×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/01/14 - 13:01
  • بازدید : 105
  • تعداد بازدیدکننده : 102
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

چند توصیه مهم برای سلامت دهان و دندان در روزه داری

کارشناس سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه با اشاره به اهمیت بهداشت دهان و دندان به عنوان یکی از اولویت های مهم سلامت در روزه داری به بیان توصیه هایی به روزه داران پرداخت.

 دکتر بهناز ولیزاده کارشناس سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت با اشاره به فواید روزه داری بر اهمیت رعایت بهداشت دهان و دندان در ماه میهمانی خدا تاکید کرد و از  روزه داران خواست در ماه مبارک رمضان به بهداشت دهان و دندان خود توجه بیشتری داشته باشند.

وی یادآور شد: در برخی افراد به علت گرسنگی و استفاده بدن از ذخایر چربی برای تامین کالری مورد نیاز، بوی خاصی از دهان استشمام می شود که پس از صرف افطار خودبه خود برطرف می‌شود.

کارشناس سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت با اشاره به کاهش بزاق در روزه داری گفت میزان بزاق روزه داران در طول روز بدلیل اینکه ساعات طولانی از هیچ خوردنی و آشامیدنی استفاده نمی‌کنند به حداقل می رسد و همین مساله ممکن است باعث ایجاد بوی بد دهان شود.وی مسواک زدن دندان‌ها و زبان را  یک راه حل ایده ال برای حفظ سلامت دهان و دندان و رهایی از بوی بد دهان برشمرد و تاکید کرد روزه داران پس از صرف وعده سحری و افطار، دندان‌ها و فضاهای بین دندانی را به خوبی با استفاده از مسواک و نخ دندان تمیز کنند.

 دکتر ولی زاده  توصیه کرد افراد برای جلوگیری از بروز مشکلات دندانی که  در اثر خشکی دهان  ایجاد می‌شود در طی روزه داری  ودر طول روز نیز شست‌وشوی دهان خود را انجام دهند.

وی با تاکید بر اهمیت مسواک زدن در روزه داری خاطرنشان کرد: مسواک زدن در هنگام روزه داری اگر با دقت کافی انجام شود سبب باطل شدن روزه نمی شود.

کارشناس سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت  با اشاره به تاثیر مصرف میوه و سبزیجات  در افزایش تولید بزاق و  جلوگیری  از بوی بد دهان توصیه کرد روزه داران در زمان سحری و افطار از میوه و سبزیجات تازه استفاده کنند.

به گفته وی موادغذایی مانند سیر وپیاز  همچنین مصرف غذاهای تند،چرب و حاوی مقدار زیاد ادویه از دلایل ایجاد بوی بد دهان در زمان روزه داری هستند و باید از مصرف آن‌ها خودداری کرد . 

دکتر ولیزاده  همچنین  تاکید کرد مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین مانند چای،قهوه و نوشابه موجب کاهش مقدار آب بدن و خشکی دهان می شود بنابراین روزه داران باید مصرف این نوشیدنی ها را کاهش دهند.

کارشناس سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت در خاتمه سخنان خود خاطر نشان کردکشیدن سیگار در بوی بد دهان تاثیر به سزایی داردو ماه رمضان را بهترین زمان برای ترک سیگار دانست.

 

 

 

  • گروه خبری : معاونت
  • گروه خبری : 140531
کلمات کلیدی
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست