دست در دست هم برای غذاهای سالم تر و آینده ای بهتر
رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت با گرامیداشت 16 اکتبر (مصادف با 24 مهرماه 1404) روز جهانی غذا گفت این روز فرصتی است تا ضمن اطلاعرسانی و افزایش آگاهی عمومی بر لزوم تامین امنیت غذایی و برخورداری همه افراد از رژیم غذایی سالم تاکیدشود.

فرشته فزونی اظهارکرد هر ساله در روز جهانی غذا با هدف مدیریت بهتر منابع غذایی و کاهش ضایعات مواد غذایی همچنین بهبود کیفیت زندگی، برنامهها و کمپینهای آموزشی مختلفی برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد سازمان جهانی غذا و کشاورزی (FAO) امسال با شعار «دست در دست هم برای غذاهای سالمتر و آیندهای بهتر» همکاری جهانی برای ایجاد آیندهای صلح آمیز، پایدار، مرفه و با امنیت غذایی خواستار شده است.
فزونی با اشاره به تاثیرات زیست محیطی ضایعات و اتلاف غذایی گفت بخشی از این اتلاف در فرآیندهای تولید، انبارداری، حمل و نقل و مدیریت ضایعات غذایی رخ می دهند و مقدار زیادی از اتلاف غذایی نیز در سطح خانوار اتفاق میافتد.
وی خاطرنشان کرد با توجه به اهمیت کاهش اتلاف غذایی، تلاش مشترک مردم و مسئولان در ایجاد و ترویج فرهنگ مصرف مسئولانه غذا، نه تنها به بهبود وضعیت اقتصادی خانواده ها کمک میکند، بلکه نقش مهمی در حفظ منابع طبیعی و محیط زیست برای نسل های آینده ایفا خواهد کرد.
رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت تاکید کرد در این راستا بسیار حائز اهمیت است که هر خانواده با پذیرش نقش خود در کاهش هدر رفت غذایی و اجرای راهکارهای مختلف، به سوی آیندهای پایدارتر حرکت کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد برنامههای پیش بینی شده برای گرامیداشت این روز با تاکید بر آموزش عمومی در مورد ترویج تغذیه سالم، مدیریت بهتر منابع غذایی و کاهش ضایعات مواد با همکاری مراکز بهداشت و شبکههای تابعه اجرا خواهد شد .
بر اساس این گزارش اطلاع رسانی و ارائه آموزش توسط کارشناسان تغذیه، مراقبین سلامت، بهورزان، سفیران سلامت و سفیران دانش آموزی، برگزاری مسابقات نقاشی و جشنواره های غذای سالم در مراکز و مدارس با تاکید بر غذاهای بومی و میان وعده های سالم، برپایی میزخدمت غربالگری تغذیه مراجعین و کارکنان ادارات با تاکید بر اصلاح وضعیت توده بدنی، آموزش و اطلاعرسانی و توزیع رسانه های آموزشی با استفاده ازظرفیتهای آموزشی موجود از جمله برنامه های پیشبینی شده است.
نظر