×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/03/02 - 04:53
  • بازدید : 343
  • تعداد بازدید : 331
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

تشریح اقدامات حوزه بهداشت دانشگاه در هفته ملی جمعیت

معاون امور بهداشتی دانشگاه ضمن گرامیداشت روز ملی جمعیت به تبیین عملکرد این حوزه در راستای اجرایی‌سازی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت پرداخت.

 دکتر محمدرضا سهرابی هفته ملی جمعیت و برنامه‌های پیش‌بینی شده را فرصتی مناسب برای آگاهی‌بخشی عنوان کرد تا با اجرای قانون "حمایت از خانواده و جوانی جمعیت" و فرهنگ‌سازی از بحرانی که آینده کشورمان را تهدید می‌کند پیشگیری شود.

وی با اشاره به برآوردهای بین‌المللی گفت: ایران تا ۲۰ سال آینده جزو کشورهای با درصد بالای سالمندی خواهد بود که این امر منجر به بالا رفتن نسبت سرباری،کاهش نیروی کار، افت سطح رفاهی و بحران صندوق‌های بازنشستگی می‌شود.

دکتر سهرابی با اشاره به این که بیشترین میانگین سنی والدین در اولین فرزندآوری در کشورمان  مربوط به استان تهران(مادران 30/2 سال و پدران 34.4 سال) است افزود: آمارها نشان می‌دهد با وجود کاهش تعداد کل ولادت‌ها در سال 1401 نسبت به سال1400،  شاهد رشد 2.5 درصدی فرزند سوم و 15درصدی فرزند چهارم به بعد نسبت به سال 1400 بوده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: سیاستگزاری جمعیتی توسط قوای مقننه و مجریه انجام می‌شود و حرکت به سمت جوانی جمعیت نیازمند همکاری منسجم بین بخشی است.

به گفته دکتر سهرابی در این راستا وزارت بهداشت و دانشگا‌های علوم پزشکی وظیفه فراهم کردن شرایط جسمی و روانی مناسب برای فرزندآوری، سلامت مادر، تضمین رشد و تکامل شایسته کودکان را برعهده دارند.  

معاون امور بهداشتی دانشگاه با اشاره به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در راستای اجرایی‌سازی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: در این راستا تا پایان سال 1401 با حضور رییس دانشگاه و اعضای هیئت رئیسه 12 جلسه  قرارگاه و 36 کمیته وابسته برگزار شد.

به گفته وی برگزاری کارگاه‌های آشنایی با قانون حمایت از خانواده  و جوانی جمعیت، پیشگیری از سقط، فواید بارداری و معایب تک فرزندی برای  مدیران،  معاونان، پزشکان و  کارکنان واحد‌های ارایه دهنده خدمت و کلاس‌های توانمندسازی در زمینه مراقبت‌های بارداری و پس از بارداری از دیگر اقدامات صورت گرفته در این زمینه بود.

دکتر سهرابی همچنین به برگزاری دو جلسه آموزشی دارای امتیاز بازآموزی برای پزشکان در این رابطه اشاره کرد.

معاون امور بهداشتی دانشگاه  حضور 26 هزار زوج در  کلاس‌های مشاوره پیش از ازدواج، شناسایی655 زوج دارای مشکلات باروری و معرفی به بیمه سلامت، شناسایی و حمایت از بیش از 200 مادر باردار و شیرده و160 کودک زیر پنج سال نیازمند حمایت تغذیه‌ای را  از دیگر اقدامات حوزه بهداشت دانشگاه در زمینه اجرایی سازی این قانون برشمرد.

دکتر سهرابی در ادامه به راه اندازی کلینیک طب ایرانی در مرکز خدمات جامع سلامت حکیمیه اشاره کرد که در این مرکز مشاوره تخصصی طب ایرانی، خدمات مشاوره برای باروری و بارداری سالم و ترویج فرهنگ خودمراقبتی توسط پزشک متخصص طب سنتی ارایه می‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه اطلاع‌‌رسانی گسترده توسط واحدهای بهداشتی تابعه در شهرها و روستاهای تحت پوشش دانشگاه بر اساس روزشمار هفته ملی جمعیت با همکاری فرمانداری‌ها، شوراها،  دهیاری‌ها، خانه‌های مشارکت مردم و سایر سازمانها را از دیگر فعالیت‌های انجام شده در هفته ملی جمعیت امسال برشمرد.

دکتر سهرابی برپایی غرفه سلامت معاونت بهداشت در نمایشگاه بین‌المللی کتاب را از دیگر فعالیت‌های هفته ملی جمعیت برشمرد که با همکاری مراکز بهداشت و شبکه‌های بهداشت و درمان تابعه در این غرفه خدماتی نظیر مشاوره تغذیه، سلامت روان و فرزندآوری را ارایه و با برگزاری مسابقه نقاشی کودکان از فرصت به دست آمده جهت آموزش و اطلاع رسانی استفاده کرد.

 

  • گروه خبری : معاونت
  • کد خبر : 126905
کلید واژه

تصویر

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست