برگزاری جلسه هماهنگی معاونت بهداشتی و مدیریت سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت
جلسه هماهنگی معاونت بهداشتی با مدیریت سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت دانشگاه برگزار شد.
به منظور استفاده از ظرفیت کمکهای مردمی و خیرین در حمایت از اقشار کم برخوردار در انجام خدمات غربالگری نوزادان، جلسه هماهنگی معاونت امور بهداشتی با مدیریت سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت دانشگاه برگزار شد.
دکتر سهرابی معاون امور بهداشتی دانشگاه بر اهمیت انجام غربالگریهای بدو تولد به منظور جلوگیری از عوارض جبران ناپذیر برخی بیماریهای ارثی و متابولیک تاکید و اضافه کرد با توجه به اهمیت جوان سازی جمعیت، انجام غربالگری بدو تولد برای داشتن جامعه ای سالم و پویا ضروری است.
دکتر اسدی مدیر سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت دانشگاه نیز براهمیت برنامه ریزی و اقدام در برنامه های پیشگیری و انجام غربالگری کلیه نوزادان متولد شده در مناطق تحت پوشش دانشگاه به ویژه درخانواده های کم برخوردار تاکید کرد.
در این جلسه که در تاریخ هفتم تیرماه در معاونت بهداشتی تشکیل شد، دکتر اسدی و سعادت از گروه سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت دانشگاه، دکتر سربازی مدیرگروه مبارزه با بیماریها،دکترنوائیان رئیس گروه غیرواگیر، دکترفاضلی مدیرگروه گسترش وبدرخانی کارشناس خیرین معاونت بهداشتی حضور داشتند.
همه نوزادان در بدوتولد باید از نظر بیماریهای کم کاری تیروئید، فنیل کتونوری و G6PD غربالکری شوند. امروزه علاوه بر این سه بیماری، غربالگری نوزادان از نظر 53 بیماری متابولیک ارثی و همچنین غربالگری شنوایی نوزادان در کلیه مراکز نمونه گیری تحت پوشش دانشگاه انجام میگردد و در صورت نیاز جهت انجام آزمایشات تائیدی و دریافت درمان زودرس به مراکز سطح دو ارجاع میشوند.
سالیانه بالغ بر 50 هزار نوزاد در سطح دانشگاه از خدمات غربالگری بهره مند میگردند که با شناسایی و تشخیص زودرس انواع بیماریهای مورد بررسی، از عواقب جبران ناپذیر این بیماریها نظیر افت تحصیلی، عقب ماندگی ذهنی، مرگ ناگهانی در بسیاری از این کودکان جلوگیری میگردد.
اگرچه انجام این آزمایشات در مراکز خدمات جامع سلامت با تعرفه دولتی و با هزینه اندک انجام میگردد اما برای کمک به خانوادههای کم برخورداراستفاده از ظرفیت خیرین در این بخش ضروری است.