهر تهران و استان تهران با همکاری ستادهای انتخاباتی کاندیداها، توصیه های بهداشتی مورد توجه بوده است.

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار 99
  • گروه خبری : 105467
کلمات کلیدی
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست