×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1401/03/11 - 13:14
  • بازدید : 120
  • تعداد بازدیدکننده : 116
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

به مناسبت روز جهانی شیر

امروز یازدهم خرداد ماه روز جهانی شیر است و تلاش می‌شود با آموزش یه مردم کمک شود بر اساس امکانات موجود بهترین انتخاب‌ها را داشته باشند.

 

امروز روز جهانی شیر است؛ روزی برای اطلاع رسانی،آموزش  و حساس سازی  تا مردم بتوانند رژیم غذایی خود  را آگاهانه انتخاب کنند و بر اساس امکانات موجود بهترین انتخاب را داشته باشند.  شیر و لبنیات یکی از گروه های مهم در هرم غذایی است که همه افراد در گروههای سنی  باید از این ماده غذایی یا جایگزین‌های آن استفاده کنند. این توصیه‌ها را بخوانید تا با ارزش غذایی شیر و جایگزین‌های آن آشنا شوید.

به عنوان مثال اگر در طول روز یک لیوان شیر، یک لیوان ماست و یک و نیم قوطی کبریت پنیر مصرف شود در واقع  ٣واحد از گروه شیر و لبنیات خورده شده است ویا اگر دو لیوان ماست و یک و نیم قوطی کبریت پنیر در طول روز مصرف شود، در این صورت  ٣واحد از گروه شیر و لبنیات مصرف شده است .

 4. باید توجه داشت سایر فرآورده های لبنی مثل سرشیر ، خامه و کره که حاوی چربی هستند از نظر تغذیه ای در گروه شیر و لبنیات قرار نمی گیرند و باید کمتر مصرف شوند.

5. مصرف کافی کلسیم و پروتئین در رژیم غذایی برای دستیابی به حداکثر توده استخوانی در طول رشد اسکلتی و جلوگیری از تحلیل استخوان در افراد مسن ضروری است

 6. تحقیقات مختلفی از تاثیر مثبت مصرف محصولات لبنی  کم چرب در پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش (کولو رکتال)، سرطان تخمدان، حفظ فشار خون طبیعی و انقباض عضلانی گزارش شده است.

 7. کلسیم موجود در شیر نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارد. تحقیقات نشان داده است که در جوامعی که شیر و لبنیات کافی مصرف می کنند و دریافت کلسیم کافی دارند  شیوع پرفشاری خون  و بیماری های قلبی و عروقی کمتر است

 8. کلسیم و ویتامین  Dبرای ساختار و عملکرد طبیعی استخوان ضروری هستند. پروتئین، کالری و سایر ریزمغذی‌ها نیز در تکامل و حفظ استخوان نقش دارند که لبنیات با دارا بودن تمامی این ترکیبات ماده غذایی بسیار مفید و ضروری برای پیشگیری از پوکی استخوان است

 9. برای پیشگیری از ابتلا به بیماری هایی مانند تب مالت ، همیشه از شیرهای پاستوریزه و استریلیزه استفاده کنید.

 10. برای میان وعده کودکان در مدرسه از شیر پاکتی کوچک استفاده کنید و آنها را به مصرف شیر در مدرسه تشویق کنید.

 11. در وعده صبحانه یا میان وعده از مخلوط شیر با غلات آماده مصرف یا مخلوط شیر با انواع میوه یاسبزی مثل موز ، خرما ، هویج و ...استفاده کنید.

 12. شیر منبع خوبی از پروتیین حیوانی با ارزش تغذیه ای بالا است و مصرف آن به تامین پروتیین مورد نیاز روزانه به ویژه در کودکان و نوجوانان کمک می کند.

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار 99
  • گروه خبری : 117309
کلمات کلیدی
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست