انجام مراقبت حشره شناسی در پایانه مسافربری شرق تهران
به منظور رصد وجود احتمالی پشه آئدس در مبادی ورودی تهران مراقبت حشره شناسی با حضور اعضای هیات علمی در پایانه مسافربری شرق تهران انجام شد .
بنا بر اعلام روابط عمومی مرکز بهداشت شرق تهران روز چهارشنبه 20 تیر ماه سال جاری با حضور فوکال پوینت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و تهران و جمعی ازمسئولان و کارشناسان مرکز بهداشت شرق، کارشناس معاونت بهداشت و مدیر و معاون پایانه مسافربری شرق تهران مراقبت حشره شناسی در پایانه مسافربری انجام شد.
در ابتدای این برنامه نشستی که برگزار گردید ضمن تاکید بر اهمیت اجرای صحیح و اصولی اقدامات نظام مراقبت از آئدس درباره بیماری زایی آئدسهای مهاجم و بیماریهای منتقله شامل تب دانگ، چیکونگونیا و زیکا صحبت شد
در ادامه با راهنمایی فوکال پوینتهای علمی دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و تهران و با گشت زنی میدانی در محوطه پایانه مسافربری شرق تهران مکانهای مناسب برای شناسایی و رصد وجود احتمالی پشه آئدس مهاجم انتخاب و تله گذاری انجام شد.
در این برنامه مقرر بود پس از 3 روز تلههای جانمایی شده ( اویتراپ ها ) از نظر وجود پشه آئدس مهاجم بررسی شوند.
بنا برگزارش گروه بیماریهای معاونت بهداشت نتایج بررسیها نشان میدهد تا این تاریخ تخم، لارو و پشه بالغ آئدس در تلههای جانمایی شده مشاهده نشده است.
در حال حاضر مبادی ورودی استان تهران توسط سه دانشگاه علوم پزشکی پایتخت در حال رصد و مراقبت می باشند و تاکنون در هیچ یک از مبادی ورودی نشانه ای از پشه آئدس دیده نشده است.
از آنجا که خطر وجود پشه آئدس همیشه وجود دارد مراقبت حشره شناسی به منظور رصد وجود احتمالی پشه مهاجم در مبادی ورودی تهران از سالهای قبل در حال انجام است و همچنان ادامه خواهد داشت تا در صورت مشاهده پشه بتوان اقدامات کنترلی مناسب برای مبارزه و جلوگیری از تکثیر آن انجام داد.
بهسازی محیط، از بین بردن و جمع آوری ظروف و لاستیک های رها شده در محیط، مدیریت پسماندها و ماندآبها و در نهایت از بین بردن هر گونه زیستگاه این پشه ها از راههای مقابله با پشه آئدس و پیشگیری از ورود و تکثیر آن است.