×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1400/12/12 - 00:20
  • بازدید : 72
  • تعداد بازدیدکننده : 71
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

به مناسبت روز جهانی شنوایی/ با غربالگری به موقع از سلامت شنوایی کودکان خود مراقبت کنید

معان بهداشتی دانشگاه در روز جهانی شنوایی از والدین خواست از سلامت شنوایی فرزندان خود با انجام غربالگری به موقع مراقبت کنند.

 

دکتر سهرابی معاون بهداشتی دانشگاه در روز جهانی شنوایی از والدین خواست از سلامت شنوایی فرزندان خود با انجام غربالگری به موقع مراقبت کنند. وی با بیان این مطلب که سازمان جهانی بهداشت دوازدهم اسفندماه (سوم مارس) را  به عنوان روز جهانی شنوایی نام گذاری کرده‌است گفت: امسال شعار " مراقب شنوایی خود باشید تا یک عمر لذت ببرید "برای این روز در نظر گرفته شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه یادآوری کرد کم شنوایی، یک ناتوانی ارتباطی محسوب می‌شود که افزایش آن به طور کلی در جامعه و به صورت  خاص در سالمندان نگران کننده است.

وی افزود نزدیک به 466میلیون نفر در سراسر جهان دچار کم شنوایی ناتوان کننده هستند که 34میلیون نفر از این تعداد را کودکان تشکیل می‌دهندمطالعات نشان داده 5.2% از کودکان در بدو ورود به مدرسه و 11 تا 15 درصد از کودکان مدرسه رو، نشانه‌هایی از آسیب شنوایی را دارند و از هر هزار تولد زنده یک تا سه  نوزاد با آسیب شنوایی متولد می‌شود.  وی تاکید کرد  بر اساس پیش‌بینی‌ها بیش از 900میلیون نفر از مردم جهان تا سال 2050 به کم شنوایی ناتوان کننده دچار  خواهند شد.

دکتر سهرابی  توجه به  ایمن‌سازی نوزادان وکودکان در برابر بیماریهای عفونی، غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان و تشخیص و درمان به موقع کم شنوایی را از جمله راه‌های پیشگیری از کم شنوایی و ناشنوایی عنوان کرد و از والدین خواست از طریق ارزیابی و غربالگری به موقع شنوایی در دوره نوزادی (3 تا 5 روزگی) و در سنین 3 تا 5 سالگی از شنوایی کودکان خود مراقبت کنند.  وی تاکید کرد اگر نوزادی در زمان ترخیص از بیمارستان از نظر کم شنوایی غربالگری نشده است، والدین باید برای ارزیابی وضعیت شنوایی به  نزدیکترین پایگاه بهداشتی یا مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.

دکتر سهرابی با بیان این که  کنترل مواجهه با صداهای بلند در محیطهای شغلی و تفریحی می‌تواند از آسیب شنوایی  پیشگیری کندگفت  افزایش آگاهی در مورد شیوه مراقبت از سلامت گوش و شنوایی به ویژه در گروه سنی جوانان و نوجوانان از روش‌های کاهش اختلالات شنوایی محسوب می‌شوند.

 وی به عموم مردم به ویژه جوانان توصیه کرد از گوش کردن موسیقی با صدای بلند و استفاده طولانی مدت از هدفون و هدست خودداری کنند. همچنین تاکید کرد مردم باید عفونت مزمن گوش را جدی بگیرند و در صورت بروز هرگونه احساس ناراحتی در گوش و یا کم شنوایی از انجام هر نوع خوددرمانی پرهیز کرده و برای درمان به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنند.

 معاون بهداشتی دانشگاه درباره ارایه خدمات غربالگری شنوایی در حوزه معاونت بهداشت گفت  هر ساله بالغ بر 30 هزار نوزاد در مراکز تحت پوشش دانشگاه از نظر سلامت شنوایی بررسی و ارزیابی می‌شوند تا در صورت وجود مشکل با تشخیص و درمان به هنگام بتوان از بروز کم شنوایی های شدید و دائم در آن ها جلوگیری کرد. وی افزود در حال حاضر نیز  با هدف بررسی وضعیت کم شنوایی درکشور، پیمایشی  برای ارزیابی عوامل خطر در حال انجام است که مراکز بهداشت شمال، شرق و پاکدشت از حوزه معاونت بهداشتی در اجرای آن همکاری می‌کنند.

وی از ارایه خدمات  رایگان غربالگری شنوایی نوزادان به مدت یک هفته در مراکز تحت پوشش معاونت بهداشتی خبر داد و گفت با همکاری بهزیستی استان تهران  خدمات غربالگری شنوایی نوزادان از دوازدهم تا نوزدهم اسفندماه در مراکز تحت پوشش دانشگاه رایگان است.

 

 
 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار 99
  • گروه خبری : 114242
کلمات کلیدی
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست