×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/02/08 - 14:16
  • بازدید : 57
  • تعداد بازدیدکننده : 56
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

درباره مالاریا بیشتر بدانید

در محدوده دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تمام موارد کشف شده مالاریا وارده از خارج از استان و کشور بوده و انتقال محلی وجود نداشته است.

مهدی نیک کار کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت، با بیان این مطلب گفت 25 آوریل مصادف با 6 اردیبهشت ماه به عنوان روز جهانی مالاریا نامگذاری شده است.

وی افزود  مالاریا دراوایل قرن بیستم به عنوان مهمترین معضل بهداشت عمومی در  کشورما  بوده و  به ویژه در سواحل دریای خزر و نواحی جنوبی که شدت بیشتری  داشته است  این در حالی است که  اکنون مالاریا بیشتر در مناطق روستایی جنوب و جنوب شرق ایران و به صورت موارد وارده از خارج کشورمی باشد.

نیک کار خاطرنشان کرد  همجواری با کشورهای آلوده همسایه ، تغییرات اقلیمی از جمله بارندگی و سیلابهای اخیر در کشور پاکستان همچنین  ترددهای فراوان از مبادی رسمی و غیررسمی به شهرهای مرزی از دلایلی است که می‌تواند که وضعیت ابتلا به این بیماری را تحت تاثیر قرار دهد.

 کارشناس مبارزه با بیماری‌ها عامل بیماری مالاریا  را یک  انگلی تک‌ سلولی عنوان کرد و گفت  فرآیند ابتلا به بیماری به دنبال گزش پشه آنوفل ماده و خون‌خواری از فرد بیمارآغاز می‌شود.این انگل در بدن پشه تکثیر پیدامی‌کند  و به دنبال گزش فرد سالم تعدادی انگل مالاریا همراه با بزاق وارد جریان خون فرد می‌شود

او اضافه کرد پس از حدود یک هفته  از زمان آلودگی انگلی بیماری وارد مرحله خونی شده و فرد مبتلا به صورت دوره‌ای دچار تب،‌ لرز و تعریق می‌شود و سایر نشانه‌های بالینی می‌شود.

به گفته نیک کار علایم اولیه مالاریا غیراختصاصی است و با بسیاری از بیماری‌های عفونی حاد و تب‌دار از جمله  بیماری ویروسی و آنفولانزا مشابه است  لذا افرادی که سابقه سفر به مناطق مالاریا خیز در خارج از کشور یا داخل کشور داشته اند باید برای تشخیص بیماری با داشتن این علایم باید برای تشخیص بیماری مراجعه کنند

کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیردر مورد تشخیص بیماری گفت  برای تشخیص مالاریا باید وجود انگل را در خون اثبات کرد که از این کار از طریق روش تشخیص طلایی  تهیه لام خون محیطی انجام می‌شود.  علاوه بر این امروزه کیت های تشخیص سریع  (RDT) نیز در دسترس است

نیک کار با اشاره به این که فعالیت خونخواری پشه آنوفل از غروب آفتاب تا قبل از طلوع ادامه دارد  توصیه کرد  در سفر به مناطق مالاریاخیز از پوشیدن لباس های آستین کوتاه و شلوارک از غروب آفتاب تا صبح زود اجتناب شود.

وی همچنین استراحت در درون پشه بند، استفاده از توری درب و پنجره، استفاده از دستگاه حشره کش برقی (ویپ) و استفاده از پمادها یا مواد  دور کننده پشه را از راههای قطع زنجیره انتقال بیمار دانست.

به گفته این کارشناس پس از تایید تشخیص مالاریا و تعیین نوع انگل بیمار باید داروی ضد مالاریای مناسب دریافت کند

 شناسایی بیماران و درمان صحیح، کامل و به موقع آن‌ها در کنار سایر اقدامات مانند بهسازی محیط و کنترل جمعیت پشه انوفل اهمیت به سزایی در ریشه کنی و حذف مالاریا دارد.

 

  • گروه خبری : معاونت
  • گروه خبری : 141578
کلمات کلیدی
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست