×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/02/17 - 09:48
  • بازدید : 6250
  • تعداد بازدید : 5702
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

در واحدهای بهداشتی چه خدماتی به مادران باردار ارایه می ‌شود؟

خدماتی که

مدیرگروه جمعیت و سلامت خانواده ضمن گرامیداشت روز جهانی ماما(5 می برابر با 15اردیبهشت) با اشاره به اجرایی‌سازی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت یکی از ارکان مهم خدمات بهداشتی، مراقبت مناسب از زنان در دوران پیش از بارداری، دوران بارداری و پس از زایمان است که توسط تیم سلامت در واحدهای بهداشتی ارایه می‌گردد.

 دکتر اهدایی‌وندتصریح کرد هدف از انجام این مراقبت‌ها این است بانوان با هر وضعیتی و در هر سطحی از نیاز اقتصادی، اجتماعی که به واحدهای ارائه دهنده خدمت مراجعه می‌کنند،خدمات کارآمد و اثربخش دریافت نمایند. خوشبختانه شاخص‌های بهداشتی مراقبت از مادر و کودک نشان می‌دهد که با یاری خداوند و تلاش همکاران حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ارایه این خدمات موفق بوده است. 

وی با اشاره به این که در سامانه الکترونیک سلامت بیش از 50 خدمت برای ماما معرفی شده است خاطرنشان کرد در مراکز خدمات جامع سلامت برخی از خدمات ارایه شده مانند غربالگری سرطان‌های زنان صرفا توسط ماماها ارایه می‌گردد.

چه مراقبت هایی پیش از بارداری در واحدهای بهداشتی ارایه می ‌شود؟

مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشت با اشاره به این که مراقبت‌های مامایی نقش بسیار مؤثری در ایجاد جامعه‌ای سالم دارد گفت خانم‌هایی که قصد بارداری دارند در صورت مراجعه به واحدهای بهداشتی حداقل یک  بار توسط پزشک و 2 بار توسط ماما ویزیت و مراقبت می‌شود.

وی گفت بررسی وضعیت سلامت مادر و سوابق بارداری و زایمان قبلی،اندازه‌گیری قد و وزن، علایم حیاتی، معاینه فیزیکی، معاینه دهان و دندان،درخواست آزمایشات لازم،انجام تست پاپ اسمیر در صورت نیاز، تجویز مکمل‌های دارویی،بررسی  و تکمیل واکسیناسیون و ارائه آموزشها و توصیه های لازم در هر مراجعه از دیگر خدماتی است که زنان قبل از بارداری دریافت می کنند .

 

همه مراقبت‌هایی که در دوران بارداری انجام می‌شود.

به گفته دکتر اهدایی‌وند انجام حداقل 8 بار مراقبت در بارداری توسط ماما و حداقل یک بار توسط پزشک، اندازه‌گیری فشارخون، درجه حرارت، تنفس، قد و وزن، ارتفاع رحم و ضربان قلب جنین و...، درخواست آزمایشات و سونوگرافی و تجویز مکمل‌های لازم  از خدماتی است که در واحدهای بهداشتی به مادران باردار ارایه می‌گردد.

وی تاکید کرد معاینه دهان و دندان و بررسی سلامت روان، بررسی سابقه و تکمیل واکسیناسیون و  معرفی مادر به کلاس‌های آمادگی زایمان از هفته 20 بارداری از دیگرخدمات ارایه شده به مادران باردار است .

تکمیل دفترچه مادر و نوزاد در هر مراجعه و تحویل آن به خانم باردار و ارایه توصیه ها و آموزشهای لازم نیز در هر بار مراجعه انجام می‌شود

مراقبتهای پس از زایمان در واحدهای بهداشتی

 دکتر اهدایی وندبا تاکید بر اهمیت  انجام مراقبت های معمول پس از  زایمان  گفت مراقبت‌های پس از زایمان در سه نوبت (روزهای 1 تا 3، 10 تا 15 و 30 تا 42 روز) انجام می‌شود و علاوه بر معاینات لازم علائم و شکایات شایع سلامت روان مادر بررسی می‌گردد.همچنین درصورت نیازآزمایشات لازم درخواست شده و مکمل‌های دارویی نیز تجویز می‌گردد.

به گفته وی در مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاههای سلامت و خانه های بهداشت علاوه مراقبت های بارداری  خدمات مربوط به شیردهی و مراقبت های دوران نوزادی نیز ا ارایه  می‌گردد وزادان و کودکان زیر 5 سال طبق بسته خدمتی مراقبت می‌شوند.

وی با اشاره  به این که هرساله برای روز جهانی ماما یک شعار انتخاب می شود گفت امسال  شعار جهانی روز  ماما " همگام با هم در راستای تحقق شواهد علمی مامایی" و شعار ملی"ماما، حامی فرزندآوری و سلامت "  انتخاب شده است.

دکتر اهدایی وند یادآور شد در حال حاضر 782 ماما در واحدهای تابعه معاونت بهداشت فعالیت می‌کنند و در سال گذشته بیش از 13 میلیون خدمت توسط ماماها در سامانه الکترونیک سلامت (سیب) ثبت شده است .

  • گروه خبری : معاونت
  • کد خبر : 126041
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست