متن پیام معاون بهداشت دانشگاه به مناسبت گرامیداشت روز جهانی سالمند
معاون بهداشت دانشگاه سالمندی را حاصل بقاء بهتر و کیفیت زندگی بالاتر دانست و اظهار کرد توجه به دانش و مهارت تعامل با سالمندان، توانمندسازی سالمندان و پیشگیری از انزوای آنها باید جزئی از چشمانداز آینده هر کشور باشد.
معاون بهداشت دانشگاه با گرامیداشت روز جهانی و هفته ملی سالمند(اول اکتبر مصادف با 10 مهر ماه 1403) توجه به این مناسبت را فرصتی برای گرامیداشت سالمندان و پیوند بین نسلی عنوان کرد.
دکتر سهرابی با اشاره به این که جمعیت سالمندان جهان همواره رو به فزونی است تصریح کرد سالمندی حاصل بقاء بهتر و کیفیت زندگی بالاتر است و توجه به دانش و مهارت تعامل با سالمندان، توانمندسازی سالمندان و پیشگیری از انزوای آنها باید جزئی از چشمانداز آینده هر کشور باشد.
وی افزود جوامعی میتوانند سالمندی سالم و فعال را تجربه و از مزایای آن استفاده کنند که نگاه دقیق به مقوله سالمندی دارند و این واقعیت را به درستی تجزیه و تحلیل کرده و به موقع اقدام کنند.
وی در ادامه به تغییرات جمعیت شناختی در ایران و جهان اشاره کرد و گفت سرعت رشد جمعیت سالمندان در جهان در حال افزایش است؛کشور ما نیز به سرعت به سمت سالمندی پیش خواهد رفت.
وی افزود بحران سالمندی یک اتفاق غیر مترقبه نیست، ما می دانیم که در آینده ای نه چندان دور حتی در صورت موفق بودن برنامه های جوانی جمعیت، کشور ما دارای جمعیت سالمند قابل توجه است.
معاون بهداشت دانشگاه حضور سالمندان را به عنوان یک فرصت برشمرد و فرهنگسازی و تامین زیرساختها برای دستیابی سالمندان به سالمندی سالم،پویا، موثر و نقشآفرین را ضروری دانست.
وی خاطرنشان کرد خدمات موجود با رشد جمعیت سالمند همخوانی ندارد و برنامه های موجود نیاز به بازنگری دارد.
دکترسهرابی با تاکید بر ضرورت آشنا کردن جامعه و خانواده های دارای سالمند با تغییرات طبیعی و تغییرات ناشی از بیماری های دوران سالمندی خاطرنشان کرد با افزایش سن ممکن است سرعت پردازش، حافظه، عملکرد و توجه سالمندان کاهش یابداما سرعت پیشرفت این تغییرات در افراد مختلف متفاوت است لذا باید به جامعه آموزش داد این تغییرات بشناسند و توجه کنند همه تغییرات در دوران سالمندی ناشی از افزایش سن نیست و گاهی بررسی دقیقترلازم است..
معاون بهداشت دانشگاه با بیان ویژگی های جامعه امروز و زندگی شهرنشینی فشارهای روحی و روانی و استرس ها را بخش جدانشدنی از زندگی عنوان کرد و یادآور شد در دوران سالمندی به دلیل تغییرات شرایط زندگی مثل بازنشستگی، از دست دادن شریک زندگی و نزدیکان، کاهش تواناییهای جسمی فشار روانی بیشتر خواهد بود.
وی تاکید کرد آموزش مهارتهای زندگی به سالمندان و مراقبان آنها میتواند واکنش افراد را متفاوت کند و از تاثیر مخرب فشارهای روانی و استرس ها بکاهد.
دکتر سهرابی توجه سلامت معنوی را از طریق اثرگذاری بر عواطف و هیجانات مثبت از عوامل موثر بر افزایش قدرت سالمندان در رویارویی با استرس ها عنوان کرد .
به گفته وی بر اساس مطالعات انجام شده سالمندانی سیستم پشتیبان قوی دارند، از سلامت جسمی بهتری برخوردارند، کمتر احساس انزوا دارند و کمتر علائم اضطراب و افسردگی را بروز میدهند
معاون بهداشت دانشگاه ضمن تاکید بر توجه به خود مراقبتی در سالمندان به راهاندازی کلینیک مجازی خودمراقبتی اشاره کرد و گفت این کلینیک با استفاده از ربات پرسشگر به مشکلات شایع در گروههای مختلف سنی از جمله سالمندان را در اختیار شهروندان قرار میدهد و کمک میکند با استفاده از تفاسیر ارایه شده تصمیمات صحیح برای سلامت اتخاذ شود.
دکتر سهرابی از سالمندان و خانوادههای آنها دعوت کرد برای بهرهمندی از مراقبتهای دوران سالمندی به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند و ابراز امیدواری کرد با برنامهریزی بهتر شعار «سالمندی فعال، فردایی بهتربرای همه» در عمل تحقق یابد.