شعار روز جهانی مالاریا۲۰۲۲/به کار گیری نوآوری ها برای کاهش بار مالاریا وحفظ جان انسانها
موضوع روز جهانی مالاریا در سال 2022 "به کارگیری نوآوری برای کاهش بار بیماری مالاریا و نجات جان انسانها"است.
موضوع روز جهانی مالاریا در سال 2022 "به کارگیری نوآوری برای کاهش بار بیماری مالاریا و نجات جان انسانها"است.
دکتر سهرابی، معاون بهداشتی دانشگاه با اعلام این خبر گفت مالاریا مهمترین بیماری عفونی انگلی تهدید کننده حیات است که توسط انگل پلاسمودیوم ایجاد میشود و از طریق گزش پشه های ماده آنوفل آلوده منتقل می شود.
وی افزود 5 گونه انگلی وجود دارد که باعث ایجاد مالاریا در انسان میشود اما 2 گونه( پلاسمودیوم فالسیپاروم و پلاسمودیوم ویواکس ) بیشترین تهدید را دارند؛خوشبختانه این بیماری قابل پیشگیری و درمان است.
دکتر سهرابی با اشاره به آمار جهانی مالاریا گفت بر اساس گزارشات آماری در سال 2020، تقریبا نیمی از جمعیت جهان در معرض خطر ابتلا به مالاریا قرار داشتند و بیشتر موارد در جنوب صحرای آفریقا اتفاق میافتد با این حال، مناطق آندمیک مالاریا در جنوب شرقی آسیا، شرق مدیترانه، غرب اقیانوس آرام و قاره آمریکا نیز تعداد قابل توجهی از موارد ابتلا و مرگ را گزارش می کنند.
وی در تبیین شعار مطرح شده گفت هیچ کدام از ابزارهای که امروزه در دسترس هستند به تنهایی نمی توانند مشکل مالاریا را در جهان رفع کنند و سازمان بهداشت جهانی خواستار سرمایه گذاری و نوآوری در زمینه رویکردهای جدید برای کنترل ناقلین، تشخیص، داروهای ضد مالاریا و سایر ابزارهایی است که به کنترل این بیماری در جهان سرعت میبخشند.
معاون بهداشتی دانشگاه در باره وضعیت بیماری در ایران گفت بر اساس گزارشات تمامی موارد گزارش شده مالاریا در کشور وارده بوده و مورد انتقال محلی گزارش نشده است.
وی درباره مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از نظر ابتلا به این بیماری عنوان کرد در نتیجه تلاش ها و برنامهریزیهای بهداشتی خوشبختانه تاکنون، انتقال محلی مالاریا در محدوده دانشگاه گزارش نشده است و شاخص انتقال محلی مالاریا صفر است، اما باتوجه به مهاجرپذیری مناطق تحت پوشش دانشگاه و ورود اتباع باید برای حفظ این شاخص تلاش کنیم.
دکتر سهرابی خاطر نشان کرد برای پیگیری دقیق موارد مالاریا مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را بر اساس دستورالعمل کشوری مبارزه با مالاریا به 427 کانون بیماری طبقهبندی کردهایم.
وی افزود کانونها در مناطق شهری جمعیت تحت پوشش یک پایگاه بهداشتی و در مناطق روستایی جمعیت یک روستا در نظر گرفته میشود. در صورت کشف یک مورد مثبت مالاریا در هریک از کانونها در روستاهایی با جمعيت كمتر از 70خانوار همه افراد روستا و در شهر و روستاهای با جمعیت بالای 70 خانوار، حداقل 70 خانوار در مجاورت محل سکونت مورد کشف شده بررسی و مراقبت میشوند.
معاون بهداشتی دانشگاه خاطر نشان کرد خوشبختانه همه کانونهای منطقه تحت پوشش دانشگاه پاک هستند به این معنی که هیچ مورد انتقال محلی گزارش نشده است. همچنین 165 مرکز درمانی شامل بیمارستان و مراکز خدمات جامع سلامت برای ارایه خدمات مالاریا در محدوده دانشگاه و جود دارد که داروهای مورد نیاز برای درمان مالاریا در آنها تامین شده است ودر صورت تشخیص هر مورد مالاریا داروی مناسب در دسترس میباشد. در بیمارستانهای دولتی و خصوصی نیز پرستاران کنترل عفونت بیمارستانها برای هماهنگی واحدهای درمان و بهداشت آموزش دیده و فعالیت میکنند.
معاون بهداشتی دانشگاه موارد وارده مالاریا به مناطق تحت پوشش دانشگاه را 11 مورد عنوان کرد که 7 نفر آنها از جمعیت غیر ایرانی بودند. وی تاکید کرد خوشبختانه هیچ مورد مرگ مالاریا در منطقه تحت پوشش دانشگاه گزارش نشده و همه موارد به صورت رایگان درمان شدند.
شایان ذکر است انگل مالاریا 5 نوع به نامهای فالسیپاروم،اوال،ویواکس،مالاریه و ناولزی است.