×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

معرفی گروه  Health System/Services Research (HSR)

پژوهش در نظام سلامت یا پژوهش در خدمات سلامت شامل تحقیقاتی است که جنبه کاربردی دارند و با هدف تولید اطلاعات مناسب برای حل مشکلات و مسائل اجرایی طراحی می شوند .همچنین منظور از اجرای آنها کمک به تصمیم گیری در سطوح مدیریتی و ارائه راه حلهای مناسب می باشد. از آنجا که توسعه بهداشت و درمان جامعه مستلزم دسترسی به آخرین تحولات فنی و علمی و بکارگیری بهترین روش های ممکن در ارائه خدمات است، تحقیق در سیستم های بهداشتی درمانی به عنوان یک شاخه پژوهش نوین شناخته شده است.

پژوهش در نظام سلامت از دو جزء سیستم های سلامت و تحقیق تشکیل شده است. نظام سلامت  شامل ساختار تمام مراکز و تسهیلات بهداشتی، برنامه‌ها و پروژه‌هایی است که درگیر ارائه مراقبت‌های سلامت  به جمعیت یک کشور هستند. این مراکز بهداشتی عبارتند از: مراکز ارائه مراقبت های بهداشتی اولیه مانند خانه های بهداشت و پایگاه های سلامت و مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی. مراکز ارائه دهنده خدمات سلامت سطح دوم مانند بیمارستان های منطقه ای؛ و بیمارستان های تخصصی/ فوق تخصصی در سطح سوم ارائه خدمات. تحقیقات نظام سلامت با امور پیشگیری، درمان و ارتقای سلامت در داخل نظام ملی سلامت مرتبط می باشد و توسط نهادها و سازمان ها بر اساس جنبه های اجتماعی-اقتصادی، سیاسی و فرهنگی انجام می شود.

 

هدف:

هدف از تحقیق در سیستمهای بهداشتی ، ارتقا سطح سلامت افراد جامعه به عنوان رکن اساسی در فرایند توسعه اجتماعی ، اقتصادی از طریق بالا بردن میزان و کارایی سیستم ارائه خدمات بهداشتی درمانی است. بدین منظور در این نوع پژوهش اطلاعاتی ارائه می شود که عملکرد سیستم سلامت را بهبود می بخشد و در نهایت منجر به بهبود وضعیت سلامت می شود. گزینه های خط مشی و اطلاعات عملی را در اختیار نقش آفرینان نظام سلامت قرار می دهد. این نقش آفرینان ممکن است از سیاست گذاران در سطح ملی تا مدیران کلینیک در سطح مراقبت های اولیه متغیر باشند. پژوهش در نظام  سلامت، در واقع تحقیقات کاربردی سلامت است.

ویژگی های HSR:

  • تمرکز بر اولویت مسائل بهداشتی                           
  • دارای طبیعتی مشارکتی
  • عملگرا
  • روشی چند زمینه ای
  • طبیعتی چند بخشی
  • تاکید براثربخشی هزینه
  • تمرکز بر راه حلهای عملی
  • طبیعت تکرار پذیری

 

شرح وظایف واحد  HSR

1- همکاری در تعیین اولویت های تحقیقاتی با تاکید بر جنبه های کاربردی و نیازهای حوزه بهداشت

۲- بررسی و تصویب طرح های ارائه شده با توجه به اولویت های تحقیقاتی و در چارچوب اختیارات تفویض شده
۳- اطلاع رسانی مکتوب اولویت های تحقیقاتی به کلیه ذینفعان مستقر در دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی

۴- پیگیری جهت دریافت گزارش طرح های تحقیقاتی و پایان نامه های انجام شده در حوزه معاونت

بررسی طرح های ارائه شده با توجه به اولویتهای پژوهشی

5- برنامه ریزی و انجام هماهنگی وتسهیل اجرای پروژه های پژوهشی

6- پیگیری کاربرد گزارش طرحهای پژوهشی انجام شده در حوزه معاونت

7- برگزاری دوره های پژوهشی متناسب با نیاز پرسنل معاونت بهداشت و مراکز تابعه

8- همکاری و تعامل با مراکز  علمی-پژوهشی دانشگاهی، ملی و بین المللی

 

 

 

فایل ها

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست