×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1404/02/03 - 15:09
  • بازدید : 15
  • تعداد بازدید : 10
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

شهرستان دماوند اولین شهرستان منتخب استان تهران برای اجرای پروژه شهرسالم

معاون بهداشت دانشگاه در نشست مجمع سلامت شهرستان دماوند گفت: در پروژه شهرسالم با کمک مردم نیازهای واقعی سلامت  احصا و مشکلات بر طرف می‌شود.

 نخستین نشست مجمع سلامت شهرستان دماوند به ریاست فرماندار و با حضور امام جمعه شهرستان، سرپرست دفتر آموزش ارتقای سلامت وزارت بهداشت، معاون بهداشت دانشگاه و مدیران ارشد شهرستان دماوند برگزار شد.

 

معاون بهداشت دانشگاه باگرامیداشت هفته سلامت و با اشاره به نامگذاری دومین روز این هفته «محیط سالم جامعه سالم با مشارکت مردم»گفت در حوزه بهداشت بیش از 180 خدمت به مردم ارایه می شود که می‌تواند تنها متولی 20 تا 25 در صد سلامت مردم باشد، برای تامین سلامت نیاز به همکاری بین بخشی است.

 

دکتر سهرابی تصریح کرد پروژه شهر سالم در نظر دارد  غیر از مواردی که متولی آن وزارت بهداشت و نظام سلامت است عوامل اجتماعی موثر بر سلامت را پوشش دهد.

 

 وی خاطرنشان کرد شهر سالم یک قالب و چارچوب است و فعالیت های هرسازمان در جهت بهره وری بیشتر و ارتقای سلامت مردم در این قالب تنظیم می‌شود.

 

به گفته وی پروژه شهرسالم  با شاخص های 80 گانه که در 9 حیطه تعریف می شود ارزیابی و تحقق اهداف رصد می شود .

 

دکتر سهرابی از شهرستان دماوند به عنوان اولین شهرستان منتخب در استان تهران برای اجرای این پروژه نام برد و با تقدیر از کمک های خیرین سلامت و وجود بستر مناسب برای اجرای بسیاری از پایلوتهای کشوری یادآوری کرد این انتخاب به دلیل شایستگی و ظرفیت های شهرستان است.

 

وی  با اشاره به رویکرد محله محوری و مشارکت مردم تاکید کرد در این پروژه با کمک مردم نیازهای واقعی سلامت  احصا و مشکلات بر طرف می‌شود.

 

معاون بهداشت دانشگاه تاکید کرد اگر این پروژه هدفمند اجرا شود رفع محرومیت‌ها و افزایش رفاه را نیز به دنبال خواهند داشت و با توانمندسازی مردم و معرفی شهرستان در نقشه شهرهای سالم جهان اشتغال‌زایی، توسعه عرصه گردشگری، پیشگیری از سوانح حوادث ترافیکی و بهسازی محیط نیز محقق میشود.

 

وی در ادامه توجه به حوزه سلامت روان را موضوعی مهم برشمرد که اگر به آن توجه نشود در آینده عوارض به شکل آسیب های اجتماعی و مرگ‌های خود خواسته در جامعه مشاهده خواهد شد.

 

دکتر سهرابی ضمن قدردانی از فرمانداری در پشتیبانی از ارایه خدمات سلامت روان در مراکز خدمات جامع سلامت سراج پیشنهاد کرد موضوع سلامت روان و توجه به امنیت غذایی و سلامت با اجرای برنامه آرد سالم و نان کامل در اولویت برنامه‌ها قرار گیرد.

 

وی همچنین از  اجرای مراقبت الکترونیک در بستر شهر سالم خبر داد و گفت از سال گذشته زیر ساختهایی فراهم شده تا برخی از خدمات سلامت که قابلیت ارایه از راه دور دارند در قالب مراقبت الکترونیک ارایه شود  تا از مراجعات غیر ضروری به واحدهای بهداشتی کاسته شود.

 

دکتر فرشید رضایی، سرپرست آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان این که سلامت ریشه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارد تاکید کرد هرقدر این ظرفیت ها بیشتر باشد شانس سالم ماندن مردم نیز بیشتر است.

 

 وی با تاکید بر دغدغه‌مندی، مسئولیت پذیری  و مشارکت تمامی مسئولان و شهروندان در سلامت، شهرسالم را  بستر مشارکت ساختارمند مردم عنوان کرد که درآن هر قشری صدایش شنیده می‌شود و یک پیامگزار دارد.

 

دکتر رضایی خاطرنشان کرد در شهر سالم مشکلات قبل از رسیدن به مرحله آسیب با استفاده ازظرفیت های مختلف زیر نظر فرماندار با نگاه فنی سلامت در یک برنامه عملیاتی مشخص و پیگیری می‌شوند.

 

وی با اشاره به تاریخچه شهرسالم در جهان و کشور از شهرستان سهند و مراغه به عنوان  دو شهرستانی نام برد که تاکنون موفق به اخذ گواهی بین المللی شهر سالم شده اند و تاکید کرد شهرستان دماوند ظرفیت تبدیل شدن به شهر سالم را دارد .

 

دکتررضایی با بیان لزوم تخصیص یک ردیف اعتباری برای بزرگترین بستر خلق سلامت گفت این بودجه اکنون در ردیف جاری سازمانهاست اما پیگیر تخصیص یک ردیف اعتباری برای آن هستیم.

وی اظهار امیدواری کرد در 3 سال آینده شهرستان دماوند نیز بتواند گواهی بین المللی سلامت را دریافت کند ومردم به حق خود نزدیک شوند.

 

 

در ادامه فرماندار شهرستان دماوند اجرای ایده شهر سالم را  با تعامل و تقویت ارتباطات بین دستگاهی امکان پذیردانست.

 

وی  در عین حال بر تقویت زیرساخت‌های موجود در شهرستان تاکید کرد .

 

 دکتر حیدری آزاد با اشاره به قرارگیری شهرستان دماوند در مرکز جاده های مواصلاتی به شمال کشور همچنین وجود جمعیت ساکن و شناور نیاز به  تجهیزات و افزایش نیروی انسانی متخصص را از مطالبات شهرستان برشمرد.

 

وی ضمن تقدیر از زحمات خیرین در حوزه سلامت بر توجه به وظایف سازمانی نیز تاکید کرد.

 

فرماندار شهرستان دماوند با اشاره به برخی مشکلات شهرستان ضرورت تعامل و همکاری همه دستگاه‌ها در جهت تحقق شهر سالم را یادآور شد.

 

وی ضمن ابراز خرسندی از انتخاب دماوند به عنوان پایلوت در بین شهرستان‌های استان تهران، تصریح کرد: امیدواریم با وحدت دستگاه‌های مربوطه، شاهد اخذ گواهینامه شهر سالم برای شهرستان دماوند باشیم.

 

نخستین نشست مجمع سلامت شهرستان دماوند به ریاست دکتر اسماعیل حیدری آزاد، فرماندار شهرستان دماوند و با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین فتاح‌دماوندی، امام جمعه شهرستان دماوند، دکتر رضایی،سرپرست دفتر ارتقاء سلامت وزارت بهداشت، دکتر سهرابی، معاون بهداشت دانشگاه، دکتربنداد کرمانی، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی روز سه شنبه 2 اردیبهشت ماه در سالن جلسات فرمانداری دماوند برگزار شد.

 

  

 

  • گروه خبری : معاونت
  • کد خبر : 154857
کلید واژه

تصویر

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست