×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/11/14 - 14:00
  • بازدید : 137
  • تعداد بازدیدکننده : 133
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت:

شیر و لبنیات ﻣﻬﻢ‌ﺗﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ ﺗـﺎﻣﻴﻦ ﻛﻠﺴـﻴﻢ

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت مصرف کافی شیر و لبنیات (2 تا 3 واحد روزانه) را برای تامین کلسیم بدن ضروری عنوان کرد.

فرشته فزونی با اشاره به پویش سلامت؛ اطلاع‌رسانی تغذیه سالم افزود شیر و لبنیات یکی از گروه‌های اصلی هرم غذایی و ﻣﻬﻢ‌ﺗﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ ﺗـﺎﻣﻴﻦ ﻛﻠﺴـﻴﻢ است. کلسیم شیر به راحتی جذب می‌شود به همین دلیل شیر و فرآرده های لبنی منابع غنی کلسیم محسوب می‌شوند.

وی تصریح کرد گروه شیر و لبنیات می‌تواند بسیاری از نیازهای تغذیه‌ای انسان از جمله بخشی از نیاز روزانه به فسفر، ویتامین های گروه « آ»، «ب» ، اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه ضروری و پروتئین های مورد نیاز بدن را تامین کند.

فزونی خاطرنشان کرد منابع غذایی گیاهی مثل بادام، پودر سنجد و تخم شربتی جایگزین مناسبی برای گروه شیر و لبنیات در تامین کلسیم نیستند و در کنار شیر و لبنیات می‌توانند به افزایش دریافت کلسیم کمک کنند.

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت با تاکید بر استفاده از شیرهای پاستوریزه و استرلیزه کم چرب گفت بسیاری از افراد تصور می‌کنند چون هیچ فرآیندی بر روی شیرخام انجام نمی‌شود و یک محصول کاملا طبیعی است برای مصرف مناسب‌تر است در حالی که شیرهای پاستوریزه ارزش غذایی بهتری نسبت به شیرهای فله‌ای و لبنیات سنتی دارد.

وی در توضیح این مطلب بیان کرد  شیر و لبنیات فله دارای آلودگی میکروبی بالایی هستند و احتمال ابتلا به بیماری تب مالت را افزایش می‌دهند. حرارت زیاد، طولانی مدت و مستقیمی که هنگام  جوشاندن به شیرهای فله داده می‌شود باعث آسیب به پروتئین و ویتامین‌های محلول در آب موجود در شیر شده و ارزش غذایی آن را به شدت کاهش می‌دهد در حالی که در فرآیند پاستوریزاسیون تا حد زیادی ارزش غذایی شیرحفظ می شود بنابراین، بهترین توصیه جایگزین کردن لبنیات پاستوریزه به جای لبنیات سنتی است.

فزونی با اشاره به شایعات نادرست بین مردم در خصوص شیرهای استریل یا فرادما گفت شیرهای پاکتی مدت‌دار بدون نگهدارنده هستند و فرآیند تهیه و بسته‌بندی  این نوع لبنیات موجب ماندگاری بالای این نوع شیرها می‌شود.

وی همچنین استفاده از محصولات لبنی غنی شده با ویتامین دی را به  دلیل کمک به جذب بهتر کلسیم  انتخاب مناسب‌تری عنوان کرد.

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت با تاکید بر اهمیت مصرف شیر در کودکان و نوجوانان گفت شیر گزینه‌ای سالم و مقوی برای کودکان در سنین رشد است و دریافت ناکافی شیر و لبنیات باعث تاخیر در رشد استخوانی وکوتاه قدی در کودکان و نوجوانان می شود.

وی خاطر نشان کرد به منظور فرهنگ‌سازی و تشویق دانش آموزان به مصرف شیر، ایجاد عادات غذایی سالم و تامین بخشی از نیازهای غذایی دانش آموزان توزیع شیر در مدارس ابتدایی آغاز شده است.

فزونی هرواحد ازگروه شیر و لبنیات معادل یک لیوان شیر کم چرب یا یک پیاله ماست یا دو لیوان دوغ کم نمک عنوان و یادآوری کرد کره و خامه در هرم غذایی جزء گروه لبنیات نیستند.

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت در خاتمه سخنان خود تاکید کرد حذف لبنیات در رژیم غذایی افراد مبتلا به برخی بیماری‌ها مانند سنگ کلیه توصیه نمی شود و بیماران باید برای مصرف و تنظیم میزان لبنیات روزانه با پزشک خود مشاوره کنند.

 

 

.

 

 

 

  • گروه خبری : معاونت
  • گروه خبری : 138504
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست