×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1400/07/20 - 08:31
  • بازدید : 132
  • تعداد بازدیدکننده : 130
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

به مناسبت 13 اکتبر (مصادف با 21 مهر ماه) روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی

در تاریخ 22 دسامبر سال 1989 میلادی، مجمع عمومی سازمان ملل متحد دومین چهارشنبه ماه اکتبر را بعنوان روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی اختصاص داد.

 

در تاریخ 22 دسامبر سال 1989 میلادی، مجمع عمومی سازمان ملل متحد دومین چهارشنبه ماه اکتبر را بعنوان روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی اختصاص داد. این رویداد به مدت یک دهه به همین منوال برگزار گردید. نهایتا در 21 دسامبر 2009 این مجمع روز 13 اکتبر را رسما بعنوان روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی اعلام نمود. این روز فرصتی است، برای ایجاد موجی از آگاهی و اذعان به پیشرفت هایی که در جهت کاهش خطرات و تلفات ناشی از بلایا صورت گرفته است.

  طی حوادث اخیر، کاملا آشکار گردید که همکاری های بین المللی با افزایش مخاطرات آب و هوایی و تاثیرات ناگوار همه گیری کووید -19در کشورهای کم درآمد ، همگام نیست. این عدم همبستگی با کشورهایی که کمترین نقش را در ایجاد شرایط مذکور داشته و منابع کافی برای مقابله و کاهش اثرات مخاطرات را در جمعیت خود ندارند، موضوعی است که دفتر کاهش خطر بلایای سازمان ملل متحد، بر آن متمرکز شده است.

این همه گیری نشان داد همکاری های بین المللی و ابتکار عمل کشورهای مختلف در جهت اطمینان از دسترسی عادلانه به واکسن ها و جلوگیری از ظهور انواع کشنده ویروس کرونا ، خصوصا در افراد مسن بعنوان یکی از گروه های آسیب پذیر، باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

در همین راستا، مجمع سازمان ملل متحد"همکاری بین المللی با کشورهای در حال توسعه، برای کاهش خطر و تلفات بلایا " را خط مشی روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی 2021  معرفی نموده و "تنها با هم "  (    ( only togetherرا شعار امسال، عنوان نمود.

مهندس محمدی، کارشناس مسئول برنامه های مدیریت خطر بلایا، با اشاره به  شمار زیاد  مرگ و میر، مصدوم ، آواره و بی خانمان، خسارات اقتصادی و آسیب به زیرساخت های حیاتی، بعنوان  اثرات نامتناسب ناشی از بلایا در کشورهایی با درآمد کم در طول سنوات گذشته، بیان داشت:

 حوادث شدید آب و هوایی، به ویژه برای کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه، طی ده سال آینده، قریب به اتفاق خواهد بود و لزوم اقدامات واقعی و سرمایه گذاری در کاهش اثرات  بلایا در جهت حمایت کافی و پایدار این کشورها می بایست در استراتژی های جهانی بیش از پیش لحاظ گردد.

لذا ما نیز با گرامیداشت این روز و تلاش جهت ارتقای آمادگی و همیاری جوامع با هدف کاهش آسیب پذیری در برابر مخاطرات در این امر مهم همگام شده ایم و با بزرگداشت این روز برای سیاره ای امن تر و مقاوم تر ، قدم برخواهیم داشت. 



 

 

  • گروه خبری : اخبار 99
  • گروه خبری : 108904
کلمات کلیدی
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست