×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/08/27 - 09:19
  • بازدید : 45
  • تعداد بازدید : 31
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

رهگذران و راکبان دوچرخه و موتور؛گروه‌های آسیب‌پذیر تصادفات رانندگی

رییس گروه کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت با بیان این مطلب شعار این روز را «رانندگی ایمن و مسئولیت اجتماعی» عنوان و تاکید کرد با رعایت نکات ایمنی می‌توان به میزان قابل توجهی بروز حوادث ترافیکی و رانندگی را کاهش داد و جان بسیاری از افراد را حفظ کرد.

 هرساله سومین یکشنبه ماه نوامبر (27 آبان ماه سال )1403 از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان «یادواره قربانیان حوادث ترافیکی» گرامی داشته می شود.

 

رییس گروه کاهش خطر بلایا و حوادث  معاونت بهداشت با بیان این مطلب شعار این روز را «رانندگی ایمن و مسئولیت اجتماعی» عنوان و تاکید کرد با رعایت نکات ایمنی می‌توان به میزان قابل توجهی بروز حوادث ترافیکی و رانندگی را کاهش داد و جان بسیاری از افراد را حفظ کرد.

 

 مهندس اکرم طالبی با اشاره به این که حوادث ترافیکی  جزء 8 عامل مهم مرگ و میر در جهان هستند یکی از دغدغه های کشورهای دنیا را پیشگیری از مرگ های زودرس عنوان کرد وگفت حوادث ترافیکی در تمام دنیا سلامت کلی جامعه اعم از جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی را تحت تاثیر مخرب خود قرار می دهد.

 

وی  با بیان این که حوادث ترافیکی اولین علت مرگ در گروه سنی 5 تا 29 سال  هستند گفت  در کشور ما نیز حوادث ترافیکی دومین علت مرگ‌ و میر و اولین علت مصدومیت و سال‌های از دست‌رفته به علت مرگ زودرس محسوب می شود.

 

مهندس طالبی با یاداوری خسارات اقتصادی قابل توجه صدمات ترافیک جاده‌ای برای افراد، خانواده‌ها و جامعه خاطرنشان کرد این خسارات ناشی از هزینههای درمان و از دست دادن بهره‌وری برای کشته شدگان، افراد کار افتاده و خانواده‌هایی است که برای مراقبت از مجروحین نیاز به مرخصی از کار یا مدرسه دارند.

 

وی رهگذران، دوچرخه سواران و موتورسواران را گروه‌های آسیب پذیر در تصادفات رانندگی برشمرد و تصریح کرد بیش از نیمی از مرگ و میر ناشی از تصادفات جاده ای در جهان در عابران پیاده، دو چرخه سواران راکبان موتورهای دو و سه چرخ و سرنشینان آن‌ها که به عنوان کاربران آسیب پذیر جاده شناخته می‌شوند اتفاق می‌افتد.

به گفته این کارشناس پسرهای جوان در معرض خطر بسیار بیشتری از سایر گروه‌ها قرار دارند و تقریبا 75 درصد مرگ‌های جاده‌ای از این گروه است.

 

وی سرعت بالا، نپوشیدن کلاه ایمنی (موتور سیکلت، دوچرخه)، نبستن کمربند ایمنی، استفاده نکردن از صندلی مخصوص کودک در خودرو، رانندگی بعد از مصرف مشروبات الکلی، مواد روان گردان و داروهای خواب آور، رانندگی با خستگی و خواب آلودگی، استفاده از تلفن همراه حین رانندگی و دیده نشدن وسایل نقلیه و عابران پیاده (عدم آشکارسازی) را از جمله عوامل افزایش بروز حوادث ترافیکی عنوان کرد.

 

رییس گروه کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت تاکید کرد این روز یادواره تمام افرادی که در جاده ها کشته و زخمی شده‌اند و فرصتی برای قدردانی از اقدامات حیاتی تیم های امداد و نجات است .

به گفته وی تقویت واکنش های حقوقی به تصادفات، ترویج اقدامات مبتنی بر شواهد برای جلوگیری و در نهایت متوقف کردن مرگ و میر و جراحات بیشتر در ترافیک جاده ای و حمایت بهتر از قربانیان ترافیک جاده ای و خانواده های قربانیان از جمله اهداف این برنامه است.

 مهندس طالبی در خاتمه ضمن دعوت از شهروندان برای رعایت نکات ساده ایمنی توصیه ‌هایی را برای کاهش حوادث ناشی از تصادفات بیان کرد:

قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنید.

کمربند ایمنی خود را ببندید.

خودروی خود را هر چند وقت یک بار برای معاینه فنی به تعمیرگاه ببرید.

همواره با سرعت مطمئنه برانید.

فاصله خود را از خودروی جلویی حفظ کنید.

حین رانندگی ز تلفن همراه  استفاده نکنید.

اگر احساس خواب آلودگی دارید، رانندگی نکنید.

هنگام رانندگی از خوردن و آشامیدن خودداری کنید.

 

  • گروه خبری : معاونت
  • کد خبر : 149251
کلید واژه

تصویر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست