در آیین گرامیداشت مقام ماما مطرح شد
توجه به نیازهای صنفی و حرفهای ماماها در دستور کار دانشگاه
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه توجه به نیازهای صنفی و حرفهای ماماها در دستور کار است، گفت: موضوعات شغلی ماماها به دلیل حساسیت این رشته باید ویژهتر دیده شود.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکترمحمداسماعیل قیداری در مراسم تکریم مقام ماما ضمن تبریک روز ماما به جامعه بزرگ، تلاشگر و صبور مامایی دانشگاه اظهار کرد: جایگاه و حرفه مامایی بسیار مقدس و مشخصه اصلی شغل مامایی مهربانی این عزیزان است.
وی افزود: تجربه نشان داده افرادی که در مشاغلی فعالیت میکنند که با کودکان و مادران بیشتر در ارتباط اند، افراد مهربانتر وصبورتری هستند.
رییس دانشگاه با بیان اینکه ماماها، برای آغاز و استمرار زندگی سالم در تلاشند، فعالیت اثربخش این عزیزان را ستودنی توصیف کرد.
دکتر قیداری در ادامه توزیع متناسب مسئولیتها در حوزه مامایی را ضروری عنوان کرد و گفت: باید در صورت نیاز فرآیندهای شغلی رشته مامایی بازنگری و اصلاح شود.
وی تاکید کرد: ارتقای شغلی ماماهای دانشگاه در دستور کار است.
ضرورت توجه به نیازهای صنفی و حرفهای ماماها
رییس دانشگاه با بیان اینکه گستره شغلی ماماها به دلیل حساسیت این رشته باید ویژهتر دیده شود اضافه کرد: توجه به نیازهای صنفی و حرفهای ماماها ضرورت دارد.
دکتر قیداری بر لزوم بازنگری در ساختارهای مامایی و اصلاحات در این مسیر تاکید کرد.
وی با اشاره به اینکه مراقبت از بهداشت، سلامت و حیات مادران و نوزادان از جمله فعالیتهای ماماهای دانشگاه و کشور است، بار دیگر از تلاشهای این عزیزان برای ارتقای سطح سلامت جامعه قدردانی کرد.
دغدغه ماما، تامین سلامت مادر و کودک
دکتر رضا زندی معاون درمان دانشگاه نیز دراین نشست ضمن تبریک روز ماما، نقش کلیدی ماماها در سیستم سلامت را یادآور شد و اظهار کرد: توجه به حوزه مامایی فعالیتهای طرحهای جوانی جمعیت را تقویت خواهد کرد.
وی به نقش بیبدیل ماماها در افزایش فعالیت مراکز ناباروری و زایمانهای طبیعی اشاره کرد.
معاون درمان دانشگاه با بیان اینکه ماماها دغدغه سلامت مادرو کودک را دارند اضافه کرد: باید از بدو بارداری سیستم پزشک خانواده و مراقبتها نقش پررنگتری داشته باشند.
دکتر زندی سیستم ارجاع را الگویی موفق در پیشبرد اهداف سلامت دانست و ادامه داد: الگوهای این طرح موفق باید بیشتر مورد توجه باشد.
وی با بیان اینکه به لحاظ ارایه خدمت در سیستم بهداشت و درمان فاصلهای محسوسی وجود ندارد اظهار امیدواری کرد که وضعیت شغلی حرفه مامایی با تاکید بر ارتقای سلامت مادر و کودک ارتقا یابد.
ماما؛ خط مقدم سلامت در هر بحران
دکتر سعیدهاشمینظری معاون بهداشت دانشگاه نیز در این نشست روز جهانی ماما را به نمایندگان جامعه مامایی حاضر در این نشست تبریک گفت و افزود: ماماها به عنوان نخستین خط دفاعی در حفظ سلامت مادر و کودک، وظایف بسیار مهمی را برعهدهدارند و شعار امسال روز جهانی ماما با عنوان "ماما؛ خط مقدم سلامت در هر بحران" به این امر اشاره ویژهای دارد.
وی با اشاره به اینکه خدمات ماماها محدود به قبل، حین و بعد از بارداری نیست اضافه کرد: مشاوره قبل از ازدواج و تلاش در راستای اجرای اهداف جوانی جمعیت نیز بر عهده ماماهاست که این تلاشها شایسته تقدیر است.
وی با اشاره به اینکه بیش از 830 ماما در مراکزبهداشتی تحت پوشش دانشگاه فعالیت دارند ادامه داد: ماماها خدمات بهداشتی، مراقبتی و درمانی را به بیش از 9 هزار مادر باردار را انجام میدهند.
معاون بهداشت دانشگاه با بیان اینکه فرآیند بارداری بسیاری از مراجعان به مراکز بهداشتی دانشگاه، پرخطر است اضافه کرد: در مراکز بهداشت تحت پوشش دانشگاه بهترین خدمت برای حفظ سلامت و مادر و کودک انجام میشود.
دکتر هاشمینظری با تاکید بر اینکه مادران باردار از هفته دوم بارداری تا زمان زایمان باید هشت جلسه مراقبت و بررسی وضعیت دریافت کنند، گفت: به طور متوسط 40 درصد مراجعه کنندگان حداقل پنج خدمت را دریافت کردهاند.
وی به فعالیتهای اثربخش ماماها در مراکز تحت پوشش دانشگاه اشاره کرد و برگزاری کلاسهای آمادگی زایمان، فواید زایمان طبیعی و تمرینات، مراقبت قبل، حین و بعد از بارداری، تلاش برای انصراف مادر از سقط، واکسیناسیون مادران باردار از جمله این فعالیتها دانست.
مشاوره فرزندآوری، شناسایی زوجین نابارور نیز از دیگر خدمات حوزه مامایی است که دکتر هاشمی به آن پرداخت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، نشست تکریم از مقام ماما 15 اردیبهشتماه با حضور رییس دانشگاه، معاون بهداشت و معاون درمان دانشگاه در تالار شهیدبهشتی دانشگاه برگزار شد و در این مراسم ماماهای نمونه مراکز بهداشتی و درمانی دانشگاه معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند
نظر