×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1404/01/20 - 09:40
  • بازدید : 69
  • تعداد بازدید : 53
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

مروری بر کارنامه نوروزی معاونت بهداشت؛ بیش از 39 هزار بازدید بهداشتی و ارایه 315 هزار خدمت به مراجعان

معاون بهداشت دانشگاه ضمن قدردانی از تلاش کارکنان حوزه معاونت بهداشت خدمات ارایه شده در ایام تعطیلات نوروز را تشریح کرد .

 دکتر محمدرضا سهرابی با اشاره به اجرای برنامه سلامت نوروزی گفت این برنامه امسال از 11 اسفند ماه سال گذشته لغایت پایان 15فروردین ماه اجرا شد و بازرسان  بهداشت محیط موفق شدند با انجام  39  هزار و 295 بازدید وضعیت بهداشت مراکز تهیه و توزیع، اماکن عمومی و مراکز حساس، سامانه های آب‌رسانی و مراکز اقامتی و اسکان نوروزی را رصد کنند که 1247مورد بازرسی به صورت مشترک با سایر دستگاه ها و سازمان ها و اصناف انجام شده است.

 

دکتر سهرابی با اشاره با تقارن ماه مبارک رمضان و نوروز خاطر نشان کرد کارشناسان بهداشت محیط با انجام  یک هزار و 526 بازدید بهداشتی از اماکن متبرکه و مساجد بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ایام ماه مبارک رمضان و مراسم عید سعید فطر در مصلی امام خمینی (ره) و سایرمناطق تحت پوشش دانشگاه نظارت کردند.

 

به گفته وی در این ایام تعداد 2هزار و 948بازدید به صورت اختصاصی از کارگاه‌های تولید شیرینی و تولید اختصاصی زولبیا و بامیه و مراکز تهیه و عرضه آش وحلیم انجام شده است. 

 

معاون بهداشت دانشگاه بازدید از سامانه‌های آبرسانی و نظارت مستمر بر سلامت آب را از دیگر فعالیت‌های انجام شده عنوان کرد و گفت ضمن انجام 328بازدید از سامانه های آبرسانی،  تعداد 764  مورد نمونه میکروبی به منظور بررسی سلامت آب آشامیدنی تهیه و به آزمایشگاه آب ارسال گردید. همچنین تعداد 12 هزار و  501 مورد کلرسنجی از آب آشامیدنی انجام شد.

 

وی تصریح کرد در اجرای برنامه سلامت نوروزی و ماه رمضان تعداد 21 هزار و961 مورد سنجش‌های محیطی با استفاده ازدستگاه های پرتابل بازرسی انجام شد و بازرسان با کشف  35 هزار و 505 کیلوگرم موادغذایی فاسد، فاقد مشخصات بهداشتی، غیرمجاز و تاریخ مصرف گذشته  این مواد را از  چرخه مصرف انسانی خارج کردند.

 

دکتر سهرابی با اعلام  رسیدگی به هزار و 287  مورد شکایات مردمی ثبت شده در سامانه  تلفنی 190 گفت  به منظور اجرای روند قانونی برخورد با  تخلفات بهداشتی برای  12 هزار و 785  مرکز و امکنه دارای نقص بهداشتی اخطار صادر شد که  471 مورد از این مراکز به علت تخلف از قوانین ومقررات بهداشتی به مراجع قضایی معرفی و از این تعداد 212 مورد نیز  به دلیل عدم رعایت آیین نامه ماده 13 پس از طی روند اقدامات قانونی پلمب شدند.

 

کنترل و رصد بیماری‌ها در تعطیلات نوروز

معاون بهداشت دانشگاه در ادامه به رصد مداوم  بیماری‌ها در تعطیلات نوروز اشاره کرد و گفت  همانند سال‌های گذشته ضمن تقویت تیم‌های واکنش سریع در سطح ستاد معاونت بهداشت و واحدهای تابعه و تامین ملزومات موردنیاز از جمله واکسن با تشدید فعالیتها خدمات مورد نیاز شهروندان و مسافران نوروزی در قالب نظام مراقبت بیماری‌های واگیر ارایه شد.

 

 وی  از انجام۳۳۷  بازدید نظارتی به منظور بررسی چگونگی ارایه خدمات خبر داد و خاطرنشان کرد با تلاش پزشکان و کارشناسان حوزه بهداشت دانشگاه در بازه زمانی  25 اسفند ماه سال گذشته لغایت 15 فروردین 1404  تنها سه مورد  طغیان مسمومیت غذایی بسیار محدود شناسایی و افراد مبتلا مورد بررسی و درمان قرار گرفتند.

 

 همچنین  ۵۲۷ فرد مشکوک به بیمارهای واگیر تحت مراقبت سندرومیک قرار گرفتند وهزار و 990  مورد  نمونه‌گیری از افراد مشکوک به بیماری‌های واگیر از جمله  التور، تب دنگی، آنفولانزا، سرخک و سایر بیماری‌ها از بیماران اخذ  و جهت تشخیص قطعی به آزمایشگاه‌های مربوطه ارسال گردید.



وی ارایه خدمات  24 ساعته مراقبت و پیشگیری از هاری برای افراد حیوان گزیده را بخش دیگری از فعالیت ها عنوان کرد و افزود با پیش‌بینی‌های صورت گرفته این خدمات بدون وقفه و تعطیل  ارایه شد به طوری که  یک هزار و 881 مورد حیوان گزیده به واحدهای مراقبت و پیشگیری از هاری تحت پوشش دانشگاه مراجعه و خدمات مورد نیاز را دریافت کردند.

به گفته وی در مجموع ۴ هزارو  ۷۷۳ دوز واکسن  پیشگیری از هاری برای این افراد تزریق گردید.

 

 

 ارائه خدمات غربالگری نوزادان در ایام نوروز

معاون بهداشت دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود به ارایه خدمات با شناسایی و درمان زودرس بیماری های ارثی و متابولیکی در نوزادان اشاره کرد وگفت با  توجه به اهمیت شناسایی و درمان زودرس بیماری های ارثی و متابولیکی در نوزادان، با برقراری ۱۰ مرکز و استقرار ۱۲ تیم کشیک در ایام نوروز خدمت غربالگری نوزادان به مراجعین ارائه شد.

وی اظهار کرد در این ایام  تعداد 4 هزار و567نوزاد از نظر بیماری های هیپوتیروئیدی،  فنیل کتونوری،  فاویسم  و 53 بیماری متابولیک ارثی بررسی شدند.

 

به گفته وی  دراین بررسی‌ها 300 مورد مشکوک به هیپوتیروئیدی نوزادی  و 178 مورد  مشکوک به فنیل کتونوری،  نقص آنزیم G6PD و سایر بیماری‌های متابولیک ارثی  شناسایی شدند که اقدامات فوری در خصوص آزمایشات تشخیصی و ارجاع نوزادان به بیمارستان منتخب انجام شد.

 

فعالیت مراکز آموزش هنگام ازدواج

دکتر سهرابی درباره فعالیت مراکز آموزش هنگام ازدواج نیز گفت این مراکز در محدوده مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر اساس تقویم رسمی کشورخدمات مورد نیاز به زوجین متقاضی ازدواج را ارایه کردند و با برگزاری 44 جلسه آموزشی  347 نفر از زوجین در کلاسهای آموزشی شرکت کردند.

 

وی  اظهار کرد همچون سالهای گذشته  برپایی غرفه‌های سلامت و چاپ و نصب بنرهای آموزشی در معابر ورودی شهرها از دیگر فعالیت‌ها برای تامین سلامت شهروندان و مسافران نوروز بود که امسال با توجه به اجرای پویش «نه به پویش تصادف» و با محوریت پیشگیری از بروز تصادفات و ایمنی مسافران  برنامه‌ریزی و  انجام شد.

 

معاون بهداشت دانشگاه ضمن قدردانی از تلاش تمامی کارکنان حوزه بهداشت گفت بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه سلامت سیب (25 اسفند 1403 تا 15 فروردین 1404) بیش از 315 هزار خدمت به مراجعین در واحدهای بهداشتی دانشگاه ارایه شده است.

 

 بر اساس این گزارش یک هزار 871 مادر باردار و  2 هزار و 654  نفر برای  مراقبت پس  از زایمان به واحدهای بهداشتی مراجعه کرده‌اند. همچنین  8 هزار و ۸۵۵ دوز واکسن‌های مختلف از  بدو تولد تا ۱۸ ماهگی و یک هزار و 435مورد تزریق واکسن‌های بزرگسالان، مادران باردار و سربازان در مراجعه به واحدهای تابعه معاونت بهداشت تزریق شده است.

 



مشاهده متن خبر در سایت دانشگاه

  • گروه خبری : معاونت
  • کد خبر : 154258
کلید واژه

تصویر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست