افزایش خطر ابتلا به سرطان با مصرف نمکهای رنگی
رییس گروه تغذیه معاونت بهداشت توصیه کرد برای تامین ید مورد نیاز بدن از نمک یددار تصفیه شده به مقدار کم و با شرایط نگهداری مناسب استفاده شود
رییس گروه تغذیه معاونت بهداشت نیز با اشاره به نیاز مادران باردار به دریافت کافی ید توصیه کرد مادرانی که تصمیم به بارداری دارند و خانمها در دوران بارداری و شیردهی با مراجعه به مراکزخدمات جامع سلامت و پایگاههای سلامت از مراقبتهای ارایه شده توسط پزشک، مراقب سلامت و کارشناسان تغذیه بهره مند شوند و مکملهای مناسب و مورد نیاز را دریافت کنند.
فرشته فزونی با اشاره به تبلیغات نادرست در مورد نمک دریا (تصفیه نشده و فاقد ید)، سنگ نمک و نمکهای رنگی گفت مصرف این نمکها بعلت داشتن فلزات سنگین و آلودگی با آلایندههای شیمیایی بسیار مضر بوده و با خطر ایجاد سرطان همراه هستند.
به گفته وی نمک یددار تصفیه شده فاقد هرگونه ناخالصی است و مصرف نمک ید دار در حد توصیـه شده برای تمام افراد جامعــه ضروری است و عارضـه جانبی ندارد.
فزونی تاکید کرد بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی، کلیوی و یا سایر بیماران مقدار مصرف روزانه نمک خود را طبق نظر پزشک معالج و مشاور تغذیه تنظیم کنند.
رییس گروه تغذیه معاونت بهداشت توصیه کرد برای تامین ید مورد نیاز بدن از نمک یددار تصفیه شده به مقدار کم و با شرایط نگهداری مناسب استفاده شود
وی تاکید کرد برای پایدار ماندن ید باید نمک را در ظروف در بسته و تیره و دوراز نور نگهداری کرد و آن را درانتهای پخت به غذا اضافه نمود. همچنین .هنگام خرید نمک یددار تصفیه شده، دارای بسته بندی مناسب، پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضا انتخاب گردد.
به گفته این کارشناس تغذیه طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک در افراد زیر 50 سال سالم کمتر از پنج گرم و در افراد بالای50 سال، کودکان و بیماران قلبی وعروقی ، فشار خون بالا و.... روزانه کمتر از 3 گرم میباشد. این میزان نمک شامل نمکهای پنهان در غذا مانند نان، پنیر و سایر انواع مواد غذایی هم می شود.