×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1401/02/01 - 00:49
  • بازدید : 129
  • تعداد بازدید : 127
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برقراری فرآیند نظام ارجاع تخصصی تغذیه برای اولین بار در کشور

با گردهمایی کارشناسان تغذیه در انستیتو تحقیقات تغذیه ای پروژه نظام ارجاع تخصصی تغذیه برای اولین بار در کشور آغاز شد.

با حضور دکتر سهرابی معاون بهداشتی دانشگاه، دکتر مرتضویان رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دکتر جانبازی مشاور و معاون اجرایی معاونت بهداشتی، دکتر طبیبی رییس کلینیک‌های تغذیه و رژیم درمانی،  جمعی از اساتید و کارشناسان تغذیه واحدهای ستادی و محیطی معاونت بهداشتی در انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور  طرح همکاری برای ارجاعات تخصصی تغذیه  رسما آغاز شد.

 در این گردهمایی  که سی و یکم فروردین ماه در انستیتو تحقیقات تغذیه برگزار شد دکتر مرتضویان  ضمن ابراز خرسندی از اجرای این طرح  با اشاره به  وجود برخی  مراکز سودجو در حوزه تغذیه و رژیم درمانی گفت متاسفانه این مراکز به کمک شبکه‌های مجازی یا تاسیس کلینیک‌های لوکس با استفاده از ناآگاهی مردم  و با تکیه بر تبلیغات اقدام به مشاوره های غیر علمی می‌کنند که گاهی حتی برای سلامت فرد و جامعه مخاطره آمیز و زیانبار است.

وی  با اشاره به تاریخچه تاسیس  انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور گفت این مرکزاز سال 1340 تاسیس شده است و بیش از 60 سال از فعالیت آن می گذرد.

 دکتر مرتضویان با تاکید بر این نکته که انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای تنها مرجع ملی ایران در زمینه سیاستگذاری علوم تغذیه است گفت به عنوان یک رسالت ملی تصمیم گرفتیم با همکاری معاونت بهداشتی شرایط  ارجاع و پذیرش مراجعین و بیماران به کلینیک های تخصصی این مرکز  تسهیل گردد و خدمات  مشاوره ورژیم درمانی توسط متخصصین در اختیار مردم قرار گیرد. علاوه بر این زمینه همکاری های مشترک آموزشی و پژوهشی با معاونت بهداشتی تقویت گردد.

 دکتر مرتضویان همکاری با معاونت بهداشتی  در حوزه تغذیه  را گام مهمی برای ارایه خدمت به جمعیت 6 میلیون نفری تحت پوشش دانشگاه دانست و گفت از هر ارتباطی که به نفع سلامت عمومی مردم باشد استقبال می‌ کنیم .

دکتر سهرابی معاون بهداشتی دانشگاه نیز  در سخنانی هدف معاونت بهداشتی را ارایه خدمت بهینه به مردم عنوان کرد و گفت اولین استراتژی برای تامین این هدف استفاده مطلوب از امکانات و زیر ساخت‌های موجود است.

وی تاکید کرد عوامل خطر تهدید کننده سلامت بسیار متنوع هستند و در این میان الگوی نامناسب تغذیه نقش مهمی در بروز بیماری‌های غیرواگیر و مزمن دارد و اصلاح آن نیز در کاهش باربیماری‌ها  موثر است.   

وی با تاکید بر خدمات ارزشمند ارایه شده توسط  کارشناسان تغذیه در سطح مراکز خدمات جامع سلامت ونقش آن ها در اصلاح الگوهای تغذیه ای این خدمات را برای کلانشهری مانند تهران کافی ندانست و ضرورت توسعه آن را یادآوری کرد.  

معاون بهداشتی دانشگاه با اشاره به این که بعضی مراجعین به خدمات تخصصی رژیم درمانی نیاز دارند گفت با گذشت سالها متاسفانه فرآیند ارجاع در حوزه تغذیه محقق نشده است. از طرفی در نظام سلامت بعضی خدمات از جمله تغذیه ممکن است  به صورت بازاری ارایه شوند  و کیفیت لازم را نداشته باشند.

وی افزود از آنجا که نیاز به ارایه خدمات با کیفیت از اهداف معاونت بهداشتی است طرح  همکاری باکلینیک های انستیتو مطرح شد تا در صورت نیاز به مشاوره‌های تخصصی  این خدمات  با کیفیت و  از محیط آکادمیک و توسط متخصصان و اساتید  به مردم ارایه شود.

 وی با اشاره به وجود مناطق کم برخوردار در حوزه تحت پوشش دانشگاه گفت برخی از مراجعین توانایی مالی برای استفاده از مشاوره های تخصصی از بخش خصوصی را ندارند. این در حالیست که به علت بیماری‌هایی مانند نارسایی کلیه،دیابت و مشکلات قلبی عروقی و ... ممکن است ناگزیر به دریافت مشاوره‌های تغذیه و رژیم درمانی باشند. بنابراین با اجرای طرح طرح تلاش می‌کنیم  با  همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای  و اصلاح نظام ارجاع خدمات با کیفیت و با هزینه مناسب به  سهولت در اختیار مراجعین قرار گیرد. دکتر سهرابی یادآوری کرد با بررسی بازخوردها در سطوح مختلف نواقص این طرح به تدریج برطرف خواهد شد و امیدواریم با ارایه موفق این پروژه بتوان آن را  به عنوان یک الگوی کشوری  در اختیار سایر دانشگاه‌ها قرار داد.

در این جلسه دکتر طبیبی  رئیس کلینیک های تغذیه و رژیم درمانی و فرشته فزونی رئیس گروه تغذیه و اموردارویی مراحل اجرایی طرح را تشریح کردند و به سوالات حاضرین پاسخ گفتند.

در ادامه کارشناسان تغذیه از کلینیک های تغذیه و رژیم درمانی بازدید کردند.

این بازدید با توجه به انعقاد تفاهم نامه همکاری برای پذیرش ارجاعات تخصصی حوزه بهداشت توسط انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور انجام گرفت. طی روزهای گذشته کارشناسان معاونت بهداشت در جلسه آموزشی  نحوه استفاده از سامانه سیب را به اساتید این مرکز آموزش دادند. با انجام این مقدمات فرآیند ارجاع بیماران برای دریافت خدمات تخصصی  از هفته آینده آغاز خواهد شد.

 

 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار 99
  • کد خبر : 115796
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست