×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/08/23 - 11:56
  • بازدید : 28
  • تعداد بازدید : 25
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

ضرورت مراقبت از سلامت دهان و دندان در مبتلایان به دیابت

دکتر ولی‌زاده با تاکبد بر ضرورت توجه به سلامت دهان و دندان بیماران مبتلا به دیابت گفت اگرچه مراقبت از وضعیت دهان و دندان در مبتلایان به دیابت نقش با اهمیت‌تری در مقایسه با شرایط عادی خواهد داشت اما این شرایط به این معنی نیست که فرد بیمار نیاز دارد از روش های درمانی خاص و متفاوت دندانپزشکی استفاده کند. درواقع آشنایی با نحوه مراقبت صحیح از دندان‌ها و معاینات منظم دندانپزشکی می‌تواند بخش با اهمیتی در زندگی افراد مبتلا به دیابت باشد.

کارشناس سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت  هفته ملی دیابت را فرصتی برای گفت‌وگو درباره دیابت و  تاثیرات آن بر سلامت دهان و دندان‌ها عنوان کرد.

دکتر بهناز ولی‌زاده از دیابت به عنوان یکی از بیماری‌های همه‌گیر و شایع در سراسر جهان نام برد که افراد زیادی در گروه های سنی مختلف بهآن مبتلا هستند.

وی تاکید کرد درک بهتر دیابت باعث بهبود مراقبت‌های دندانپزشکی در بیماران دیابتی می‌شود.

به گفته وی بیماری‌های پریودنتال (بیماری لثه)، از دست دادن دندان، خشکی دهان، پوسیدگی‌های دندانی، اختلال چشایی و عملکرد غدد بزاقی، تاخیر در ترمیم زخم و کاندیدیازیس (بیماری قارچی) از جمله تظاهرات دهانی مرتبط با دیابت است.

دکتر ولی‌زاده خاطرنشان کرد اگرچه مراقبت از وضعیت دهان و دندان در مبتلایان به دیابت نقش با اهمیت‌تری در مقایسه با شرایط عادی خواهد داشت اما این شرایط به این معنی نیست که فرد بیمار لازم است از روش های درمانی خاص و متفاوت دندانپزشکی استفاده کند. درواقع آشنایی با نحوه مراقبت صحیح از دندان‌ها و معاینات منظم دندانپزشکی  می‌تواند یک بخش با اهمیت در زندگی افراد مبتلا به دیابت باشد.

کارشناس سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت در ادامه دیابت را یک عامل خطر شناخته شده برای بیماری پریودنتال (بیماری لثه ) عنوان کرد که شیوع و بروز آن را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی یادآوری کرد میزان تخریب بافت لثه با سطح کنترل قند خون و مدت زمان ابتلا به بیماری دیابت ارتباط دارد و در صورت ابتلا به دیابت، بیماری لثه می‌تواند شدیدتر باشد یا زمان بهبودی طولانی تر شود لذا رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان و همچنین مراجعات منظم به دندانپزشک ضرورت دارد.

دکتر ولی‌زاده یکی از مشکلات و دغدغه‌های بیماران دیابتی را کم شدن میزان بزاق در دهان این افراد عنوان کرد که خود می‌تواند زمینه پوسیدگی دندان را فراهم کند.

این کارشناس سلامت دهان و دندان تصریح کرد کاهش میزان بزاق، قدرت پاکسازی دهان را کاهش می‌دهد و لازم است  مبتلایان به دیابت برای جلوگیری از مشکلات دهان و دندان تحت نظر دندانپزشک باشند.

وی همچنین خاطرنشان کرد تغییر عادت‌های غذایی، سخت شدن تحمل پروتزهای دندانی و دشواری در تکلم  ناشی از خشکی دهان می‌تواند سبک زندگی  مبتلایان به دیابت را دستخوش تغییر کند و این بیماران را  بیشتر در معرض عفونت های لثه و خطر از دست دادن دندان‌ها قرار دهد.

دکتر ولی‌زاده یکی دیگر از مشکلات بیماران مبتلا به دیابت را تاخیر در ترمیم بافت های آسیب دیده و احتمال بیشتر پوکی استخوان عنوان کرد و گفت این موضوع می‌تواند در مواردی همچون کشیدن دندان یا جراحی‌های ایمپلنت تاثیرگذار باشد و با به تعویق افتادن زخم ها، روند درمان را با دشواری‌هایی روبرو سازد.

وی به بیماران دیابتی توصیه کرد قبل از تصمیم به جایگزینی دندان از دست رفته به کمک ایمپلنت حتما با دندانپزشک مشورت کنند و بهترین راهکار درمانی را انتخاب کنند.

کارشناس سلامت دهان و دندان تاکید کرد بیمارانی که دیابت کنترل شده دارند، کمتر در معرض این مشکلات هستند.

دکتر ولی زاده با یادآوری این نکته که مبتلایان به دیابت حتما باید دندانپزشک را از بیماری و داروهای مصرفی مطلع کنند به بیان نکاتی برای سلامت دهان و دندان این بیماران پرداخت

-مراجعه مرتب به دندانپزشک و معاینه دهان و دندان توصیه می شود. حتما در مراجعه اول شرایط خود را کامل توضیح دهید.

- بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید. حرکت مسواک باید ملایم باشد.

-حداقل روزی یک بار از نخ دندان استفاده کنید. مراقب باشید هنگام استفاده از نخ دندان به لثه ها آسیب نزنید.

- دندان‌های خود را حداقل دو بار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید.

- روزانه لثه ها را معاینه کنید و در صورتی که زخم، التهاب، قرمزی و  خونریزی از لثه یا زخم ناشی از دندان مصنوعی ملاحظه کردید، به دندانپزشک مراجعه کنید.

- توصیه‌های پزشک خود را در مورد رژیم غذایی و دارو رعایت کنید تا سطح قند خون‌تان کنترل شود، این کار به پیشگیری از بیماری لثه و پوسیدگی دندان کمک می‌کند.

- نوشیدن آب و جویدن آدامس‌های بدون قند جریان بزاق را تحریک و از خشکی دهان جلوگیری می‌کند.

- درصورتی که قند خون شما کنترل نشده، بهتر است اقدامات غیر اورژانسی دندانپزشکی تا کنترل قند خون به تعویق بیفتد.

با دندانپزشک خود جهت تنظیم برنامه درمانی و انتخاب بهترین روش و بهترین زمان برای پیشگیری از شرایط افت قند خون( هیپوگلیسمی) صحبت کنید

خبر دانشگاه 

  • گروه خبری : معاونت
  • کد خبر : 149084
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست