بیش از 10 هزار بازدید بهداشتی در هفته اول طرح سلامت رمضان و سلامت نوروزی
رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت از اجرای برنامه مدیریت بهداشت محیط در طرح سلامت رمضان و سلامت نوروزی خبر داد و گفت همزمان با سراسر کشور از تاریخ ۱۱ اسفند 1403 طرح سلامت نوروزی و ماه مبارک در مناطق تحت پوشش دانشگاه آغاز شده و تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ ادامه خواهد داشت.

مهندس تاجیک، رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات شهروندان از اجرای برنامه مدیریت بهداشت محیط در طرح سلامت رمضان و سلامت نوروزی خبر داد و گفت همزمان با سراسر کشور از تاریخ ۱۱ اسفند 1403 طرح سلامت نوروزی و ماه مبارک در مناطق تحت پوشش دانشگاه آغاز شده و تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ ادامه خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد این برنامه با هدف حفظ و ارتقای سلامت جامعه از طریق نظارت بر ایمنی مواد غذایی، ایمنی آب، دفع فاضلاب و پسماند، بهداشت فردی و عمومی، کنترل مصرف دخانیات و کنترل حشرات و ناقلین بیماری در تمامی مراکز و شبکه های بهداشت تحت پوشش دانشگاه اجرا می شود.
رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت افزود درطرح سلامت رمضان و سلامت نوروزی بازرسان بهداشت محیط در قالب تیم های نظارتی، گشتهای مشترک با ادارات آماده بازرسی و کنترل های بهداشتی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی هستند و از ساعت ۸ صبح الی۲۰ شب و در صورت لزوم به صورت 24 ساعته بر سلامت آب و مواد غذایی نظارت میکنند.
وی اظهار کرد کلیه مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی، بین راهی، تفریحی، اقامتی و سامانه های آبرسانی و سایر واحدهای صنفی که خطر بیماریزایی بیشتری دارند طبق الویت بندی های انجام شده مورد بازرسی های بهداشتی قرار خواهند گرفت و ضمن آموزش بهداشت فردی و محیط با موارد دارای نقص بهداشتی مطابق با مقررات اقدام قانونی انجام می گیرد.
تاجیک از انجام 10 هزار و 513 مورد بازدید در هفته اول طرح سلامت نوروزی و ماه مبارک رمضان خبر داد و گفت این بازدیدها از مراکز تهیه،توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی، بین راهی و مراکز اقامتی و مساجد و اماکن متبرکه صورت گرفته است.
وی با تاکید بر این که روزه داران در ماه مبارک رمضان جهت تهیه آش، حلیم، انواع شیرینی زولبیا و بامیه از مراکز صنفی دارای پروانه تهیه کنند یادآور شد تعداد 896 بازدید از اماکن تولید و فروش شیرینی و زولبیا و بامیه و مراکز تهیه و عرضه آش وحلیم بوده است. علاوه بر این 238 مورد از بازرسیها به صورت مشترک با سایر دستگاه ها و سازمان ها و اصناف انجام شده است.
وی نمونه برداری مواد غذایی و سنجش های محیطی با استفاده ازدستگاه های پرتابل بازرسی کنترل مواد غذایی را یکی دیگر از فعالیتهای بازرسان بهداشت محیط عنوان کرد و گفت در همین راستا 78 مورد نمونه برداری و 6 هزار و 187 مورد سنجش محیطی مواد غذایی با استفاده ازدستگاه های پرتابل در محل انجام شد.
به گفته وی این اقدامات منجر به صدور اخطار برای 4 هزار و 628 مرکز و امکنه دارای نقص بهداشتی شده است که 212 مورد از این مراکز به علت تخلف از قوانین ومقررات بهداشتی به مراجع قضایی معرفی و 68 واحد نیز پلمب شد.
6 هزار و 824کیلو گرم موادغذایی فاسد، فاقد مشخصات بهداشتی، غیرمجاز و تاریخ مصرف گذشته نیز توقیف و جمع آوری شد و از چرخه مصرف خارج گردید.
تاجیک نظارت سلامت آب را ازدیگر اقدامات بازرسان بهداشت محیط برشمرد و اظهار کرد در راستای کنترل سلامت آب دراین مدت از 80 سامانه های آبرسانی بازدید بعمل آمده و تعداد 236 مورد نمونه میکروبی از آب آشامیدنی تهیه و جهت بررسی به آزمایشگاه آب ارسال گردید. همچنین تعداد 3 هزار و 487 مورد کلرسنجی از آب آشامیدنی انجام شده است.
رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت تاکید کرد به منظور حفظ سلامت مردم در ماه مبارک رمضان نظارت بر بهداشت مساجد و اماکن متبرکه نیز تشدید یافته است و در همین راستا تاکنون تعداد 472 بازدید انجام شده است.
مهندس تاجیک از مردم و مسافران نوروزی خواست که مواد غذایی مورد نیاز را از مراکز معتبر تهیه کنند و از خرید کردن از مراکز فاقد مجوز بهداشتی از جمله دستفروشان و خودداری کنند.
وی با بیان این که سامانه تلفنی 190 به صورت شبانه روزی آماده ثبت شکایات مردمی در خصوص مشکلات بهداشت محیطی و بهداشت مواد غذایی است یادآوری کرد این شکایات در اسرع وقت توسط کارشناسان بهداشت محیط پیگیری میشوند.
بر اساس این گزارش از آغاز اجرای برنامه سلامت نوروزی و ماه رمضان تعداد 361 مورد شکایات سامانه 190 و شکایات مردمی توسط کارشناسان بهداشت محیط دانشگاه رسیدگی شده است.