×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/10/05 - 12:11
  • بازدید : 183
  • تعداد بازدیدکننده : 176
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

روز ملی ایمنی در برابر زلزله و روز کاهش اثرات بلایای طبیعی فرصتی برای ارتقای آگاهی عمومی و شاخص های ایمنی

پنجم دی ماه «روز ملی ایمنی در برابر زلزله و روز کاهش اثرات بلایای طبیعی» نامگذاری شده است. مهندس اکرم طالبی، سرپرست گروه مدیریت خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت با گرامیداشت این روز گفت پنجم دی ماه 1382 زمین لرزه­ای با بزرگی ۶٫۶ ریشتر به مدت ۱۲ ثانیه شهر بم و مناطق اطراف آن در شرق استان کرمان را لرزاند. این زلزله با تعداد فوتی بین 34 هزار تا 50 هزار نفر، سومین زمین‌لرزه پرتلفات تاریخ ایران به شمار می آید.

وی خاطر نشان کرد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با توجه به ضرورت آگاه سازی و ارتقای فرهنگ عمومی در برابر زلزله با پیشنهاد کرد این روز به عنوان «روز ملی ایمنی در برابر زلزله و روز کاهش اثرات بلایای طبیعی» نامگذاری گردد.

سرپرست گروه مدیریت خطر بلایا و حوادث  معاونت بهداشت تصریح کرد این روز فرصتی است تا با برگزاری برنامه ها و فعالیت‌های آموزشی و ترویجی، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره چند ده هزار قربانی این فاجعه تلخ، زمینه ارتقای آگاهی عمومی و شاخص های ایمنی در برابر زمین لرزه در کشور فراهم شود.

 وی با اشاره به تغییرات اقلیم و سیر صعودی بروز بلایای طبیعی به خصوص سیل و زلزله  در تمام دنیا  گفت بر اساس پیش بینی های فعلی آب و هوا تا سال ۲۰۳۰،  جهان با حدود ۵۶۰ مخاطره در سال مواجه خواهد شد. همچنین تخمین زده می‌شود به دلیل تأثیرات تغییرات آب و هوایی و بلایای طبیعی  بیش از  ۳۷ میلیون نفر به افرادی که در  فقر شدید زندگی می کنند، افزوده شود.

طالبی  تاکید کرد بر اساس مطالعات و پیش بینی‌های مجمع جهانی اقتصاد، در دهه آینده ناکامی اقدامات در زمینه تغییر اقلیم،  تغییرات شدید آب و هوایی، از بین رفتن تنوع زیستی، بحران‌های معیشتی، بیماری مسری ، خسارات محیط زیستی ناشی از اقدام انسانی و بحران‌های منابع طبیعی بیش از پیش نمایان می‌گردد.

وی خاطر نشان کرد برای مواجهه با بلایای طبیعی و تلاش جهت به حداقل رساندن آثار آنها باید آحاد جامعه آماده باشند، چرا که آمادگی در برابر حوادث و بلایا یکی از ارکان مهم چرخه کاهش بلایاست.

مدیرگروه خطر بلایا و حوادث  معاونت بهداشت ابعاد آمادگی مواجهه با بلایای طبیعی را شامل فعالیت ها و اقداماتی عنوان کرد که پیشاپیش برای اطمینان از پاسخ موثر به آثار سوء مخاطره ها انجام می گیرد.

به گفته وی  استقرار سامانه هشدار اولیه، تدوین برنامه آمادگی، آموزش و تمرین از ابعاد امادگی مواجهه با بلایای طبیعی هستند.

همچنین آموزش عمومی به ویژه در زلزله به عنوان یکی از حوادث پر رخداد در ایران مانند نحوه پناه‌گیری، تهیه کیف نجات، آشنایی با نقاط ایمن منزل و محل کار، طراحی نقشه خطر، توجه به هشدارهای سازمان های ذینفع و افزایش مشارکت اجتماعی در پاسخ به بلایا از دیگر اقداماتی است که منجر به ارتقا آمادگی  در بحران ها خواهد شد.

وی با اشاره به این که  تمامی واحدهای بهداشتی دارای کارشناس یا رابط مدیریت خطر بلایا و حوادث هستند اظهار امیدواری کرد با ارزیابی‌های دوره‌ای واحدهای بهداشتی درمانی قبل از وقوع بحران و اقدامات اصلاحی از جمله نوسازی  و مقاوم سازی این واحدها  همچنین آموزش عمومی  میزان آمادگی نظام سلامت برای پاسخ مناسب در بحران ارتقا یابد.

  • گروه خبری : معاونت
  • گروه خبری : 136877
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست