برگزاری تمرین دورمیزی زمان صفر در معاونت بهداشت
تمرین دورمیزی زمان صفر با موضوع آمادگی در برابر وقوع اپیدمی بیماری وبای التور و مدیریت شرایط اضطرار پدیده گرد وغبار در معاونت بهداشت برگزار شد.
این مانور با فرماندهی دکتر سهرابی معاون بهداشت در تاریخ 25 تیرماه و با حضور اعضای سامانه فرماندهی حادثه معاونت بهداشت و مراکز و شبکه های بهداشت تابعه، ستاد عملیات بحران دانشگاه (EOC) ، دفتر مدیریت خطر بلایا و حوادث وزارت بهداشت و گروه سلامت در بلایای دانشکده بهداشت برگزار گردید.
دکتر سهرابی در سخنانی ضمن بیان نکاتی درباره اپیدمی بیماری وبای التور اجرای این مانورها را گام موثری در ارتقای علمی و آمادگی عملیاتی تیم نظام سلامت در مقابله با بحران عنوان کرد.
وی تصریح کرد این مانور با هدف شناسایی نقاط قابل بهبود، شناسایی و تقویت ظرفیت های موجود، تقویت کار گروهی و تیمی و به منظور تمرین کارکنان در مورد نقش ها و مسئولیت های اساسی در بحرانها انجام میشود.
مهندس محمدی رئیس گروه مدیرت خطر بلایا و حوادث نیز با اعلام موضوع سناریوی تدوین شده هدف از برگزاری این مانور را حفظ و ارتقای آمادگی اعضای سامانه فرماندهی حادثه از نظر علمی و عملی، برقراری ارتباط میان ستاد عملیات بحران دانشگاه (EOC)و مرکز هدایت عملیات معاونت بهداشت ( DOC ) و بررسی چالشهای هماهنگی عنوان کرد.
وی یادآوری کرد در این مانور ظرفیت سازی برای عملیات مشترک، بررسی فرایند فراخوان اعضای سامانه فرماندهی حادثه، فرایند هشدار سریع و اطلاع رسانی DOC معاونت بهداشتی با مراکز و شبکههای تحت پوشش و چالش های زیر ساختی در لحظه صفر بررسی و کارکردهای تخصصی با توجه به سناریوی فرضی ارزیابی میشود.
در ادامه با قرائت سناریو« اپیدمی بیماری وبای التور» و «مدیریت شرایط اضطرار پدیده گرد وغبار بهداشت» مدیران و روسای گروههای معاونت بهداشت فرآیندها و فعالیت های مورد انتظار را در حیطه تخصصی خود درهنگام وقوع حوادث مشابه شرح دادند.
در خاتمه درباره چالش ها و نقاط خطر بحث و تبادل نظر شد و راهکارهایی برای ارتقای توان علمی و عملیاتی حوزه بهداشت در پاسخ به موضوع بیان شد.
پیش از این و در همین راستا از تمامی شبکه و مراکز بهداشت تابعه خواسته شده بود با توجه به آغاز فصل گرم طراحی و اجرای تمرینهایدورمیزی و کارکردی را در دستور کار خود قرار دهند وکارکردهای مشترک و تخصصی خود را بر اساس برنامه عملیاتی تدوین شده ارزیابی کنند.
مانور های دور میزی با تمرکز بر فرآیندهای پاسخگویی و سلسله مراتب فرماندهی با هدف ارتقای سطح آمـادگـی تیمهای واکـنـش اضـطـراری طراحی و اجرا میشوند.
نظر