×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1404/09/15 - 12:40
  • بازدید : 35
  • تعداد بازدید : 35
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

ضرورت توجه به سلامت و کیفیت نان مصرفی/   پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم آغاز شد

فرشته فزونی از آغاز پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف ارتقاء دانش تغذیه‌ای جامعه و شعار «نان و سلامتی» خبر داد.

رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت  از آغاز پویش ملی  اطلاع رسانی تغذیه سالم از 15 لغایت 30 آذر ماه خبر داد.

 

فرشته فزونی اظهار کرد این پویش با هدف ارتقاء دانش تغذیه‌ای جامعه و حساس‌سازی سیاستگذاران با محوریت نان و شعار «نان وسلامتی» اجرا می گردد.

 

وی با اشاره به اهمیت سلامت وکیفیت نان مصرفی گفت در کشور ما نان به عنوان بخش مهمی از غذای اصلی افراد جامعه است و قسمت عمده‌ای از میزان انرژی و پروتئین مورد نیاز روزانه را در بسیاری از افراد تامین می‌کند؛ بنابراین توجه به سلامت و کیفیت نان مصرفی بسیار حایز اهمیت است.   

 

رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت اصلاح شیوه زندگی همراه با بهبود کیفیت مواد غذایی و ارتقای دانش تغذیه‌ای جامعه را  از جمله راهکارهای اساسی برای پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر و پیامدهای ناشی از آن  برشمرد و افزود در تحقیقات بالینی متعدد تأثیر مصرف مواد غذایی حاوی غلات سبوس‌دار و رژیم غذایی کم نمک در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری ها ازجمله مشکلات قلبی-عروقی، دیابت، مشکلات گوارشی، سرطان‌ها، چاقی و مشکلات متابولیکی اثبات شده است.

 

وی با  اشاره به این که  غلات کامل سرشار از مواد مغذی مانند فیبر، پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند نان کامل را از جمله مواد غذایی سبوس‌دار عنوان کرد  که در تهیه آن از آرد کامل حاوی هر سه بخش دانه گندم (سبوس، جوانه، آندوسپرم) استفاده می‌شود.

 

کارشناس تغذیه معاونت بهداشت یادآور شد مرور شواهد موجود نشان می‌دهد که رژیم غذایی حاوی غلات کامل، از جمله نان سبوس‌دار، می‌تواند با کاهش التهاب، بهبود حساسیت به انسولین و تعدیل متابولیسم چربی‌ها به عنوان یک راهکار تغذیه‌ای موثر در کاهش پیشرفت کبد چرب مورد استفاده قرار گیرد.

 

وی یکی از مزایای نان کامل را وجود فیبر در آن برشمرد که می‌تواند به بهبود عملکرد روده‌ها، کاهش کلسترول و چربی خون(LDL) و کنترل قند خون کمک کند.

 

فزونی با بیان این که نان سفید قند خون را سریع تر افزایش می‌دهد وافزایش مصرف بیش از حد آن در دهه‌های اخیر از عوامل مشکلات گوارشی، دیابت و چاقی در کشور محسوب می‌شود توصیه کرد در رژیم روزانه از نان‌هایی که با آرد کامل و سبوس‌دار تهیه می‌شوند(چه سنتی و چه صنعتی) استفاده شود.

 

وی  تاکید کرد اگر چه نان کامل نسبت به نانهای تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری دارد ولی باید در حد تعادل و متناسب با نیاز هر فرد مصرف شود.

 به گفته وی در حال حاضر شهروندان می‌توانند نان‌های تهیه شده با آرد کامل و سبوس‌دار را از بعضی نانوایی‌‌ها که از آرد کامل برای پخت استفاده می‌کنند تهیه و یا از نان کامل که به صورت صنعتی و بسته‌بندی عرضه می‌شود استفاده کنند.

 

کارشناس تغذیه معاونت بهداشت با اشاره به این که سبوس اضافه شده در حین پخت روی نان، اغلب کیفیت مطلوبی ندارد و ممکن است حاوی ناخالصی یا آلودگی باشد خاطر نشان کرد  نان بایستی از آرد سبوس دارتهیه شده باشد نه اینکه سبوس به خمیر اضافه گردد.

 

بر اساس این گزارش آموزش و اطلاع رسانی توسط کارشناسان تغذیه، مراقبان سلامت، بهورزان، سفیران و داوطلبان سلامت، برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه پیامگزاران سلامت ادارات، برپایی میز خدمت آموزش، مشاوره و اطلاع‌رسانی، برگزاری مسابقات و جشنواره های غذای سالم در مدارس و خانه‌های سلامت و استفاده از ظرفیت آموزشی ادارات و سازمان ها در اطلاع رسانی پیام‌های تغذیه سالم از برنامه های اجرایی این پویش می باشد.

 

عناوین روزهای پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم

 

شنبه

15آذر

انتخاب نان سالم

یک شنبه

16آذر

نان سالم و خانواده

دو شنبه

17آذر

نان سالم و بیماری های غیرواگیر

سه شنبه

18 آذر

نان سالم و رسانه

چهارشنبه

19 آذر

نان سالم و سیاستگذاران

پنج شنبه

20 آذر

نان سنتی و نان صنعتی

جمعه

21 آذر

نان سالم و مواد مغذی آن

شنبه

22 آذر

نان سالم و نانوایان

یک شنبه

23 آذر

نان سالم و مطالبه گری مردم

دو شنبه

24 آذر

غنی سازی نان

سه شنبه

25 آذر

نان سالم و نحوه نگهداری آن

چهارشنبه

26 آذر

نان و ضایعات آن در کشور

پنج شنبه

27 آذر

نان سالم و قیمت نان

جمعه

28 آذر

نان سالم و نقش زنان

شنبه

29 آذر

نان سالم و صنعت غذا

یک شنبه

30 آذر

نان سالم و تولید کننده ها

 

 

 

  • گروه خبری : معاونت
  • کد خبر : 164860
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست