جامعه ایمن، جامعه ای آماده برای پیشگیری از حوادث است
سرپرست گروه مدیریت خطر و بلایا معاونت بهداشتی با گرامیداشت روز جامعه ایمن گفت مدل جامعه ایمن الگویی است برای پیشگیری از حوادث که برمشارکت مردم، دخالت مسئولان محلی و همکاریهای بین بخشی متکی است.
مهندس اکرم طالبی تاکید کرد برای دستیابی به این الگو تمام مردم، مسئولان و سازمانهای دولتی و غیردولتی باید با وظایف خود آشنا باشند و مسئولانه در جهت دستیابی به جامعه ایمن گام بردارند.
سرپرست گروه مدیریت خطر و بلایا معاونت بهداشتی جامعه ایمن را برنامه ای نوپا عنوان کرد و گفت الگوی پیشگیری از حوادث در قالب جامعه ایمن، با قدمتی حدود 34 سال، نخستین بار در سال 1989میلادی توسط رئیس بخش بهداشت عمومی دانشگاه کارولینسکای سوئد پیشنهاد شد و مورد قبول سازمان جهانی بهداشت قرار گرفت.
وی افزود در کشور ایران نیز برنامه جامعه ایمن در سال 1383 در 5 شهرستان به عنوان اولین شهرستان های مجری این برنامه، آغاز شد و در سال 1392 تمام 22 منطقه تهران در شبکه جهانی جامعه ایمن عضو شدند.
مهندس طالبی برنامه جامعه ایمن را یکی از برنامههای حوزه بهداشت عنوان کرد و گفت هدف کلی این برنامه پیشگیری از آسیبهای ناشی از حوادث و ارتقای ایمنی است و علاوه بر تلاش برای کاهش وقوع آسیب های ناشی از حوادث، کوشش می شود که میزان مرگ و میر و معلولیت ناشی از آن نیز کاهش یابد.
به گفته برنامه های 14گانه بومی سازی شده جامعه ایمن شامل ایمنی ترافیک، ایمنی منزل و اوقات فراغت، ایمنی کودکان، ایمنی سالمندان، ایمنی محیط کار، پیشگیری از خشونت، پیشگیری از خودکشی، آمادگی در برابر بلایای طبیعی، ایمنی اماکن عمومی، ایمنی بیمارستان ها، ایمنی اماکن ورزشی، ایمنی آب، ایمنی مدارس، ایمنی مساجد و اماکن مذهبی و دینی است.
بر اساس این گزارش دستیابی به الگوی جامعه ایمن از طریق جلب حمایت مسئولین سیاسی، همکاریهای سازمانهای دولتی و غیردولتی و مردم، ارتقای آگاهی مردم نسبت به حوادث و اصول ایمنی و فرهنگ سازی، جمع آوری اطلاعات و اولویت بندی بر اساس معیارهای موجود و طراحی و اعمال مداخلات مبتنی بر شواهد و اولویتهای هر جامعه دنبال می شود .
نظر