×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/09/13 - 12:48
  • بازدید : 530
  • تعداد بازدید : 521
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
کارشناس معاونت بهداشت:

در هوای آلوده از ورزش کردن در فضای باز به‌ویژه فعالیت‌های سنگین و طولانی مدت خودداری گردد.

مهندس مهدی کمری کارشناس بهداشت هوا، معاونت بهداشت گفت: مواجهه با هوای آلوده باعث افزایش اختلالات تنفسی مانند آسم و برونشیت می‌شود و بر افراد آسیب‌پذیر مانند کودکان، سالمندان و زنان باردار تأثیرگذارتر است.

مهندس مهدی کمری کارشناس بهداشت هوا، معاونت بهداشت گفت: در حال حاضر آلودگی هوا نه تنها به عنوان یک موضوع زیست محیطی، بلکه به عنوان یک مسئله جدی بهداشتی مطرح است.
وی  افزود  مواجهه با  هوای آلوده  باعث افزایش اختلالات تنفسی مانند آسم و برونشیت می‌شود و بر افراد آسیب‌پذیر مانند کودکان،  سالمندان  و زنان باردار تأثیرگذارتر است.

مهندس کمری برای محافظت از سلامت و مواجهه کمتر با خطرات آلودگی هوا به بیان راهکارهایی  پرداخت که به شرح زیر است.

1-  آگاهی از وضعیت کیفیت هوا

گزارش روزانه کیفیت هوا  با شاخصی(AQI)  اعلام می‌شود که با رنگ بندی‌های خاص به طور ساده نشان می‌دهد که هوای اطرافتان چقدر آلوده است و این میزان آلودگی چه اثراتی ممکن است بر سلامتی شما داشته باشد
برای دسترسی به اطلاعات شاخص کیفیت هوا در شهر تهران می‌توانید به سایت شرکت کنترل و کیفیت هوای تهران یا سامانه پایش کیفی هوای کشور مراجعه کنید. البته نرم افزارهای موبایلی نیز برای این منظور آماده شده است.

2- گروه‌های حساس در برابر آلودگی هوا چه کسانی هستند؟

کودکان، سالمندان و زنان باردار مستعد بیشترین ابتلا به بیماری‌های مرتبط با آلودگی هوا هستند. همچنین افراد دارای بیماری‌های قلبی و عروقی، تنفسی و آسم نیز بسیار آسیب‌پذیر هستند. ژنتیک فرد، بیماری‌های زمینه‌ای و نوع تغذیه نیز بر حساسیت فرد به آلودگی هوا تأثیرگذار است.

3- در منزل بمانید و در و پنجره‌ها را ببندید.

در شرایط آلودگی هوا برای افرادی که ضرورتی برای خروج از منزل ندارند، ماندن در خانه بهترین راهکار است تا خودرا از مواجهه با هوای آلوده دور نگه‌دارید. همچنین بهتر است در و پنجره‌ها را ببندید و در صورت داشتن تهویه متبوع آن را در حالت باز چرخش(re-circulate) قرار دهید. دستگاه‌های تصفیه کننده هوا در صورتی که متناسب با فضای خانه تهیه شوند می‌توانند به افزایش کیفیت هوا در منزل کمک کنند.


4- خانه را مرطوب نگه دارید و از کشیدن سیگار اجتناب کنید.

از آنجا که آلودگی هوا سبب تحریک ناحیه فوقانی سیستم تنفسی و ایجاد سرفه نیز می‌شود بهتر است با نوشیدن اب و مایعات از خشک شدن گلو جلوگیری کنید. رطوبت خانه را نیز  می‌توان با استفاده از دستگاه‌های بخور متناسب کرد. در این شرایط کشیدن سیگار و استفاده از وسایل گرمایشی مثل شومینه سبب کاهش کیفیت هوا در منزل می‌شوند.

استفاده از گل و گیاهان آپارتمانی و استفاده از دستگاه‌های تصفیه کننده هوا (حتماً قبل از خرید مزایا و معایب آن را بررسی کنید) می‌تواند در بهبود کیفیت هوای داخل خانه موثر باشد.


5-  ورزش کردن و فعالیت بدنی در فضای باز را محدود کنید

نرمش و ورزش در روزهای آلوده باید در منزل یا باشگاه‌های ورزشی مسقف و دارای سیستم تهویه انجام شود و از ورزش کردن در فضای باز به‌ویژه فعالیت‌های سنگین و طولانی مدت مثل دویدن و دوچرخه‌سواری که سبب افزایش میزان تعداد تنفس می‌شود، خودداری گردد.


6- از ماسک مناسب آلودگی هوا استفاده کنید.

ماسک‌های جراحی و یا سه لایه معمولی در آلودگی هوا تقریباً بی اثر هستند. ماسک‌های مناسب در این شرایط  آلودگی شامل  انواع ماسکهای N95، KN95 و FFP2 هستند که می‌توانند با استفاده از استانداردهای شناخته شده بین‌المللی تا 95 درصد ذرات معلق را فیلتر کنند.

این ماسک‌ها در دو نوع بدون دریچه و دریچه‌دار تولید می‌شوند. افراد دارای بیماری‌های قلبی و تنفسی و زنان باردار قبل از استفاده از این ماسک‌ها با پزشک خود مشورت کنند.


7- تا حد ممکن از آلوده کردن بیشتر هوا بپرهیزید

در روزهایی که هوا آلوده است کمتر از خودرو شخصی استفاده کنیم و استفاده از حمل و نقل عمومی را در اولویت قراردهیم.  همچنین سوزاندن زباله و شاخ و برگ درختان، نقاشی در و دیوار با استفاده از اسپری و انجام فعالیت‌هایی که به هر شکلی تولید گرد و غبار می‌کنند را در این روزها محدود کنید. استفاده از خدمات الکترونیک جهت خریدهای روزمره و امور بانکی می‌تواند کمک کننده باشد.

8- مصرف انرژی را مدیریت کنید.

در فصول سرد سال مصرف سوخت در بخش خانگی افزایش می‌یابد و این مسئله سبب می‌شود تا صنایع به مصرف  سوخت‌هایی با کیفیت کمتر روی آورند. مدیریت مصرف انرژی در منزل ضمن کاهش هزینه‌ها سبب می‌شود که استفاده از این نوع سوخت‌ها به کمترین مقدار برسد. استفاده از لامپ‌های کم مصرف، ترموستات‌های اتوماتیک یا هوشمند و تنظیم درجه حرارت منزل روی 20درجه سانتی گراد، پوشیدن لباس مناسب با فصل، عایق‌کاری مناسب و استانداردسازی شوفاژخانه می‌تواند به مدیریت مصرف کمک کند.


9- مراقب سالمندان و افراد حساس به آلودگی هوا باشیم و از احوال آنها جویا شوید.

براساس تحقیقات صورت گرفته آلودگی هوا ممکن است سبب تشدید شیوع و عوارض برخی بیماری‌ها ‌شود، بنابراین در روزهایی که هوا در شرایط ناسالم است از احوال دوستان، همسایگان و خویشاوندان سالمند دارای بیماری‌های قلبی و تنفسی آگاه باشیم. کسانی که دارای آسم هستند حتما اسپری های مخصوص خود را همراه داشته باشند.


10- به موضوع آلودگی هوا و اثرات آن بر سلامت اهمیت دهیم

آلودگی هوا، همه ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد و اگر به آن توجه نکنیم تاثیرات بسیار جدی‌ بر سلامت ما خواهد داشت. آگاهی از اثرات منفی آلودگی هوا و مشارکت فعال در برنامه‌ها و سیاست‌های مرتبط با کاهش آلودگی، از جمله دوره‌های آموزشی و فعالیت‌های اجتماعی  می‌تواند نقش مهمی در بهبود وضعیت کیفیت هوا داشته باشد.



  • گروه خبری : معاونت
  • کد خبر : 135813
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست