×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/05/10 - 09:48
  • بازدید : 200
  • تعداد بازدیدکننده : 191
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

دومین جلسه شورای مدیران مراکز بهداشت و شبکه های تابعه برگزار شد

دومین جلسه شورای مدیران مراکز بهداشت و شبکه های تابعه در سال جاری با حضور دکتر صالح قاسمی پژوهشگر جمعیت و دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت تحولات جمعیت در ستاد شبکه بهداشت فیروزکوه برگزار شد.

در این جلسه  دکتر قاسمی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد فرزند آوری به مقایسه روند رشد جمعیت کشور در دهه های مختلف پرداخت وسیاست‌های جمعیتی و مولفه های تاثیر گذار بر این موضوع را  تبیین کرد.

وی با بیان این که رشد جمعیت موتور محرکه رشد اقتصاد درجهان است به انتقال قدرت اقتصاد جهانی از کشورهای صنعتی کنونی(G7) به کشورهای نوظهور(E7) اشاره کرد و گفت ساختار جوان جمعیت یکی از مشخصات  کشورهای درحال ظهور و سالمندی و روند بالای سالخوردگی وجه مشترک  همه کشورهای گروه 7  است. 

دکتر صالح قاسمی خاطر نشان کرد در سال 2015 اقتصاد کشورهای نوظهور برابر با اقتصاد کشورهای صنعتی بوده است و پیش‌بینی می‌شود در سال 2040 قدرت اقتصاد کشورهای نوظهور دوبرابر کشورهای صنعتی باشد.

 آلمان، آمریکا، فرانسه، انگلستان، ژاپن، ایتالیا و کانادا کشور‌های صنعتی کنونی (G7)  و چین، هند، اندونزی، برزیل، روسیه، مکزیک و ترکیه به عنوان کشورهای در حال ظهور(E7) نامیده می‌شوند.

  دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت با تشریح شاخص سالمندی و بیان  تجربه  کشور ژاپن در این زمینه  از  شاخص سالخوردگی به عنوان یک مگاترند(ابرروند) نام برد که در همه دنیا مطرح است.

وی یادآوری کرد آن چه می تواند این موضوع را در کشور ما تبدیل به  بحران کند روند بسیار سریع حرکت جامعه به سوی سالمندی است که برنامه‌ریزی برای ارایه خدمات به جمعیت سالمند را  با مشکل مواجه می‌کند.

دکتر قاسمی  در ادامه ضمن تحلیل روند شاخص رشد طبیعی جمعیت با تعریف سطح جانشینی جمعیت این شاخص را در ایران و جهان مقایسه کرد.

به گفته وی  برای دستیابی به سطح جانشینی مطلوب در کشور، نرخ باروری کلی بیش از  2.5 هدف گذاری شده است.

 این پژوهشگر جمعیت در بخش یگری از سخنان خود روند  نرخ باروری و طلاق را تحلیل کرد و با بیان پژوهش‌های مختلف در این زمینه تاکید کرد شاخص ها بیانگر آن است که فرزندآوری عامل تحکیم نهاد خانواده و کاهش طلاق قانونی است .

دکتر محمدرضا سهرابی معاون بهداشت نیز ضمن تقدیر از حضور  دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت توجه وزارت بهداشت به مقوله جمعیت و کاهش شاخص فرزندآوری در گزارشات سال‌های قبل را یادآوری کرد و افزود علیرغم توجه به موضوع عملا اقدامی برای رفع این مشکل انجام نشده بود.

 وی با اشاره به شاخص‌هایی مانند شهرنشینی، تحصیلات تکمیلی بانوان و تاخیر در سن ازدواج  نقش این شاخص‌ها را در کاهش محدوده دوره فرزند آوری و در نتیجه کاهش موالید یادآوری کرد و  افزود هدف از برنامه‌ریزهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت این است که با رصد مداوم شاخص‌ها بتوان بر اساس شرایط برنامه‌های مناسب طراحی و  مداخلات موثر انجام داد.

معاون بهداشت دانشگاه  اظهار امیدواری کرد جهت دستیابیی به اهداف قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده علاوه بر اجرای قوانین به مساله فرهنگ سازی بیشتر توجه شود.

دومین جلسه شورای مدیران شبکه ها و روسای مراکز بهداشت در سال جاری روز یکشنبه مورخ 8مرداد 1402 به میزبانی شبکه بهداشت فیروزکوه برگزار شد.

 در این جلسه  علاوه بر بررسی مشکلات برنامه نظام ارجاع و پزشک خانواده بر تسریع اقدامات مورد انتظار جهت استقرار کامل برنامه تاکید شد.

 همچنین مدیران ستاد معاونت بهداشت وضعیت پیشرفت پروژه های عمرانی، ویزیت پزشک  و نسخه نویسی الکترونیک در بستر سامانه سیب،  برنامه ها و اقدامات حوزه بیماری‌های واگیر و غیر واگیر  و انتظارات در خصوص شبکه بهره‌ور را گزارش کردند. 

دکتر حسینی مدیر شبکه بهداشت فیروزکوه نیز در گزارشی کوتاه دستاوردهای شبکه بهداشت فیروزکوه را بیان کرد. 

 در حاشیه جلسه معاون بهداشت دانشگاه با  همراهی معاونین فنی و اجرایی از  واحدهای ستادی شبکه بهداشت فیروزکوه و مرکز خدمات جامع سلامت شهدای هفتم بازدید  و از خدمات ارایه شده کارکنان قدردانی کرد.  

همچنین به درخواست رییس شورای اسلامی روستای بهان معاون بهداشت دانشگاه ب از این روستا بازدید کرد .

در این بازدیدکه به منظور امکان سنجی راه‌اندازی خانه بهداشت  دکترسهرابی در نشستی با رییس شورای بهان گفت و گو کرد و از نزدیک در جریان مشکلات روستا قرار گرفت.

 معاون اجرایی معاونت بهداشت و مدیر شبکه فیروزکوه نیز در این بازدید حضور داشتند.

 

 

  • گروه خبری : معاونت
  • گروه خبری : 129853
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست