تأثیر کوچک، تغییر بزرگ، با داوطلبان سلامت
معاون بهداشت دانشگاه با بیان شعار روز جهانی داوطلب «تأثیر کوچک، تغییر بزرگ، با داوطلبان سلامت» خاطرنشان کرد این شعار بر این نکته تأکید می کند که هر فرد، صرف نظر از تجربه یا موقعیت اجتماعی، می تواند با مشارکت در فعالیت های داوطلبانه، تغییرات بزرگی در جامعه ایجاد نماید.
معاون بهداشت دانشگاه با گرامیداشت روز جهانی داوطلب (5 دسامبر مصادف با 15آذر1403) این مناسبت را فرصتی برای قدردانی از فعالان عرصه مشارکت مردمی عنوان کرد.
دکتر محمد رضا سهرابی با اشاره به جلب مشارکت مردمی و هماهنگی بین بخشی به عنوان یکی از اصول مراقبتهای بهداشتی اولیه، سلامت را موضوعی چند وجهی و اساسیترین جزء رفاه برشمرد که برای تامین و ارتقای آن به مشارکت اقشار مختلف مردم و همکاری همه بخش ها نیاز است.
وی برنامه داوطلبان سلامت محلات را از مصادیق بارز مشارکت فراگیر مردم به ویژه بانوان در تامین و ارتقای سلامت جامعه عنوان کرد.
معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به تاریخچه شکلگیری این برنامه خاطر نشان کرد برنامه داوطلبان سلامت محلات در اواخر دهه 60 شکل گرفت و از سال 1372 با انگیزه حل مشکلات بهداشتی حاشیه نشینان شهرها با عنوان «برنامه رابطین بهداشت» در تمام نقاط شهری کشور به اجرا درآمد.
وی گفت نتایج اجرای این برنامه در افزایش دانش سلامت بانوان و مشارکت و توانمندسازی آنها در تامین و توسعه سلامت در خانواده و محل زندگی موجب شد تا مسئولان نظام سلامت به صورت گسترده تری از این رویکرد استفاده کنند و این برنامه به شکلهای مختلف در کانونهای اجتماعی از جمله مدارس، دانشگاهها ، ادرات و سازمان های حامی سلامت در قالب سفیران سلامت وداوطلبان متخصص گسترش یابد .
دکتر سهرابی خانه های مشارکت مردم در سلامت را از دیگر نمونه های بارز توسعه فرهنگ مشارکت و همکاری بین بخشی در عرصه سلامت عنوان کرد که با دیدگاهی جامعه نگر و مردمی بر پایه همکاری گسترده مسئولین و مردم در راستای ارتقای سلامت در شهر و روستا گام برمی دارند.
به گفته وی خانه های مشارکت مردم در سلامت به طور رسمی از آذر ماه 1400 در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز بکار کرد ه است و از آن تاریخ تا کنون 14 خانه مشارکت راه اندازی شده به طوری که هر یک از شبکه ها و مراکز بهداشت یک خانه مشارکت مردم در سلامت دارند.
معاون بهداشت دانشگاه با بیان شعار روز جهانی داوطلب «تأثیر کوچک، تغییر بزرگ، با داوطلبان سلامت» خاطرنشان کرد این شعار بر این نکته تأکید می کند که هر فرد، صرف نظر از تجربه یا موقعیت اجتماعی، می تواند با مشارکت در فعالیت های داوطلبانه، تغییرات بزرگی در جامعه ایجاد نماید.
وی از برگزاری اولین آئین تقدیر از مربیان داوطلب سلامت خبر داد و گفت شیوه آموزش داوطلبان سلامت تلفیقی از آموزش مشارکتی با رویکرد آموزش همسانان است که با بهرهگیری از روش های مختلف آموزشی مانند بحث گروهی، ایفای نقش و پرسش و پاسخ، بازدید از عرصه و ... مفاهیم سلامت و بهداشتی به داوطلبان آموزش داده میشود.
وی افزود داوطلبان سلامت با راهنمایی مربیان خود علاوه بر بهکارگیری این مفاهیم درخانواده و زندگی شخصی، آن را به 20 خانواری که تحت پوشش دارند انتقال میدهند .
دکتر سهرابی خاطرنشان کرد به پاس سال ها تلاش کارکنان حوزه بهداشت در آموزش داوطلبان سلامت و ترویج فرهنگ مشارکت و توسعه فعالیت های داوطلبانه، همزمان با گرامیداشت روز جهانی داوطلب در روز سهشنبه مورخ 20 آذر ماه سال از مربیان داوطلبان سلامت تقدیر خواهد شد.
معاون بهداشت دانشگاه اظهار کرد در حال حاضر حوزه معاونت بهداشت از مشارکت حدود 205 هزار سفیر سلامت دانش آموز و دانشجوو بیش از 12 هزار داوطلب سلامت بهرهمند است.
دکتر سهرابی با قدردانی از تلاش و همکاری موثر مسئولان، خیران و نیکوکاران، سمن ها و سازمانها، داوطلبان و سفیران سلامت و سایر فعالان عرصه مشارکت مردمی در حمایت و اجرای برنامههای ارتقاء دهنده سلامت اظهار امیدواری کرد در آینده نزدیک هریک از هموطنان یک داوطلب و سفیر سلامت باشد.