گزارشی از آخرین روز اجرای پویش ملی سلامت
حکایت همچنان باقی است
30 دیماه روز آخر استقرار نیروهای بهداشتی به منظور غربالگری مراجعان و رهگذران بالای 18 سال بود، اما پیگیریهای نظام بهداشت و درمان کشور از افراد در معرض خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر ادامه دارد.
بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، «پویش ملی سلامت» به دستور وزیر بهداشت از 20 آبان ماه با هدف شناسایی افراد پرخطر و در معرض ابتلا به بیماریهای غیرواگیر، ارتقای سواد سلامت جامعه و ایجاد پرونده الکترونیک برای هر ایرانی کلید خورد.
وزیر بهداشت پیش از رونمایی از این پویش بلند مدت در خصوص ضرورت اجرای آن با بیان این که علت مرگ ۸۳ درصد افراد جامعه، ابتلا به بیماریهای غیرواگیر است، عنوان کرد: ۳۲ درصد افراد بالای ۱۸ سال در کشور پرفشاری خون دارند و این در حالی است که بیش از ۶۰ درصد این افراد از پرفشاری خون خود خبر ندارند. همچنین علت بیش از 30 هزار مرگ سالانه در کشور، ابتلا به بیماری دیابت است و حال آن که حدود ۳۰ درصد از مردم از ابتلای خود به دیابت اطلاع ندارند.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، سعی بر این است از امسال تا سال ۱۴۰۹ با غربالگری مبتلایان به بیماریهای غیر واگیر در پویش ملی سلامت، دست کم تعداد نیم میلیون مرگ بر اثر بیماریهای قلبی و عروقی و ۳۰ هزار مرگ بر اثر دیابت کاهش پیدا کند.
طبق دستورالعمل وزارت بهداشت افراد بالای 18 سال میتوانستند به نزدیکترین خانه بهداشت، پایگاه سلامت یا مرکز خدمات، جامع سلامت محل سکونت خود مراجعه و قند و فشارخون خود را به صورت رایگان اندازهگیری کنند.
در طول این پویش علاوه بر اماکن مذکور، میزهای خدمت به منظور اجرای این پویش در بسیاری از میادین، پارکها و اماکن مذهبی استقرار داشتند و کارکنان حوزه بهداشت همه روزه از صبح تا ساعت پنج عصر در اماکن به غربالگری مراجعان مشغول بودند.
بر اساس برنامهریزیها و سیاستگذاریهای پویش ملی سلامت، تمامی موارد مشکوک به ابتلا به دیابت و فشارخون در ادامه طرح با استناد به سامانه یکپارچه سیب پیگیری خواهند شد.
افراد مبتلا به فشارخون و دیابت در این طرح به نزدیکترین مرکز درمانی محل سکونت ارجاع داده شدند.
نظر