×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1401/09/14 - 22:52
  • بازدید : 230
  • تعداد بازدیدکننده : 224
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

بهداشت دهان و دندان در بیماران مبتلا به ایدز

کارشناس سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت: بیماری های دهان و دندان می توانند در همه افراد رخ دهند ، اما بیماران مبتلا به ایدز نسبت به برخی از از این بیماری ها نظیر زخم های دهانی،آفت دهانی،برفک دهانی،پوسیدگی دندان و بیماری های لثه مستعدتر هستند .

دکتر بهناز ولی‌زاده، کارشناس سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی رعایت بهداشت دهان و دندان در بیماران مبتلا به ایدز را  بسیار با اهمیت عنوان کرد و گفت: در این بیماری معمولا اولین جایگاه عفونت ، حفره دهانی است، از این رو سلامت دهان و دندان در این بیماران می تواند نشان دهنده میزان تاثیر بیماری در فرد باشد.

وی با اشاره به این که  بیماری های دهان نخستین نشانه های عفونت جدی مرتبط با ایدز هستند و به عنوان پیش بینی کننده پیشرفت بیماری عمل می کنند گفت بیماری های دهان و دندان می توانند در همه افراد رخ دهند ، اما بیماران مبتلا به ایدز نسبت به برخی از از این بیماری ها نظیر زخم های دهانی،آفت دهانی،برفک دهانی،پوسیدگی دندان و بیماری های لثه مستعدتر هستند .

کارشناس سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی تاکید کرد شناسایی زودهنگام مشکلات مربوط به سلامت دهان و دندان امکان درمان بیماری  را قبل از پیشرفت مشکلات و تبدیل به سایر عوارض جدی تر فراهم می کند لذا .برای یک فرد مبتلا به HIV مراقبت های منظم دندانی علاوه بر اینکه کلید حفظ سلامت دهان ودندان است، راهی برای محافظت از کل بدن در برابر بیماری‌ها است.

دکتر ولی زاده با ابراز خرسندی از افزایش آگاهی  جامعه درمورد این بیماری گفت  خوشبختانه  امروز مردم با این بیماری و راههای ابتلا با آن آشنا شده اند و دیگر از بیماران مبتلا هراسی ندارند. افراد مبتلا هم مانند دیگر مردم زندگی عادی دارند و مانند هر انسان دیگری به خدمات اجتماعی ، پزشکی ،دندانپزشکی و.... نیازمند هستند و از این خدمات را دریافت می‌کنند فقط لازم است بیماری خود را اعلام کنند تا احتیاط لازم در ارایه خدمات انجام شود.

وی  با تاکید بر این که مردم نباید از بیماران مبتلا هراس داشته باشندگفت این بیماری قابل سرایت است اما  بیشتر از راه رابطه جنسی و ارتباط خونی منتقل می گردد و انتقال از طریق دندانپزشکی نادر  است.

دکتر ولی‌زاده یادآوری کرد لوازم و وسایل دندانپزشکی بعد از مراجعه هر فرد استریل می‌شوند و جای نگرانی از بابت انتقال بیماری ایدز از طریق دندانپزشکی وجود ندارد. همچنین درصورتی که فرد بیماری خود را به کادر درمانی اطلاع دهد از وسایل یکبار مصرف استفاده شده و باقی تجهیزات نیز با استفاده از دستگاه اتوکلاو استریل می شوند.

 کارشناس سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت  با بیان این که  خدمات دندانپزشکی یکی از مهمترین نیازهای بیماران مبتلا به ایدز است به این بیماران چند توصیه کرد.

چند توصیه به بیماران مبتلا به ایدز:

اگر مبتلا به عفونت HIV هستید باید حتما دو بار در روز دندانهایتان را مسواک بزنید، یک بار نخ دندان بکشید و از دهانشویه ها و خمیردندانهای فلورایددار استفاده کنید.

اگر سیستم ایمنی تان از قدرت لازم برخوردار است باید دوبار درسال به دندانپزشک مراجعه کنید ولی اگر سیستم ایمنی شروع به ضعیف شدن کرد، باید تعداد دفعات مراجعه به دندانپزشک را بیشتر کنید.

خشکی دهان شایع ترین عارضه مصرف برخی داروهایی است که برای کنترل بیماری ایدز مورد استفاده قرار می گیرد.  این عارضه باعث می‌شود دهان نسبت به پوسیدگی دندان ،برفک دهان و یا سایر بیماریهای لثه آسیب پذیرتر شود. دندانپزشک شما می تواند با تجویز دهانشویه یا ماده جایگزین کننده بزاق، خطرات پوسیدگی و عفونت قارچی را کاهش دهد.

بعضی بیماران که کاهش نوتروفیل در آزمایش خون و یا علائم اولیه ایدز را دارند ، احتمال بیشتری در ابتلا به عفونت های فرصت طلب داشته و گاهی نیاز به تجویز آنتی بیوتیک قبل از شروع درمان دارند.

اگر بیمار کاهش تعداد پلاکت ها (ترومبوسیتوپنی) داشته باشد ممکن است قبل از انجام برخی اقدامات دندانپزشکی  نیاز  نظیر جراحی‌ها نیاز به تزریق پلاکت داشته باشد.

 

به خاطر داشته باشید نگرانی های بی مورد و عدم اطمینان به دندانپزشک و مخفی کردن بیماری می تواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد. دندانپزشک با اطلاع مشکل شما می تواند در طی کردن روند درمانی  و سلامت دهان و دندان شما بهترین کمک را داشته باشد.

 اطلاع دندانپزشک از بیماری هم به نفع بیمار و هم به نفع سایر افراد است، پس همیشه  دندانپزشکتان را در جریان وضعیت بیماری‌تان قرار دهید. دندانپزشک را جزئی از تیم پزشکی درنظر بگیرید و او را در مورد داروهای مورد استفاده و دوز مصرفی آنها آگاه کنید. 

 

  • گروه خبری : اخبار 99
  • گروه خبری : 123569
کلمات کلیدی
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست