×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1404/04/10 - 09:34
  • بازدید : 17
  • تعداد بازدید : 15
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

توصیه‌های بهداشتی برای تهیه و توزیع غذاهای نذری‌ در ماه محرم

رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه ضمن تسلیت ایام عزاداری ماه محرم برای حفظ سلامت عزاداران بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی در هنگام تهیه و توزیع نذورات تاکید کرد.

 

مهندس مجید تاجیک رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه در گفت و گو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با تاکید بر رعایت موازین بهداشتی در فرایند تهیه و توزیع نذورات اظهار کرد: عدم رعایت این موازین احتمال بروز بیماری‌های منتقله از طریق آب و غذا را افزایش می‌دهد در صورتی که با رعایت نکات ساده می‌توان از بروز مسمومیت‌های غذایی جلوگیری کرد.

وی با بیان این که پخت و پز مواد غذایی حتما باید در مکان‌های واجد شرایط بهداشتی انجام شود تاکید کرد: تمام افراد دست اندرکار تهیه و توزیع غذا، نوشیدنی و چای باید کارت بهداشت معتبر داشته باشند و هنگام ارایه خدمت، بهداشت فردی را رعایت کنند.

به گفته وی مواد اولیه و مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشند و توصیه می‌شود از مواد غذایی بسته بندی شده مورد تایید وزارت بهداشت استفاده شود.

 

استفاده از نمک و روغن بهداشتی در تهیه غذا

استفاده از نمک و روغن مناسب در تهیه غذاهای نذری از دیگر الزامات گفته شده توسط این کارشناس بهداشت بود.

بنا به توصیه وی برای طبح غذاهای نذری باید از نمک‌های بسته‌بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز ساخت سازمان غذا ودارو استفاده کرد. روغن‌های مصرفی نیز باید دارای مجوز ساخت سازمان غذا و دارو با میزان ترانس پایین باشند.

 

نکات مهم نگهداری و طبخ مواد غذایی

رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت استفاده از ظروف مناسب در هنگام طبخ غذاها را ضروری برشمرد و یادآور شد که پس از هر بار طبخ باید شست‌وشوی ظروف و تجهیزات مورد استفاده به نحو مطلوبی انجام شود.

 

مهندس تاجیک با اشاره به نحوه نگهداری مواد غذایی پخته شده گفت: مواد غذایی پخته شده نباید به مدت طولانی(بیش از دو ساعت) در دمای محیط نگهداری شوند. همچنین از بسته بندی غذای آماده شده بیش از دو ساعت قبل از مصرف باید خودداری کرد.

 

به گفته وی درصورت اجبار برای نگهداری غذاهای پخته شده بیش از دو ساعت باید آن را در دمای زیر چهار درجه سانتی‌گراد یا دمای بالای 63 درجه سانتی‌گراد (روی شمعک گاز) نگهداری کرد.

 

عدم نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت یکدیگر داخل یخچال یا سردخانه، عدم توزیع سالاد و سبزی، عدم مصرف دخانیات در مکان‌های مسقف، نصب تابلو و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات در مکان‌های عزاداری، عدم راه رفتن توزیع کنندگان بر روی سفره‌ها از دیگر توصیه‌های بهداشتی این کارشناس معاونت بهداشت در مراسم عزاداری ایام محرم بود.

 

استفاده از ظروف استاندارد و بهداشتی برای توزیع مواد غذایی

مهندس تاجیک بر استفاده از ظروف استاندارد (food grade) برای توزیع آب، چای و مواد غذایی تاکید کرد و گفت: داشتن علامت فودگرید (food grade) نشان‌دهنده این است که محصول مورد نظر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی تولید شده و فاقد مواد شیمیایی مضر است.

 

به گفته رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه، درصورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم، بهتر است از ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود.

 

وی درخصوص استفاده از ظروف یکبار مصرف شفاف و نازک( پلی استایرین) برای توزیع مواد غذایی و نوشیدنی‌های گرم وداغ هشدار داد و یادآور شد که این ظروف برای نوشیدنی‌های با دمای بالای65 درجه سانتی‌گراد مناسب نیست.

 

مهندس تاجیک به هیئت‌های عزاداری و مسئولان موکب‌ها توصیه کرد تا حد امکان از نوشیدنی‌های بسته‌بندی برای نذورات خود استفاده کنند و برای خنک کردن نوشیدنی‌ها نیز از یخ‌های بسته بندی بهداشتی استفاده شود.

 

رعایت نکات بهداشتی در خرید و ذبح دام

رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت بر ضرورت تهیه فرآورده‌های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی تاکید کرد و توصیه کرد که از ذبح و قربانی دام در جلوی هیئت‌ها اجتناب شود.

 

رعایت نکات بهداشتی در مکان‌های عزاداری

وی در ادامه بر رعایت بهداشت، شست‌وشو و گندزدایی مستمر، نصب سیستم لوله‌کشی مایع دستشویی یا جای مایع دستشویی در سرویس‌های بهداشتی مکان‌های عزاداری تاکید کرد.

 

مهندس تاجیک با اشاره به ساماندهی پسماندهای تولید شده در این ایام گفت: پسماندهای تولید شده باید به شکل بهداشتی جمع‌آوری، منتقل و دفع شوند. بنابراین قراردادن سطل یا کیسه برای جمع‌آوری مرتب ظروف و لیوان‌های یکبار مصرف استفاده شده در کنار هر ایستگاه ضروری است.

 

به گفته وی کارشناسان بهداشت محیط دانشگاه در ایام سوگواری ماه محرم با همکاری سایر سازمان‌های مرتبط از مساجد، تکایا و حسینیه‌ها بازدید می‌کنند و ضمن آموزش متولیان مساجد و روسای هیئت‌ها بر رعایت بهداشت فردی و عمومی نظارت دارند.

 

رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه در خاتمه سخنان خود خاطرنشان کرد: شهروندان درصورت بروز هرگونه شکایت بهداشتی می‌توانند با شماره 190 تماس گرفته و موضوع را پیگیری کنند.

 

 

  • گروه خبری : معاونت
  • کد خبر : 157967
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست