دکتر زالی:
معیارهای طرح جوانی جمعیت باید به صورت قابل وصول دنبال شود
دکتر علیرضا زالی در جلسه قرارگاه جوانی جمعیت که با حضور هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و اعضای کارگروهها برگزار شد، با اشاره به اینکه پروژه جوانی جمعیت موضوعی چندوجهی و پیچیده است، اظهارکرد: باید ضمن اجرا، اصلاح و بازبینی برخی مشکلات، این طرح با قوت بیشتر ادامه یابد.
دکتر زالی با تاکید بر اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در حوزه زایمانهای بیدرد در کشور پیشتاز است و اقدامات درخشانی در کارنامه خود ثبت کرده، طراحی و اجرای سیاستهای کاربردی برای توسعه و استمرار این روند را در دستور کار قرار داد.
دکتر زالی درباره نحوه پوشش بیمهها در مراکز درمان ناباروی نیز توضیحاتی داد و گفت: در پروژههای طرحهای جوانی جمعیت باید پوشش بیمهها در قالب آییننامه مستقل اجرا شود، ضمن اینکه مراکز خصوصی نیز در این حوزه فعالتر عمل کنند.
رییس دانشگاه تغییر الگوی باروری در کشور را نگران کننده دانست و ایجاد سازوکارهایی با هدف آسیبشناسی و بهبود این وضعیت را ضروری عنوان کرد.
وی از افزایش سن باروری فرزند اول در مردان خبر داد و افزود: این عدد افزایش چشمگیری داشته و به 32 سال رسیده، باید با برنامهریزی جامع و مدون این روند اصلاح شود.
دکتر محمدرضا سهرابی معاون امور بهداشت دانشگاه نیز دراین جلسه عملکرد جلسات کمیتههای جوانی جمعیت تا پایان سال 1401 را تبیین کرد و به مقایسه نرخ باروری در سال 1399 و 1400 پرداخت.
وی از کاهش نرخ باوری در استانهای البرز، سمنان و مرکزی در سال 1400 در مقایسه با سال 1399 خبر داد و خاطرنشان کرد: در سال 1401 تعداد یک میلیون و 75 هزار و 290 رویداد تولد ثبت شده که در مقایسه با سال 1400، 40 هزار و 914 تولد معادل 3.7 درصد کاهش داشته که بیشترین آن مربوط به استانهای تهران، خراسان رضوی و اصفهان بوده است.
تغییر الگوی فرزندآوری در ایران به سمت فرزند سوم و بیشتر بخش دیگری از گزارش دکتر سهرابی را به خود اختصاص داد.
وی درباره میانگین سنی پدرو مادر در اولین فرزندآوری در سال 1401 نیز توضیحاتی داد و گفت: میانگین سن مادران دراولین فرزندآوری مربوط به استان تهران 30.2 سال و کمترین مربوط به استان و سیستان و بلوچستان 22.7 سال است، همچنین بیشترین میانگین سنی پدران در اولین فرزندآوری مربوط به استان تهران 34.4 سال و کمترین مربوط به سیستان و بلوچستان 27.1 ثبت شده است.
دکتر سهرابی درباره حیطه باروری سالم و محورهای کارنامه عملکرد جوانی جمعیت مواردی را مطرح کرد.
بنا به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تعامل سازنده درون بخشی با فعالان مردمی جمعیت، اجرای برنامههای جوانی جمعیت به عنوان اولویت اول وزارت بهداشت، نظارت و پیگیری اجرای بهموقع مصوبات جلسات قرارگاه جوانی جمعیت و تامین و تقویت نیروی انسانی جوانی جمعیت از جمله پیشنهادهای معاون امور بهداشتی دانشگاه برای ارتقای طرحها و اجرای مصوبات جوانی جمعیت بود.
نظر