تشدید نظارت های بهداشتی با اجرای برنامه سلامت رمضان
برنامه سلامت رمضان از 14 فروردین ماه کلید خورد و تا 14 اردیبهشت سال جاری به طول می انجامد.
با توجه به فرارسیدن ماه مبارک رمضان فعالیت برخی اصناف عرضه کننده مواد غذایی از جمله تهيه و فروش زولبيا، باميه، انواع شيريني، آش و حليم افزایش مییابد. از اینرو جهت حفظ سلامت روزهدارن و به منظور جلوگيري از بروز مسموميتهاي ناشی از آب و مواد غذایی نظارت بر رعايت ضوابط بهداشتي از جمله بهداشت فردي، محيطي و مواد غذايي در مراکز و اماکن تشدید میشود.
در برنامه سلامت رمضان شبکه از چهاردهم فروردین ماه آغاز شده است بازرسان بهداشت محیط حوزه معاونت بهداشتی مجهز به تجهیزات پرتابل سنجش و نمونه برداری از آب، مواد غذایی و سطوح از ساعت 8 لغایت 20 و در بعضی موارد تا ساعت 24 در مراکز و اماکن محل برگزاری نماز جماعت، سخنرانی، مراسم شبهای قدر و عید سعید فطر حضور مییابند و بر اجرای دقیق پروتکلهای بهداشتی نظارت میکنند.
یکی از مهمترین اقدامات اجرایی در این برنامه هماهنگی با دستگاه های نظارتی از جمله سازمان تعزیرات حکومتی، صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف، اتحادیههای صنفی و نیروی انتظامی و تشکیل تیمهای مشترک بازرسی است که به طور مستمر از مراکز فعال تهیه و عرضه و فروش مواد غذایی و سامانههای آبرسانی بازدید کرده و کیفیت آب آشامیدنی و موادغذایی را بررسی میکنند. از آنجاکه محلهای کسب و کاریکی از اماکن تجمع محسوب میشود بسیاری از شاغلین مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی به همین دلیل ممکن است درمعرض بیماری کووید 19 قرار بگیرند و لازم است علاوه بر رعایت اصول بهداشتی مقررات فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک کنترل شود، لذا یکی از وظایف بازرسان نظارت بر این موارد است
در صورت مشاهده مشکلات بهداشتی در ایام ماه مبارک رمضان شهروندان میتوانند با شماره تلفن 190 تماس گرفته تا در اسرع وقت به شکایات آنها رسیدگی شود.
طرح سلامت رمضان تا چهاردهم اردیبهشت و پایان ماه مبارک رمضان ادامه دارد.