×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/03/01 - 18:41
  • بازدید : 267
  • تعداد بازدید : 260
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رییس دانشگاه:

فرصت بسیار کمی برای تغییرات دموگرافیک داریم

دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه در برنامه زنده تلویزیونی عصر شنبه 30 اردیبهشت ماه به خانه برمی گردیم، سالمندی جمعیت را یکی از ابرچالشهای مهم در جهان و ایران برشمرد.

دکتر زالی با اشاره به رشد شتابان جمعیت سالمندی در ایران گفت: پیش بینی می شود در سال 1435 یک سوم جمعیت ایرانی سالمند باشند و پنجره جمعیتی  که در ایران در سال 1385 باز شده است در سال 1425 مسدود می شود بنابراین زمان بسیار اندکی برای عبور از این گذار  و انجام مداخلات ضروری داریم.

به گفته وی پنجره جمعیتی به این معناست که دو سوم یا 70 درصد جمعیت یک جامعه را گروه سنی 15 تا 65 ساله یاگروه مولد تشکیل می دهند و زمانی که این میزان افت کند و به خصوص یک سوم افراد جامعه غیرمولد باشند این پنجره بسته خواهد شد. بنابراین ما فرصت بسیار کمی برای تغییرات دموگرافیک داریم.

دکتر زالی با توجه به اهمیت بحث سالمندی به هزینه های بسیار بالای درمان بیماری های دوران سالمندی اشاره کرد.

رییس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت کیفیت زندگی سالمندی گفت: طول عمر بانوان در کشور ما حدود 78 سال است اما متاسفانه بانوان از سن 56 سالگی دچار ناتوانی جسمی و روانی می شوند و دوران سالمندی آنان همراه با چالشهای مختلف  از نظر سلامت جسمی و روانی می شود .

وی دو موضوع مهم در دوران سالمندی در ایران را سندرم آشیانه تنها و انزوای اجتماعی برشمرد و  تک فرزندی خانواده ها را یک زنگ خطر جدی برای آینده برشمرد وتعمیق شکاف بین نسلی را از دیگر موضوعات مهم نیازمند توجه دانست که به دلایل مختلف ایجاد شده است.

دکتر زالی مهمترین راهکار موثر در این خصوص را سرمایه گذاری برای ترویج ازدواج در بین جوانان ایرانی برشمرد و یادآور شد: در سالهای اخیر سن ازدواج در ایران و جهان افزایش یافته است. تقریبا در همه استانهای کشور شاهد کاهش نرخ ازدواج هستیم.

وی تغییر سن ازدواج را یک معضل جهانی عنوان کرد که باید مدنظر قرار گیرد.

دکتر زالی آموزش مهارت های لازم به جوانان را در داشتن زندگی زناشویی موفق و فرزندآوری بسیار با اهمیت عنوان کرد که می تواند آمار طلاق و جدایی را کاهش دهد.

وی با اشاره به تلاش ستودنی وزارت بهداشت در بحث جوانی جمعیت بر مشارکت سایر دستگاهها در این زمینه تاکید کرد و یادآور شد که سازمانها و سایر دستگاهها باید در زمینه تسهیلات و وام و فراهم آوردن زمینه ازدواج آسان و تسهیلات مسکن و ایجاد اشتغال برای جوانان  مشارکت کنند.

دکتر زالی این موضوع را نیازمند یک بسته حمایتی تشویقی دانست و تاکید کرد: مهمترین موضوع در این خصوص اشتغال جوانان است و بدون تردید در صورت اشتغال جوانان ازدواج آنان نیز با سهولت بیشتری انجام می شود.

وی همچنین با توجه به وجود مراکز و تکنولوژی های نوین در کشور یادآور شد که درمان زوجین نابارور علاقمند به فرزندآوری نیز توسط مراکز تخصصی و متخصصان زبده انجام می شود.

دکتر زالی بر اساس نتایج مطالعات صورت گرفته به استمرار و دوام و ثبات ازدواجهای دانشجویی اشاره کرد و یادآور شد که  سهولت، همگنی و تجانس فرهنگی و علمی زیادی در این نوع ازدواجها وجود دارد و این ازدواجها در دوران دانشجویی در محیطی آرام تر و عاطفی تر و باانتظارات کمتر صورت می گیرد.

بنا بر گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  دکتر زالی در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات و چالشهای موجود در خصوص ایجاد خوابگاههای متاهلی در تهران اشاره کرد و حل این موضوع را نیازمند عزم جدی همه دستگاهها برشمرد.

وی با اشاره به دشواری‌های ایجاد فضاهای خوابگاهی در کلانشهرها و تهران  خواستار مشارکت همه سازمانهای مستقر در این خصوص شد. 

  • گروه خبری : معاونت
  • کد خبر : 126901
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست