برگزاری جلسه شورای مدیران شبکه ها و روسای مراکز بهداشت
اولین جلسه شورای مدیران شبکه ها و روسای مراکز بهداشت در سال جاری به ریاست معاون بهداشت دانشگاه تشکیل شد
دکتر سهرابی معاون بهداشت دانشگاه ضمن بیان انتظارات و اولویتهای مهم پیش روبه پروژه های عمرانی آماده بهره برداری اشاره کرد و گفت در واحدهای بهداشتی طیف وسیع خدمات بهداشتی و درمانی از سلامت محیط و کار تا سلامت مادر و کودک، مراقبت و درمان بیماریها ،خدمات دهان و دندان و ... ارایه میشود.
وی افتتاح پروژه های بهداشتی را فرصتی برشمرد تا مسئولان و آحاد جامعه با خدمات ارایه شده و مشکلات و چالش های حوزه بهداشت آشنا شوند و برای ارایه خدمت بهتر به مردم حمایت طلبی شود.
معاون بهداشت دانشگاه در ادامه با اشاره به جشنواره بهره وری گفت بهره وری باید جزئی از فعالیت ها باشد و از مدیران شبکه ها و روسای مراکز بهداشت و مدیران حوزه ستادی خواست فرآیند بررسی و تقدیر ازپیشنهادات منجر به ارتقا و بهره وری را پیگیری و اجرایی نمایند.
وی با توجه به گزارش دستاوردهای ایمن سازی و ارتقای ثبت موارد واکسیناسیون تاکیدکرد در مانورهایی که با همکاری گروه مدیریت خطر بلایا اجرا می شود باید آمادگی برای تداوم ایمن سازی و حفظ زنجیره سرمای واکسن در بحرانها، همچنین پاسخدهی به فراخوان کارکنان تمرین و ارزیابی شود.
دکتر سهرابی در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به حضور مدیر سازمان های مردم نهاد وخیرین سلامت دانشگاه در جلسه از دکتر علیرضا اسدی تشکر کرد و افزود تعامل با نیکوکاران سلامت و جلب مشارکت آنها در حوزه بهداشت بسیار مهم است .
وی خاطر نشان کرد اگر بتوان از بیماریهای غیر واگیر ماننددیابت و فشارخون جلوگیری کرد زمینه سرمایه گذاری برای سلامت و کاهش نیاز به خدمات بیمارستانی درآینده فراهم خواهد شد زیرا عوارض این بیماریها از قطع اندام تا از دست دادن کلیه ها و سکته های قلبی و مغزی بسیار زیاد است و باعث ناتوانی افراد و تحمیل هزینههای قابل توجه به خانواده و جامعه میشود.
وی مشارکت در توسعه زیرساختها را نیز بسیار مهم عنوان کرد و گفت اگر چه با توسعه نظام شبکه، خدمات بهداشتی تا دورترین نقاط کشور گسترش یافته اما برای ارایه خدمات آن چنان که شایسته مردم است باید تلاش کرد.
وی حوزه پیشگیری در زمینه سرطان ها را یکی از مواردی عنوان کرد که نیازمند مشارکت خیرین سلامت است.
دکتر سهرابی خاطرنشان کرد در سیستم بهداشت کمک به تشخیص زودرس و ارایه خدمات آموزشی و پیشگیری درحال انجام است اما امیدواریم با توجه به شیوع برخی سرطانها مثل سرطانهای گوارشی یا سرطان پستان در بانوان، با حمایتهای خیرین منابع لازم برای غربالگری گروه هدف این بیماریها فراهم تا خدمات بهتری ارایه شود.
به گفته وی تشکیل شبکه نیازسنجی و طراحی صفحهای در زمینه تعامل با خیرین و نیکوکاران حوزه سلامت از برنامه های معاونت بهداشت است.
دکتراسدی نیز با شرح فعالیتها و ساختار برنامه سازمانهای مردم نهاد و خیرین سلامت گفت در همه کشورهای جهان بهداشت و پیشگیری مقدم بر درمان است و خیرین درصدی از تولید ناخالص ملی را تامین میکنند.
وی پیش نیاز این این فعالیت را وجود شبکه ارتباطات قوی و ارایه تصویری واضح از کارآمدیها و کمبودها دانست و گفت ضرورت دارد اولویتهای نیازمند حمایت خیرین در حوزه بهداشت بازنگری و ارایه شود.
دکتر اسدی با بیان این که نیروهای انسانی کارآمد اساسیترین عامل توسعه هستند، افزود خوشبختانه در حوزه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم از نظر وجود منابع انسانی و هم حمایت خیرین پتانیل بسیار خوبی وجود دارد و با تکیه بر همین موضوع علیرغم محدودیتها خدمات بهداشتی و درمانی از طریق نیروهای توانمند به مردم ارایه میگرددد.
وی با تاکید بر تعامل حوزه سازمان های مردم نهاد وخیرین سلامت با معاونت بهداشت برای همراهی نیکوکاران سلامت اعلام آمادگی کرد.
تقویت عملکرد خانه های مشارکت مردم، تکمیل اجرای برنا مه سلامت خانواده شهری، اجرای برنامه های آموزشی مستمر برای کارکنان، راهاندازی مراکز خدمات جامع سلامت آموزشی در حوزه بهداشت، رونمایی از کلینیک مجازی خود مراقبتی ، اجرای پروژه های محله های ارتقا دهنده سلامت، راه اندازی آزمایشگاه حشره شناسی و تاکید بر اتمام پروژه های عمرانی ناتمام بخشی از مباحث مورد تاکید معاون بهداشت دانشگاه بود.
ارایه گزارشی از دستاوردهای ایمن سازی، گزارش تحلیلی از صندوق سامانه سیب، گزارش آماری خدمات ارایه شده و وضعیت برنامه سلامت خانواده شهری از مباحث مطرح شده توسط کارشناسان ستاد معاونت بود .
این نشست روز چهارشنبه مورخ 26 اردیبهشت ماه با حضور مدیران و معاونان بهداشت شبکه ها و مراکز بهداشت تابعه و مدیران حوزه ستادی معاونت بهداشت تشکیل شد.