×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/05/06 - 08:00
  • بازدید : 108
  • تعداد بازدید : 104
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه‌های تغذیه ای برای روزهای گرم تابستان

فرشته فزونی رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت گفت در فصل تابستان شاهد افزایش موارد گرمازدگی و به دنبال آن کم آبی بدن هستیم رعایت نکات تغذیه‌ای ساده می‌تواند به پیشگیری از گرمازدگی و کم آبی بدن در روزهای گرم کمک کند

 وی در ادامه ضمن تاکید بر رعایت الگوی تغذیه‌ای سالم نکات تغذیه‌ای برای پیشگیری از گرمازدگی کم آبی عنوان کرد که در ادامه می‌خوانید: 

  •  روزانه  6 تا 8 لیوان مایعات ترجیحا آب سالم مصرف کنید. سعی کنید یک دفعه و در حجم زیاد آب و مایعات را مصرف نکنید و جرعه جرعه و کم کم در طول روز بنوشید.
  • افزودن برش های لیموترش ، انواع توت ها ،  خیار ،  تخم شربتی ، خاکشیر ، نعناع، عرق بیدمشک  و گلاب برای طعم دادن به آب می تواند موثر باشد.
  • استفاده از میوه‌های فصل می‌تواند نقش مؤثری در تأمین آب بدن داشته باشد، اما با توجه به قند بالای آنها مصرف بیش از چهار واحد در روز توصیه نمی‌شود.
  •  گنجاندن میزان مناسب انواع میوه و سبزی مانند هندوانه، انگور، سیب، طالبی،آلو ، آلبالو ، خیار، نعناع، اسفناج ،کاهو ، کرفس در رژیم غذایی می‌تو‌اند  آب و الکترولیت‌های مورد نیاز بدن را تامین کند و مانع کم آبی شود.
  • روزانه چند وعده غذای کم حجم و سبک مصرف کنید و از مصرف غذای حجیم و سنگین خودداری کنید.
  • از  انواع سبزی خام و پخته به صورت سالاد ، یا همراه با غذا برای  رفع تشنگی  استفاده کنید
  • استفاده از غذاهای آبکی مثل انواع سوپ ها ،آش ها و خوراک ها ی کم چرب توصیه می شود.
  • انواع آش های سبک تابستانی مانند آش آلو ، آش دوغ، آش انار، سوپ سبزیجات ، دوغ کم نمک ، آبدوغ خیار ،  انواع سالاد  در فصل گرما بیشتر از سایر غذاهای سنگین، پرکالری و چرب توصیه می‌شود.
  • ترکیب ماست و خیار و ماست و انواع سبزی های پخته نیز علاوه بر افزایش ارزش غذایی ماست، موجب رفع تشنگی می‌شود.
  •  
  •  در ساعاتی که بیرون از منزل هستید یک بطری آب یا شربت‌های خانگی کم شیرین همراه خود داشته باشید.
  • نوشیدن مایعات شیرین و حاوی کافئین  مانند قهوه، شکلات‌های کاکائویی، نوشابه و چای پررنگ موجب کم شدن مایعات بدن می‌شود.
  •   از  مصرف نوشیدنی‌های بسیار سرد خودداری کنید، زیرا می‌توانند باعث بروز مشکلات گوارشی شوند.
  •  مصرف نوشابه گازدار و خوراکی های شیرین ، مواد غذایی سنگین و دیرهضم مانند غذاهای چرب و خشک ، غذاهای سرخ‌شده و شور ، فست فودها، گوشت‌های فرآوری شده و غذاهای نیمه‌آماده به علت افزودنی‌هایی مانند انواع ادویه، نمک و شکر زیاد باعث تشدید تشنگی می‌شود و نباید مصرف شود.

 

  • گروه خبری : معاونت
  • کد خبر : 144735
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست