×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1400/03/31 - 09:10
  • بازدید : 132
  • تعداد بازدیدکننده : 128
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری اولین دوره مجازی کارگاه 24 ساعته آموزش تغذیه با شیر مادر ویژه مربیان بهورزی

تغذیه انحصاری با شیر مادر زیر بنای بقا و سلامت کودک است، زیرا تغذیه ای ضروری، بی نظیر و بدون جایگزین برای رشد و تکامل کودک فراهم می کند.

تغذیه انحصاری با شیر مادر زیر بنای بقا و سلامت کودک است، زیرا تغذیه ای ضروری، بی نظیر و بدون جایگزین برای رشد و تکامل کودک فراهم می کند. تغذیه انحصاری با شیر مادر در 6 ماه اول دارای بیشترین تاثیر بالقوه بر بقای کودک و به عنوان اولین ایمن سازی کودکان، حفاظت در برابر عفونت های تنفسی، بیماری اسهال و سایر بیماری های تهدید کننده زندگی را فراهم می کند. علاوه بر این شیر مادر تا انتهای یک سالگی، غذای اصلی کودک و پس از آن تا 2 سالگی و حتی بعد از آن نقش تغذیه مکمل و کمکی را برای شیرخوار دارد. بهورزان در روستاها نقش موثری در ایجاد اعتماد به نفس و روش های شیردهی و پیشگیری یا حل مشکلات شیردهی مادر دارند.

به منظور دستیابی به این مهم، گروه سلامت نوزادان، کودکان و شیر مادر معاونت بهداشت اولین دوره کارگاه 4 روزه آموزشی تغذیه با شیر مادر ویژه مربیان بهورزی، به منظور آشنایی مربیان آموزشگاه های بهورزی با کلیه مباحث تئوری و عملی برنامه شیر مادر و افزایش توانمند سازی آنان در جهت آموزش و انتقال اطلاعات در خصوص تغذیه با شیر مادر به کلیه بهورزان را برگزار کرد.

این دوره با همکاری الهام ملایی یارندی، مربی کشوری از بیمارستان لقمان و لادن حمزه، مربی دانشگاهی از شبکه بهداشت و درمان شمیرانات به صورت ویدئو کنفرانس با شرکت 50 نفر از مربیان بهورزی شبکه های بهداشت تابع دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به صورت مجازی و طی 4 جلسه در خرداد سال 1400 اجرا شد.

در ابتدا احمدی رئیس گروه سلامت نوزادان، کودکان و شیرمادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن عرض خیر مقدم، اهداف و برنامه کارگاه را بیان کرد.

سپس در خصوص دوران شیرخواری و حساسیت آن، اصول انجام مشاوره شیردهی، مادران باردار مراقبت ویژه در شیردهی و اقدامات لازم برای موفقیت این مادران برای تغذیه با شیر مادر، انواع رفتار های تغذیه ای شیرخواران، فرم مشاهده شیردهی و بررسی نحوه شیردهی و تغذیه شیرخوار، راه های افزایش شیر مادر و تداوم شیردهی، نحوه ارزیابی و اقدام صحیح در سلامت مادر و وضعیت شیردهی بر اساس بوکلت چارت توضیحاتی را بیان کرد.

قاسم پور کارشناس سلامت نوزادان و شیر مادر معاونت بهداشت نیز در خصوص اهمیت تغذیه با شیر مادر برای شیرخواران و مادر، نحوه تغذیه انحصاری با شیر مادر، مضرات استفاده از شیشه شیر و گول زنک، باورهای غلط شیردهی مادر و راهکارهای رفع آن، ارزیابی کفایت تغذیه با شیر مادر، ناکافی بودن واقعی یا ذهنی شیر مادر و اقدامات لازم، ارزیابی علل گریه زیاد شیرخوار و اقدامات لازم، ارزیابی علل امتناع شیرخوار از گرفتن پستان و اقدامات لازم جهت رفع آن، توصیه های مناسب تغذیه ای مادر در دوران شیردهی، نکات مهم تغذیه شیرخوار با شیر مصنوعی و ارزیابی تغذیه شیرخوار بر اساس بوکلت چارت توضیحاتی را بیان کرد.

هم چنین الهام ملایی یارندی مربی کشوری از بیمارستان لقمان، در مورد نکات اصلی یک پستان به دهان گرفتن صحیح شیرخوار، انواع روش های صحیح در آغوش گرفتن شیرخوار توسط مادر، پوزیشن صحیح شیردهی در مادر سزارین شده و مادر دارای فرزند دوقلو و چند قلو، نحوه تغذیه شیرخوار در شرایط خاص و نحوه صحیح از شیر گرفتن کودک در سن مناسب، مطالبی را ارائه کرد.

لادن حمزه مربی دانشگاهی از شبکه بهداشت و درمان شمیرانات نیز در خصوص ساختار و عملکرد پستان در دوره شیردهی، روند ساخت شیر (لاکتوژنز 1 و 2)، فوائد تماس پوست با پوست مادر و نوزاد در ساعت اول تولد و نحوه انجام آن در زایمان طبیعی و سزارین، روش های تحریک رفلکس اکسی توسین، اهمیت دوشیدن شیر مادر، اصول دوشیدن شیر با دست و نحوه ذخیره و خورانش آن به شیر خوار، روش فشردن پستان با دست و کاربرد آن، مشکلات پستانی در ارتباط با شیردهی و نحوه پیشگیری و درمان، استفاده از روش های جایگزین و ابزار در شیردهی مثل کاپ توضیحاتی را بیان کرد.

سوالات پیش آزمون در ابتدا و سوالات پس آزمون در پایان برگزاری کارگاه به صورت مجازی در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت.

گفتنی است کلیه شرکت کنندگان در دوره عملی و حضوری کار با مولاژ در معاونت بهداشت و در مرکز مشاوره شیردهی شرکت خواهند کرد. در پایان نیز مدرسین به سوالات شرکت کنندگان پاسخ دادند.

  • گروه خبری : اخبار 99
  • گروه خبری : 105613
کلمات کلیدی
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست