×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1400/07/22 - 11:16
  • بازدید : 108
  • تعداد بازدیدکننده : 105
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

انتخاب خدمات حوزه سلامت روان به عنوان خدمات برتر از سوی سازمان ملل متحد

در دنیای پرکشمش و پر استرس امروز همانطور که سلامت جسمی هر فرد در جامعه از ارزش بالایی برخوردار است

 

در دنیای پرکشمش و پر استرس  امروز همانطور که سلامت جسمی هر فرد در جامعه از ارزش بالایی برخوردار است، سلامت روانی افراد نیز دارای اهمیت زیادی است و توجه به بهداشت روان به عنوان  دانش و هنری است که به افراد کمک می‌کند تا با ایجاد روش هایی صحیح از لحاظ روانی و عاطفی بتوانند با محیط خود سازگاری نموده و بر استرس های طبیعی زندگی غلبه کنند و  راه حل های مطلوب‌تری را برای حل مشکلاتشان انتخاب نمایند.

دکتر شهریار جانبازی سرپرست معاونت امور بهداشتی، با بیان این مطلب افزود: اهمیت به برنامه های سلامت روان می تواند جایگاه ویژه ای در کاهش رفتار های بیمارگون و بهبود روابط بین فردی در اقشار مختلف جامعه ایجاد کند. فردی که ازسلامت روانی برخوردار است به طور معمول می‌تواند یک زندگی مستقل داشته باشد و بر تنش های محیطی غلبه و از وقوع بیماری های شدید روانی جلوگیری نموده و در کیفیت زندگی خود، دوستان و خانواده نقش تاثیرگزاری را ایفا کند.

دکتر جانبازی با اشاره به شرایط پاندمی کووید 19 در جهان و متعاقبا در کشور جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: پس وقوع اپیدمی بیماری کرونا، کشور با مسائل و مشکلات جدیدی در خصوص همه گیری شد و حوزه تخصصی سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه با همکاری سایر بخش های نظام سلامت تلاش مضاعفی در جهت پاسخ به نیازهای حوزه سلامت روان و سلامت اجتماعی جمعیت عمومی و ارائه خدمت به گروه های هدف و در معرض خطر داشته است.

وی افزود: با توجه به محدودیت هایی که در سطح جامعه در شرایط همه گیری کرونا پیش آمده است، گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه برنامه ریزی در این خصوص داشته تا بتواند به اضطراب منتشر در جامعه که بر اثر ابتلا به بیماری کرونا فراگیر شده است، خدمات تخصصی خود را از طریق مشاوره های آنلاین، تلفنی و از طریق سامانه 4030 به گروه های هدف و مورد نیاز خود برساند. خدمات مذکور باعث گردید تا کارشناسان سلامت روان مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت بتوانند افراد دارای اضطراب و بیقراری شدید و دارای افکار خودکشی را شناسایی نموده و مداخلات روانشناختی را به گروه‌های هدف ارائه نمایند.

سرپرست معاونت امور بهداشتی در خصوص سایر خدمات ارائه شده گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهاشت در شرایط همه گیری بیماری کرونا، گفت: خدماتی از قبیل مشاوره سوگ در بازماندگان متوفیان بیماری کرونا، مداخلات روانشناختی در بیماران، بهبود یافتگان و خانواده بیماران مبتلا به کوید 19، آموزش های مدیریت استرس و مواجه صحیح با پیامدهای روانشناختی بیماری، مشاوره از طریق سامانه 4030 و ارائه خدمات سلامت روان از برنامه هایی می باشد که در این دروان با جدیت فراوان در مراکز تابعه پیگیری و اجرا می شود.

وی افزود: در جمعیت تحت پوشش این مراکز خدمات مشاوره سوگ در بازماندگان متوفیان ناشی از بیماری کرونا، مداخلات روانشناختی در بهبود یافتگان بیماری کرونا به صورت فعالانه ارائه می گردد. در بررسی های صورت گرفته نیز برای افراد فاقد اختلالات روانپزشکی خدماتی از قبیل آموزش های روانشناختی پیشگیرانه از جمله آموزش مهارت های زندگی، آموزش مهارت های فرزندپروری، آموزش نوجوان سالم من، برنامه تقویت بنیان خانواده و خانواده توانا ارائه می گردد.

همچنین برنامه حمایت‌های روانی اجتماعی از پرستاران در شرایط کووید ۱۹ با همکاری مدیریت پرستاری معاونت درمان و گروه سلامت روانی اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اجرا گردید، در این طرح تمامی پرستاران شاغل در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه مورد غربالگری سلامت روان قرار گرفته و در صورت لزوم مداخلات بالینی و آموزش های لازم در خصوص مهارت‌های زندگی ارائه می شود و در ادامه فرآیند، پیگیری‌های لازم پس از مداخلات، به صورت مستمر از سوی کارشناسان سلامت روان صورت می پذیرد.


دکتر جانبازی در ادامه به برنامه شناسایی جغرافیایی نقاط پرخطر به روش مکان یابی یا MAPPING اشاره نمود و گفت:  یکی دیگر از فعالیت های بسیار مهم در این حوزه معاونت اجرای برنامه شناسایی جغرافیایی نقاط پرخطر به روش مکان یابی یا MAPPING می‌باشد، که طی آن با تلاش همکاران گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد،  360 نقطه پرخطر در مناطق تحت پوشش دانشگاه شناسایی شد.


وی افزود: در پاسخ به قطعنامه A/66/L.1 گروه کاری بین سازمانی سازمان ملل متحد در زمینه پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر UNIATF توسط دبیرکل سازمان ملل در سال 2013 تشکیل شد . این کار گروه سالانه با حضور 40 عضو از آژانس های سازمان ملل، صندوق ها و برنامه ها، موسسات مالی بین المللی سالی یکبار به شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد ECOSOC گزارش ارائه می نماید.

در سال 2021 تعداد 19 سازمان در سطح جهانی جوایز UNIATF را در زمینه پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر دریافت نموده و برندگان توسط معاون مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در 22 سپتامبر 2021 در جریان نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد با حضور مقامات عالی رتبه از کشورهای عضور سازمان ملل متحد و اعضای UNIATF اعلام شدند.

وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران به دلیل ارائه خدمات موثر در زمینه سلامت روان در طول پاندمی کووید 19 به عنوان یکی از خدمات قابل توجه  و برتر، برنده جایزه مذکور در سال 2021 گردیده است.

سرپرست معاونت امور بهداشتی دانشگاه، ضمن تبریک این موفقیت، از زحمات و تلاشهای بی دریغ و شبانه روزی مدیر و کارشناسان گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه ، کارشناسان سلامت روان مراکز خدمات جامع سلامت، پزشکان، کارشناسان مراقب سلامت، بهورزان و تمامی دست اندرکاران حوزه سلامت روان دانشگاه که در شرایط سخت همه گیری کووید 19 توانسته اند با برنامه ریزی، پشتکار و ارائه خدمات استاندارد سلامت روان به عموم مردم ، شرایط را برای کسب موفقیت جهانی فراهم آورده‌اند، تقدیر و تشکر کرد.

اکنون که با تلاش روزافزون تمامی همکاران و فعالانه حوزه سلامت روان ، خدمات سلامت روان در سال جاری به عنوان یکی از خدمات برتر انتخاب شده است، انتظار می رود که با برنامه ریزی و حمایت های بیشتر در این عرصه و ارائه خدمات سلامت روان به عموم مردم در مناطق تحت پوشش دانشگاه، شاهد موفقیت های روز افزون بیشتری در همه عرصه های داخلی و بین المللی باشیم.

 

 


 

 

  • گروه خبری : اخبار 99
  • گروه خبری : 109017
کلمات کلیدی
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست